×

منوی سایت

اخبار ویژه

سنکرون نیروگاه سیکل ترکیبی ۴۵۱ مگاواتی کلاس F سهند توسط گروه مپنا

گروه مپنا واحد نخست گازی پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی سهند را روز یازدهم شهریور ماه 1403 با شبکه سراسری برق سنکرون کرد.

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی گروه مپنا؛ در نیروگاه سیکل ترکیبی سهند از توربین گاز کلاس F گروه مپنا با نام تجاری MGT-80 به ظرفیت 307 مگاوات، محصول کارخانه شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا (توگا) استفاده شده است. نیروگاه کلاس F سهند بناب تبریز شامل یک واحد توربین گازی 307 مگاواتی، یک بویلر بازیافت حرارتی سه فشاره، یک واحد بخار به ظرفیت 144 مگاوات و سیستم خنک‌کن هوایی است.

پروژه توربین‌های کلاس F گروه مپنا

گروه مپنا سال‌هاست انتقال دانش فنی ساخت توربین و ژنراتورهای کلاس F که نسبت به نوع پیشین خود از بهره‌وری بالاتری برخوردار هستند را در راستای بهبود میزان بهره‌وری نیروگاه‌های حرارتی و توسعه صنعت برق کشور، انجام داده است. به کارگیری توربین و ژنراتورهای کلاس F صرف‌نظر از بهره‌وری بالا، از آلایندگی کمتری برخوردار است و در راستای اهداف توسعه پایدار و عهدنامه‌های بین‌المللی زیست محیطی، به‌ویژه توافقنامه پاریس بوده و سازگاری بیشتری با محیط‌زیست دارد. همچنین، این انتقال دانش فنی بر بهبود اشتغالزایی در کارخانه‌ها موثر بوده و توان صنعت برق کشور را افزایش خواهد داد.

تأمین پایدار انرژی، کاهش دغدغه‌های قطعی برق خصوصاً در زمان پیک مصرف، کاهش آلاینده‌های زیست محیطی به خصوص کربن به میزان ۱۵ درصد و کاهش قابل توجه میزان مصرف آب و گاز برای تولید برق از ویژگی‌های قابل‌توجه پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی سهند با استفاده از توربین MGT80 محسوب می‌شود.

طراحی و ساخت واحدهای کلاس F، در قالب مجموعه قرارداد 5000 مگاوات نیروگاه‎های کلاسF ، بین گروه مپنا و شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی انجام ‌شده است. 

​دو واحد نخست این کلاسِ توربین در نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام (بندرعباس) نیز نصب شده‌اند. همچنین واحد سوم توربین کلاس F به نیروگاه سیکل ترکیبی دوکوهه اندیمشک در کیلومتر 15 جاده سد کرخه در استان خوزستان تعلق دارد. واحد چهارم نیز به نیروگاه سیکل ترکیبی سهند (بناب) تخصیص یافته است.

​عملیات اجرایی نیروگاه سیکل ترکیبی ۴۵۱ مگاواتی کلاس F سهند در استان آذربایجان شرقی، مرداد ماه 1398 به صورت ویدئوکنفرانس و با دستور رئیس جمهور وقت آغاز و توربین این پروژه دوم شهریور 1400 از کارخانه شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا (توگا) به این نیروگاه در بناب تبریز ارسال ‌شد. این در حالی است که اجرای آن بارها به دلیل کمبود منابع مالی به تعویق افتاده بود.

شایان ذکر است نیروگاه سیکل ترکیبی سهند، شامل یک واحد گاز و یک واحد بخار، دارای ظرفیت گازی ۳۰۷ مگاوات و ظرفیت بخار ۱۴۴مگاوات (مجموع ظرفیت ۴۵۱ مگاوات) و راندمان ۵۸ درصد است. کارفرمای پروژه شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، پیمانکار گروه مپنا، مشاور نظارت عالیه شرکت مهندسی قدس نیرو و مشاور نظارت کارگاهی شرکت مشاور نیرو است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.