×

منوی سایت

اخبار ویژه

برگ برنده کچاد در روزهای تاریک و خاموش تولید

در نخستین روز معاملاتی هفته سوم شهریور 1403 در بازار بورس تقریبا 114 هزار میلیارد تومان ارزشگذاری شده که با احتساب دلار 60.000 تومانی، حدودا 1.9 میلیارد دلار.

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو؛ در دوره جاری همانند سنوات گذشته شاهد قطع برق صنایع کشور بودیم! و در نتیجه میزان توقف عملیات تولید و ضرر شرکت‌ها با درجه وابستگی آنها به برق کشوری ارتباط مستقیم داشته است.

بعضی شرکت‌ها همانند فولاد مبارکه تنها در یک ماه (مرداد نسبت به تیر)؛ افت تولیدی معادل 41 هزار تن را ثبت کرده‌اند. فولاد خوزستان نیز به عنوان دومین فولادساز کشور مجبور به کاهش 167 هزار تنی میزان تولید محصولات شد.

اما این داستان در شرکت‌هایی که در سنوات گذشته سرمایه گذاری‌های هوشمندانه‌ای در ساخت نیروگاه برق داشتند؛ متفاوت بوده است. این شرکت‌ها به دلیل خودکفایی در تامین برق موردنیاز کارخانجات؛ عملا وابستگی بسیار کمی به شبکه برق کشوری داشته و از قطعی‌های بی‌برنامه و یا با برنامه اداره برق در امان مانده‌اند.

شرکت معدنی‌وصنعتی چادرملو یکی از این شرکت‌هاست که طبق یادداشت‌های توضیحی در دوره 12 ماهه 1402 توانسته در نیروگاه خود بیش از 3.2 میلیون مگاوات ساعت برق تولید کند. این شرکت توانست در انتهای خرداد ماه سالجاری نسبت به سنکرون فاز یک نیروگاه سیکل ترکیبی خود به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات با رکورد اجرا پس از تحویل زمین طی مدت ۹ ماه اقدام کند.

البته در چهار ماه گذشته مجموعا 1.16 میلیون مگاوات ساعت برق در نیروگاه چادرملو تولید شده؛ به طور میانگین هر ماه 292 هزار کیلووات ساعت. میزان مصرف برق به ازاء هر تن از محصولات این شرکت نیز به شرح زیر از گزارش هیات‌مدیره استخراج شده است:

– هر تن فولاد به طور میانگین نیازمند 750 کیلووات ساعت برق است.

– هر تن آهن‌اسفنجی تقریبا 125 کیلووات ساعت

– هر تن گندله حدودا 34 کیلووات ساعت و

– هر تن کنسانتره آهن نیز تقریبا 50 کیلووات ساعت.

بررسی گزارش تیر و مرداد این غول معدنی گویای آن است که فرآیند تولید محصولات استراتژیک روند خود را حفظ کرده و افتی در این میان دیده نمی‌شود.

برای مثال در تیر 1403 و در مرداد ماه نیز با وجود قطعی‌های برق شدید در سطح کشور، تولید فولاد در «کچاد» نه تنها متوقف نشده است؛ بلکه عملکرد تولید ۵ ماهه سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل حاکی از رشد تولید در این مجموعه بوده است که این روند می‌تواند طی سال‌های اتی با رشد بیشتری مواجه باشد.

همچنین در گزارش هیات‌مدیره این شرکت ذکر شده که دو واحد نیروگاه سیکل ترکیبی در بخش گازی به ظرفیت ۳۶۶ مگاوات و ۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سالجاری و یک نیروگاه خورشیدی 100 مگاواتی نیز در سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و این یعنی جداشدن مسیر «کچاد» از سریال قطع برق صنایع که مسلما در سال‌های آینده بیشتر خواهد شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.