گروه : اسلایدر / صنعت-معدن-تجارت
رهبری انقلاب در خصوص اهمیت صادرات غیرنفتی می فرمایند: دولت وظیفه دارد از صادرات و صادرکننده حمایت کند ما باید به اینجا برسیم و بتوانیم خودمان را از درآمد نفت واقعاً بینیاز كنیم.
به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه؛ تولید در کنار حفظ جایگاه رقابتی کشور در عرصه های بین المللی بدون شک جزو نیازمندیهای کشور در بخشهای مختلف است و نمی توان بدون در نظر گرفتن یکی از آنها به حیات واحدهای اقتصادی امیدوار بود. به بیان دیگر با اشباع بازار از تولید محصولات داخلی و رفع نیازهای کشور در زمینه تولید عملاً حیات واحدهای تولیدی با چالش روبرو می شود و اگر ایده و ابتکار تازه ای در بین نباشد شاهد کوچکتر شدن شعاع تولید در کشور خواهیم بود که در صورت نبود روزنه های صادراتی رکود نتیجه ایست که از این وضعیت حاصل می شود. شناسایی فرصت های صادراتی علاوه بر اینکه بستری مناسب جهت تعامل با سایر کشورها در حوزه های مختلف را فراهم می آورد بلکه موجب ارزآوری، معرفی محصولات و تبیین کیفیت ساخت داخل می گردد که مهمترین خروجی آن توانمندسازی اقتصاد و در نتیجه به روزرسانی ادوات و تجیهزات تولید و افزایش سطح رقابت با شرکتهای بین المللی و همچنین افزایش اشتغال در کشورست.
علاوه بر این در سالهای گذشته مسئله اقتصاد غیرنفتی و درآمدهای عمومی کشور از سایر موارد از جمله مسائل مهمی بود که هرچند تلاشهایی در این زمینه صورت گرفت اما هرگز برای رهایی کشور از وابستگی به درآمدهای نفتی کافی نبود. صادرات غیرنفتی و اهتمام به این مسئله می تواند اقتصاد کشور را در روزهای سخت به خوبی مدیریت و حتی طرف برنده جریانات سیاسی و منطقه ای را تعیین کند. نگاهی به فرمایشات رهبر انقلاب در خصوص صادرات غیر نفتی اهمیت این موضوع را مشخص می کند. ایشان در باب صادرات غیر نفتی با اشاره به اهمیت حمایت از صادرات و صادر کننده می فرمایند؛
“دولت وظیفه دارد به صادرات و صادرکننده کمک کند. خوشبختانه – همان طور گزارش دادند – صادرات غیرنفتی رشد خیلی خوبی داشته؛ بعد از این هم رشد بیشتری خواهد داشت؛ انتظار هم داریم که در آینده بتواند رشد متناسب خودش را داشته باشد؛ به طوری که معادلهی صادرات و واردات حتماً مثبت باشد. ما باید به اینجا برسیم و بتوانیم خودمان را از درآمد نفت واقعاً بینیاز کنیم. یکی از بزرگترین بلیات اقتصاد ما، و نه فقط اقتصاد ما، بلکه بلیات عمومی کشور، وابستگی ما به درآمد نفت است.
من چند سال قبل از این گفتم – البته آن وقت مسئولین دولتی از این حرف هیچ استقبال نکردند – ما باید به جائی برسیم که اگر یک روزی به خاطر قضایای سیاسی، اقتضائات سیاسی، یا اقتضائات اقتصادی در دنیا، اراده کردیم که صادراتخودمان را مثلاً برای مدت پانزده روز یا یک ماه متوقف کنیم، بتوانیم. شما ببینید این کار چه قدرت عظیمی را برای یک کشور تولید کنندهی نفت به وجود میآورد که یک وقت اگر اراده کرد، بگوید آقا من از امروز تا بیست روز نفت صادر نمیکنم. ببینید چه حادثهای در دنیا به وجود میآید. امروز ما نمیتوانیم این کار را بکنیم، چون به این درآمد احتیاج داریم. اگر یک روزی اقتصاد کشور از درآمد نفت و صادرات نفت بریده شود، این توان را ملت ایران و نظام اسلامی در ایران به دست خواهد آورد؛ که تأثیرگذاریاش در دنیا فوقالعاده است. ما باید به اینجا برسیم. خب، این حمایت میخواهد؛ باید از صادرات حمایت بشود”.
عملکرد قابل توجه فولاد مبارکه اصفهان در درآمد صادراتی
بررسی ها نشان می دهد که درآمدهای فروش صادراتی فولاد مبارکه اصفهان در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۹۸ درصدی داشته که این مسئله در تحقق مواردی که گفته شد می تواند راهگشا و پیشرو باشد.
فولاد مبارکه اصفهان در نیمه نخست از سال جاری درامد فروش صادراتی خود را بیش از ۱۱۷ هزار میلیارد ریال می بیند که این رقم در مقایسه با مدت شابه سال قبل با رشد ۱۹۸ درصد همراه بوده.
بنا به این گزارش متوسط نرخ فروش صادراتی در شهریورماه امسال ۱۸۶ هزار و ۵۵۰ ریال بر کیلوگرم و نرخ برابری دلار ۳۷۶.۹۳۴ ریال بود. آنطور که در گزارشات این واحد تولیدی قابل مشاهده است پیش بینی می گردد در سال ۱۴۰۲ درآمد فروش صادراتی فولاد مبارکه اصفهان به بیش از ۲۳۳ هزار میلیارد ریال برسد.
https://eghtesademelat.ir/?p=216844