گروه : اسلایدر / صنعت-معدن-تجارت

مجری طرح زیستبوم نوآوریوفناوری در بخش معدن و صنایعمعدنی (ایمینو) در نشستی خبری برنامههای این شرکت در حمایت از استارتاپها و شرکتهای دانشبنیانها را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار ما؛ حسین منصوری در نشست خبری صمیمانه خود با خبرنگاران نشریات و سایتهای تخصصی حوزه معدن و صنایعمعدن با بیان اینکه تاکنون زیستبوم نوآوریوفناوری در بخش معدن وجود نداشته است، گفت: «ایمینو» طی 2 سال گذشته درصدد بوده تا با فراهم کردن زیرساختهای لازم برای توسعه زیستبوم نوآوری در بخش معدن فعالیت کند.
منصوری با بیان اینکه «ایمینو» به عنوان مجری طرح زیستبوم نوآوری و فناوری در بخش معدن و صنایعمعدنی از شهریور 99 راهاندازی شده است، گفت: این مجموعه تلاش کرده با سیاستگذاری، تسهیلگری، شبکهسازی و توسعه بازار در راستای ایجاد و خلق استارتاپها، توسعه کسبوکارهای نوپا، تجاریسازی محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور و توسعه زیستبوم فناوریهای پیشران انقلاب صنعتی چهارم گامهای خوبی بردارد و با اولویت فناوریهای هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بلاکچین و فناوریهای هاب تعریف و زنجیره ارزش خدمات خود را تعریف کند.
وی در ادامه به برنامههای این مجموعه اشاره کرد و گفت: از جمله برنامههای «ایمینو» در سالجاری سنجش و تعیین وضعیت تیمهای استارتاپی موجود و تسهیلگری و هدایت آنها با حمایت از ۱۶ استارتاپ در مرحله پیششتابدهی تا سقف ۵۰ میلیون و شتابدهی ۲۵۰ میلیون، میزبانی از کارآفرینها، مدیران کارآفرین، انجمنها و… تخصصی بخش معدن و صنایعمعدنی، جذب و آموزش کارآموزان علاقهمند به نوآوری، پیادهسازی پلتفرم شتابدهی ماینهاب و … است.
مدیر مرکز نوآوری ایمینو همچنین با بیان اینکه در تلاش هستیم تا با همکاری صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی برای پوشش بیمهای فعالیتهای حوزه استارتاپ و هایتک اقدام کنیم، گفت: از سوی دیگر درصددیم تا با آموزش به صاحبان استارتاپ و جذب سرمایهگذاران مسیر فعالیت استارتاپهای معدنی در کشور را تسهیل کنیم.
منصوری در ادامه به چالشهای موجود در این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: چالشهایی بر سر راه زیستبوم نوآوری بخش معدن و صنایعمعدنی وجود دارد که بخشی از آنها به سیاستگذاریهای کلان و برخی دیگر به قوانین دور از نگاه کارشناسی بر میگردد. از سویی شرکتهای بزرگ صنعتیومعدنی به استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان اعتماد ندارند.
وی این چالشها را چنین نام برد و گفت: سنتی بودن صنعت و نقش پررنگ دولت، اختصاص منابع مالی ناکافی، یارانههای انرژی و نظام رانتی، چالشهای مدیریت ریسک، چالشهای مالکیت فکری، سرعت تغییر قوانین و مجوزهای چندگانه، دانش ناکافی و بیاعتمادی به اکوسیستم استارتاپی و نبود حمایت کافی نهادهای قانونگذار از جمله چالشهایی است که به توسعه طرحهای نوآورانه و فناورانه لطمه زیادی وارد کرده است. اگرچه این چالشها باعث شده که بستر حمایتی واقعی و کارشناسانهای برای ترویج نوآوری در بخش معدن و صنایعمعدنی و اغلب صنایع استراتژیک ایجاد شود.
منصوری همچنین گفت: این مرکز در راستای بسط، توسعه و حمایت از کسبوکارهای نوپا (استارتاپها) و تجاریسازی محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان و فناور راهاندازی شده و فضای کار اشتراکی برای هستهها و تیمهای فناور و شرکتهای تخصصی ایجاده کرده تا این هستهها در هر زمینه کاری با ارزشهای مشترک و فعالیتهای مستقل کنار هم جمع شوند تا در محیط کاری یکسان و با فضای جذاب فعالیتهای خود از جمله همکاری در انجام یک استارتاپ یا پروژهایی مستقل را انجام دهند؛ چراکه استفاده از شرایط و امکانات فضای کار اشتراکی به کاهش هزینهها و افزایش بازدهی کار نوآوران کمک میکند. مخاطبان این فراخوان سرمایهگذاران و شتابدهندههای تخصصی و شرکتهای مرتبط با بخش معدن و صنایع وابسته هستند.
وی در ادامه در خصوص نقش و کارکرد رسانهها در توسعه فرهنگ نوآوری نیز خاطرنشان کرد: نیاز ورود به نوآوری و فناوری؛ همکاری با رسانه است. در واقع رسانه میتواند بیاعتمادی بخش معدن به استارتاپها را برطرف کند.
منصوری با اشاره به اهمیت و نقش رسانهها در توسعه فرهنگ نوآوری و جریانسازیها افزود: عطش صنایعمعدنی به پیشرفت تکنولوژی شدت گرفته و رقابت میان بازیگران صنعت معدنکاری جهان بسیار گستردهتر از گذشته شده است. رشد تقاضای جهانی، افزایش شهرنشینی و توسعه سریع اقتصادی در کشورهای در حال توسعه و پیشرفتهای فناورانه را نمیتوان نادیده گرفت؛ چراکه همین روند موجب افزایش تقاضا برای منابع معدنی شده است.
مجری طرح زیستبوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایعمعدنی افزود: بنگاههای بزرگ معدنی دنیا به دنبال کاهش نرخ کشف سنگهای با کیفیت بالا و قابل دسترس به استفاده از طرحهای نوآورانه در راستای ارتقاء اکتشاف و بهبود استخراج موادمعدنی کمیاب مانند طلا روی آوردهاند. اگر نگاهی به اکوسیستم استارتاپی مطرح جهان داشته باشیم؛ وضعیت ۵ اکوسیستم در صدر نشان میدهد وضعیت آنها نسبت به سال قبل تغییر نکرده است؛ به طوری که سیلیکون ولی همچنان در رتبه اول و نیویورک، لندن، پکن و بوستون در ردههای بعدی قرار دارند. از سویی آمریکای شمالی با ۳۰ زیست بوم بزرگ استارتاپی بیشترین زیستبوم استارتاپی را در برگرفته است.
وی ادامه داد: از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ استارتاپهای جهانی ۳ تریلیون دلار ارزش اقتصادی ایجاد کردهاند که نسبت به دوره دو ساله قبلی این ارزش رشد ۲.۶ درصدی داشته است. در سال ۲۰۲۲ نیز نزدیک به ۳۷۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خطرپذیر در جهان رخ داده و سهم اقتصاد استارتاپی از اقتصاد کشورهای فرانسه، برزیل و بریتانیا بزرگتر شده است. از سویی 30 هاب زیستبوم آینده برای اینکه درهسیلیکون ولی کجا شکل بگیرد؛ در حال تعریف استراتژی هستند.
منصوری در ادامه این نشست با اشاره به اینکه به زودی نتیجه ارزیابی و شرایط احراز ایدههای برگزیده جشنواره ایدههای ارزشآفرین بخش معدن (اینوماین 3) اعلام می شود، گفت: از تمام ایدهپردازان و نوآوران در زمینههای اکتشاف، استخراج و فرآوری، بازاریابی و فروش محصولات، پشتیبانی، حملونقل، ایمنی، بهداشت و محیط زیست، انرژی و آب، باطله معادن و پسماند و فناوریهای نوین در این بخش مانند بلاکچین، پردازش ابری، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، کلان داده، رباتیک و چاپ سه بعدی دعوت میکنیم تا ایده یا طرح نوآورانه، خلاقانه و فناورانه خود را با ایمینو به اشتراک و در سامانه الکترونیکی ایمینو به نشانی imino.ir ثبت کنند.