درآمد حاصل از صادرات چادرملو، تضمین کننده اجرای طرح های توسعه

معاون بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ضمن اعلام میزان صادرات و درآمد ارزی آن در شش ماهه اول امسال به تشریح اهداف کلی صادرات چادرملو پرداخت.

به گزارش اقتصادملت و به نقل از روابط عمومی چادرملو ؛  دکتر حسین اطمینان، معاون بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ضمن اعلام میزان صادرات و درآمد ارزی آن در شش ماهه اول امسال به تشریح اهداف کلی صادرات چادرملو پرداخت و گفت: کسب درآمد ارزی به منظور تامین مالی طرح های توسعه ، دفاع از موقعیت خود در بازار در مقابل صادرکنندگان موجود داخلی و منطقه، بهره مندی از بیشترین ظرفیت تولید برای افزایش صادرات، ارزیابی فناوری های جدید در تولید با رویکرد افزایش بهره وری و تنوع گرید های شمش تولیدی، افزایش شهرت و برندسازی بین المللی، ارزیابی گرید های جدید برای تولید (تنوع محصول) و  افزایش مشتریان با رویکرد تنوع بازارهای صادراتی از جمله اهداف کلاً صادرات در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو است.

معاون بازرگانی چادرملو میزان صادرات شمش فولادی چادرملو در نیمه اول امسال را ۱۷۲ هزار و ۴۶۵ تن اعلام کرد وگفت: چادرملو در شش ماهه اول سال جاری، بالغ بر ۴۵۶ هزارو ۲۶۱ هزارتن شمش فولادی تولید کرده است که بخش عمده آن از طریق بورس کالا در بازار داخلی عرضه شده است.

وی افزود:  میزان درآمد ارزی چادرملو از محل صادرات شمش فولادی بالغ بر ۱۰۰ میلیون و ۴۱۵ هزار دلار بوده است که صرف تامین نیاز ارزی اجرای طرح های توسعه شرکت خواهد شد .

حسین اطمینان با اعلام این‌که چادرملو از جمله شرکت‌هایی است که زنجیره‌ فولاد از معدن تا محصول نهایی را در اختیار دارد و همواره نگرش مدیران ارشد شرکت در راستای ارزش‌آفرینی و ایجاد ارزش‌افزوده در زنجیره‌فولاداست، تصریح کرد: چادرملو در استراتژی فعالیت های خود، دستیابی به ذخایر جدید معدنی را در اولویت اهداف خود قرار داده است. علاوه بر آن شناسایی تامین‌کنندگان سنگ‌آهن از معادن کوچک‌ مقیاس منطقه و یا سایر تامین‌کنندگان سنگ نیز از مهمترین برنامه های چادرملو است .

وی با اشاره به این‌که مدیریت جدید شرکت، از بدو ورود دستور موکد بر تهیه و خریداری سنگ‌آهن‌های موجود در بازار و به ویژه معادن کوچک‌ مقیاس را داده‌ است و ما نیز فرآیند خرید را با اعلام فراخوان انجام داده ایم و همچنان ادامه می دهیم افزود: خرید سنگ آهن بر اساس عیار آن و طبق نرخ های مصوب اعلامی انجام می گیرد چون کنسانتره،گندله و آهن‌اسفنجی را با نرخ مصوب به فروش می‌رسانیم، لذا نمی توانیم سنگ‌آهن را به هر قیمتی خریداری کنیم.

مدیر بازرگانی شرکت چادرملو همچنین از دستوری بودن نرخ‌ها و سهمیه‌ها انتقاد کرد و آن را مانعی بر سرراه ایجاد بالانس عرضه و تقاضادر صنایع معدنی کشور برشمرد.

وی معتقد است، با نرخ‌های دستوری توجیه عرضه بسیار پایین است و اگر قرار بر اعمال نرخ دستوری برای کنسانتره باشد، شرکت‌های تولید کننده کنسانتره نیز انتظار دارند خرید سنگ هم دستوری باشد، در حال‌حاضرمعدن‌داران و فروشندگان سنگ‌آهن در تلاش هستند سنگ‌آهن خود را به نرخ‌جهانی به‌فروش برسانند ولی ما موظف به عرضه محصول با نرخ دولتی هستیم که خود زمینه کاهش درآمدها و لطمه به صنایع معدنی کشور است.

اطمینان با تاکید بر این‌که باید نرخ‌ها و ضرایب اصلاح شود و راه دیگری متصور نیست، افزود: امروز قیمت کنسانتره در ایران نسبت به قیمت‌های جهانی ۱۰ درصد، گندله ۷ درصد وآهن اسفنجی ۳ درصد کمتر است، لذا پیشنهاد ما اصلاح قیمت‌ها به شکل منصفانه و پلکانی با هدف جلوگیری از ورود شوک به بازار است.

مدیر بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو همچنین بحث تحریم‌های فعلی و مشکل خرید تجهیزات را یادآور شد و تصریح کرد که نقطه‌قوت ما،بومی‌سازی است که تا حدود بسیار زیادی بحث تحریم‌ها را خنثی کرده‌ایم. به عنوان مثال، در بخش کنسانتره و برخی دیگر ازبخش‌های کارخانجات مربوطه، به خودکفایی کامل رسیده‌ایم و تقریبا به خارج وابسته نیستیم، بنابراین شرکت چادرملو یکی از پیشگامان موفق بومی‌سازی است.

وی با اعلام این که چادرملو همواره محصولات خود را از طریق بورس عرضه می‌کنند و اولویت را در تامین نیاز‌های کارخانجات داخلی قرار داده است، گفت: این شرکت در حال حاضر یک میلیون تن شمش تولید می‌کند که تمامی فروش داخلی را از طریق بورس به فروش می‌رساند و بخشی را نیز با هدف تامین ارز به خارج از طریق مزایده صادر می‌کند.

او از برندسازی محصولات این شرکت خبر داد و گفت: شمش چادرملو در بازارهای جهانی با نام CMIC عرضه می‌شود و صرفا نیز از طریق مزایده به فروش می‌رسد.

اطمینان افزود: این شرکت یکی از موفق‌ترین شرکت‌های معدنی و صنعتی کشور است که تاکنون به تمام تعهدات خود در خصوص تعهدات برگشت ارز حاصل از صادرات و ثبت آن در سامانه نیما عمل کرده و از این‌که در این شرایط بحرانی توانسته است بخشی از نیاز ارزی کشور را مرتفع سازد، برخود می‌بالد.

وی تمرکز بر اکتشاف بر پهنه‌های جدید را از جمله مهم‌ترین اولویت‌ها و دغدغه‌های مدیریت ارشد دانست و تصریح کرد در همین راستا اقدام به خرید ۸ دستگاه ماشین آلات حفاری عمیق کرده ایم که تا کنون ۴ دستگاه آن وارد کشور و در نقاط هدف مستقر شده اند . وی در عین حال تصریح کرد: چون اکتشافات هزینه‌بر است و گاها جذابیت زیادی برای بخش‌خصوصی ندارد، لذا به‌نظرمی‌رسد که باید دولت مشوق‌های زیادی برای بخش خصوصی درنظر بگیرد مثلا اگر پهنه‌ای اکتشاف شد، بخش خصوصی هم در آن مشارکت کند و سهیم شود.

معاون بازرگانی چادرملو همچنین در خصوص معدن D19 نیز گفت: عملیات باطله برداری آغاز شده و خوشبختانه از سرعت مناسبی نیز برخوردار است.

وی با تاکید بر این‌که چادرملو در انجام اکتشافات در اقصی‌نقاط کشور آمادگی دارد و‌‌‌ انتظار دارد اجازه عملیات اکتشافی داده شود، افزود: امروز اگر از معادن و پهنه های جدید غافل شویم، چند سال دیگر شاهد اتمام ذخایر و درنهایت کاهش تولید فولاد خواهیم بود که این یک تهدید استراتژیک برای کشور است. بنابراین باید پهنه‌های معدنی کشور در اختیار تیم اکتشافی معادن قرار گیرد. این مهم راه برون ‌رفت از تهدیدهای فعلی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *