×

منوی سایت

اخبار ویژه

تاسیس شرکت سهامی عام توسعه پروژه

نائب رئیس شرکت بورس از تاسیس شرکت سهامی عام توسعه پروژه با هدف بهره مندی مردم از ارزش افزوده ایجادشده در پروژه های ملی از طریق مشارکت آنها خبرداد.

به گزارش اقتصادملت و به نقل از مهر، محمود رضا خواجه نصیری با اشاره به استقبال گسترده مردم از بورس در شرایط کنونی گفت: در مقابل این حجم استقبال مردم، محدود بودن محصولات بازار سرمایه موجب شده تا بسیاری از شرکت‌ها از ارزش ذاتی خود فاصله بگیرند. این بدان معناست که در حال حاضر پروژه‌هایی در کشور وجود دارد که ارزش افزوده آن بسیار بیشتر از محصولاتی است که در بازار سرمایه وجود دارد.

وی افزود: راهکار چنین اتفاقی آن است که ما به مردم فرصتی بدهیم تا از ارزش افزوده ایجاد شده استفاده کنند و از بخشی از دارایی‌هایی که به عنوان دارایی‌های سرمایه‌ای مطرح شده و درعین حال دارایی‌ها سهمی بوده و به هیچ وجه نقد نیستند اما می‌تواند پشتوانه پروژه‌های مختلفی در کشور باشند؛ برای این پروژه‌ها بهره بگیریم.

خواجه نصیری با اشاره به اینکه پروژه‌های ملی زیادی در کشور هستند که با پیشرفت خوبی همراه بوده اما قابلیت استفاده و مشارکت مردم را ندارند گفت: نکته قابل توجه آن است که بسیاری از این پروژه‌ها نیاز ارزی نداشته و تنها نیاز ریالی دارند اما ساختار آنها به گونه‌ای است که از طریق ابزارهایی ماننداوراق بدهی نیز نمی‌توان نسبت به تأمین مالی آنها اقدام کرد.

نایب رئیس شرکت بورس تصریح کرد: این ملاحظات منجر به آن شد تا طرحی تحت عنوان «شرکت‌سهامی عام توسعه پروژه» ارائه شود.

وی افزود: فرآیند فعالیت این شرکت بدین ترتیب خواهد بود که پروژه‌های دارای توجیه و پیشرفت اقتصادی و یا پروژه‌های با وضعیت پیشرفت بالا، توسط این شرکت هدف گذاری می‌شود.

مدیرعامل تأمین سرمایه تمدن با اشاره به استفاده از نقدینگی جمع شده برای اتمام پروژه‌های یاد شده در خصوص موسسین این شرکت گفت: موسسین این شرکت کسانی هستند که اجرای پروژه را برعهده داشته و یا هلدینگ هایی هستند که سهام مازاد داشته و حاضرند سهام خود را به عنوان آورده غیر نقدی بیاورند و یا افرادی هستند که می‌توانند آورده نقدی داشته باشند وبه عنوان موسسین این پروژه می‌تواند ۶۰، ۷۰ و یا ۸۰ درصد از آورده را تأمین کند.

وی افزود: بقیه دارایی این شرکت سهامی عام در قالب پذیره نویسی سهام به قیمت اسمی از مردم پذیره‌نویسی خواهد شد تا با این منابع پروژه‌ها اجرایی و عملیاتی شوند.

نایب رئیس شرکت بورس تصریح کرد: بعد از پذیره‌نویسی، شرکت می‌تواند اقدام به تصاحب تمام یا بخشی از پروژه‌ها کرده و یا در پروژه‌ها مشارکت کند تا پروژه اجرایی شده و به بهره‌برداری برسد.

وی با تشریح مزیت‌های پیش روی سهام آورده موسسین گفت: مزیت اول آن است سهام آورده براساس رشد بازار و شرایط آتی آن رشد کرده و علاوه بر ارزش افزوده پروژه، از مزایای رشد بازار مردم بهره مند می‌شوند.

وی افزود: مزیت دیگر آن است که این سهام و دارایی می‌تواند پشتوانه‌ای برای تأمین مالی آتی پروژه مبتنی بر سهام‌موجود در پرتفوی این شرکت باشد.

خواجه نصیری گفت: مزیت سوم این اقدام آن است که سهام موسسین می‌تواند پشتوانه‌ای به عنوان وثیقه برای سهامداران خرد باشدتا اگر پروژه به نتیجه نرسید، سرمایه‌گذاران از محل این پشتوانه سهام بتوانند آورده خود را تضمین کند.

نایب رئیس شرکت بورس تصریح کرد: تلاش می‌شود سهام این شرکت‌های سهامی عام با فاصله کوتاهی بعد از پذیره نویسی، در فرابورس قابلیت معامله داشته باشد و سرمایه گذاران در مدت کوتاهی بعد از پذیره نویسی؛ سهامی با قابلیت معامله در فرابورس داشته باشند.

وی افزود: خود این موضوع می‌تواند مبنای نقد شوندگی بالای سهام شرکت جدید بوده و تلاش می‌شود بازارگردانی این شرکت‌ها نیزانجام شود.

نایب رئیس شرکت بورس بابیان اینکه بازار سرمایه از دیدگاه سرمایه گذاری نیازمند فرصت‌های سرمایه گذاری بلند مدت با سود ناشی از ارزش افزوده بخش مولد می‌باشد، گفت: در حال حاضر برخی از شرکت‌های تولیدی حاضر در بورس؛ قیمت و نسبت ظرفیت تولیدی بالایی دارند و طبیعتاً اگر پروژه‌های این شرکت‌ها به مرحله تولید رسیده و همین قیمت و ظرفیت تولید را داشته باشند می‌توانند سود چند برابری را برای سرمایه گذاران ایجاد کنند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.