×

منوی سایت

اخبار ویژه

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت خبر داد: حذف بیمه سلامت چند بیمه‌ای‌ها

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه علت بدهی بیمه سلامت در پرداخت مطالبات سال ۹۷ مراکز طرف قرارداد به ویژه داروخانه‌ها عدم تخصیص کامل بودجه این سازمان است؛

به گزارش اقتصادملت در عین حال از قول مساعد دولت برای پرداخت مطالبات این سازمان بیمه‌گر خبر داد.مهندس طاهر موهبتی در بیست‌وششمین جلسه هم‌اندیشی با اصحاب رسانه درباره بدهی‌ سازمان بیمه سلامت به داروخانه‌ها گفت: خوشبختانه مطالبات داروخانه‌ها در سالجاری تا آبان ماه پرداخت شده است، اما حدود ۳ ماه بدهی از مطالبات سال ۹۷ به داروخانه‌ها داریم.
وی با اشاره به اینکه علت بروز بدهی در پرداخت مطالبات سال ۹۷ به مراکز طرف قرارداد به ویژه داروخانه‌ها عدم تخصیص کامل بودجه به این سازمان است، افزود: در حالی که با صرفه‌جویی‌هایی که کردیم؛ توانستیم به ذخیره پول کمک کنیم، اما به دلیل عدم تخصیص کامل بودجه سال ۹۷ با بدهی مواجه شدیم.
موهبتی ادامه داد: این در حالی است که سال‌های قبل از ۹۷ حتی با تخصیص ۱۱۰ درصدی بودجه باز هم بیمه سلامت بدهکار می‌شد، اما ما با مدیریت برنامه‌ای که داشتیم؛ می‌توانستیم شاهد بروز بدهی نباشیم. زمانی که بنده به بیمه سلامت آمدم؛ سازمان به داروخانه‌ها ۱۱ ماه بدهی داشت، اما امروز این بدهی به ۳ ماه رسیده است. البته به هیچ عنوان همین میزان بدهی هم پسندیده نیست.
مدیرعامل بیمه سلامت افزود: در صورت پرداخت مطالبه ۴۹۰۰ میلیاردی دولت به بیمه سلامت؛ بدهی‌های ما به داروخانه‌ها پرداخت خواهد شد. در این زمینه قول‌های مثبتی از سوی دولت به ما داده شده است.
وی در خصوص بودجه سال ۹۹ این سازمان خاطرنشان کرد: بودجه ما نسبت به سال ۹۸ حدود ۹ درصد افزایش یافته است. البته همچنان حدود ۵هزار میلیارد تومان کمتر از میزان درخواست ما بوده است. البته امیدواریم مجلس به ما توجه ویژه‌تری داشته باشد.
موهبتی در خصوص پرداخت بدهی‌های این سازمان به سایر ارائه‌دهندگان خدمت بیان‌کرد: در بخش دانشگاهی و خصوصی نیز پرداخت‌هایمان به مهر ماه ۹۸ رسیده است.
وی با بیان اینکه تاکنون یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر برای بیمه اجباری سلامت پیشقدم شده‌اند که اکثرآنها تقاضای ارزیابی وسع داشتند، تصریح‌کرد: از این تعداد حدود ۵۰ تا ۵۵ درصد کسانی که تقاضای ارزیابی وسع داشتند؛ مستحق بیمه رایگان شناخته شدند که ۷۳ درصد آنها دفترچه دریافت کردند. علت پایین بودن مراجعات برای دریافت بیمه اجباری سلامت می‌تواند این باشد که مردم همچنان باور نکردند که بیمه شدن روی تخت بیمارستان اتفاق نخواهد افتاد.
مدیرعامل بیمه سلامت در ادامه افزود: سعی کردیم هر قولی به مردم داده‌ایم؛ انجام دهیم. نمونه آن افتتاح طرح پایگاه اطلاعات بر خط بیمه‌‌شدگان سلامت بود که به موجب آن شاهد کاهش همپوشانی‌ها خواهیم بود. به صورتی که هر جا یک بیمه دیگر مقابل بیمه سلامت قرار گیرد؛ بیمه سلامت حذف شده و بیمه‌ دیگر شخص برایش فعال خواهد ماند. همچنین با بروزرسانی مداوم این اطلاعات استحقاق‌سنجی در زمان ارائه خدمات از سوی مراکز ارائه‌دهنده خدمت انجام خواهد شد. در این زمینه قادر خواهیم بود تا سالانه به هر شخص بگوییم چه میزان خدمت با چه ارزشی دریافت کرده است.
موهبتی تاکیدکرد: طی سه ماهه نخست سال ۹۹ تمامی ارائه‌دهندگان خدمت می‌توانند به این پایگاه اطلاعات بر خط برای انجام اعمال استحقاق‌سنجی متصل شوند که مهمترین گام برای حذف دفترچه کاغذی خواهد بود و پس از آن فرد با ارائه کدملی قادر خواهد بود در مراجعه به مراکز درمانی خدمت دریافت کند.
مدیرعامل سازمان بیمه‌سلامت به آغاز طرحی جدید از اسفند ماه سالجاری اشاره کرد و گفت: مرکز تحقیقات بیمه سلامت مامور بررسی رفتار مردم دنیا با بیمه‌هایشان شد که پس از آن دریافتیم آنهایی که در خود مراقبتی پیشقدم هستند؛ با سایر افراد یکی نیستند. وزارت بهداشت بسته‌های خود مراقبتی متنوعی مصوب کرده است. به طور مثال فرد باید سالانه سه تا چهار بار اقدام به اندازه‌گیری فشار‌خون خود کند و عدد فشارخون در پرونده شخص ثبت شود، اما چند نفر از مردم چنین کاری انجام می‌دهند؟
وی افزود: برای تشویق مردم به انجام خدمات خود مراقبتی ۴ شاخص فشارخون، قندخون، کلسترول‌خون و شاخص توده‌بدنی را انتخاب کردیم تا با اندازه‌گیری این چهار شاخص و ثبت آن اطلاعات کاملی از بیمار داشته باشیم. حال در صورتی که فرد در مدت مشخص بتواند استانداردهای وزارت بهداشت را پاس کند؛ از سوی بیمه سلامت برایش امتیاز قائل خواهیم شد. این امتیازات می‌تواند تخصیص تخفیف به بیمه‌پردازان نیز باشد.
موهبتی با تاکید بر اینکه اینگونه اقدامات در راستای اصلاحات بیمه‌ای است، گفت: مردم باید بدانند که بهتر است برای سلامت‌شان ارزش قائل باشند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: این طرح به صورت پایلوت از اسفند ماه در گلستان و زنجان اجرا خواهد شد و پس از ۳ ماه پایلوت به صورت کشوری اجرا خواهد شد. این طرح برای بیمه‌شدگان رایگان اجباری و برای بیمه‌پردازان اختیاری خواهد بود، اما به هر صورت باید منجر به کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.