مدیر هسته مرکزی گزینش سازمان بیمه سلامت گفت: نگاه گزینش، پیشگیرانه و هدایت گرایانه است و گزینش همواره دنبال اصلاح و حرکت به سمت پیشرفت بوده و هیچ وقت به دنبال حذف و مانع تراشی نیست.
به گزارش اقتصادملت و به نقل از آیهینا، محمود صداقت گويان درباره اهمیت و ضرورت گزینش افزود: گزینش در صیانت از ارزشهای دینی و آرمانهای انقلاب بسیار اهمیت دارد و حتی در سیاستهای کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۹ و در بند ۳ آن به بهبود معیارها و روز آمدی روشهای گزینش منابع انسانی جهت جذب نیروی انسانی توانمند، متعهد و شایسته و پرهیز از تنگ نظری و نگرشهای سلیقهای و غیرحرفهای تاکید شده است.
وی ادامه داد: درواقع رسالت گزینشگران، پیشگیری و ارائه راهکارهای عملی برای جلوگیری از انحراف و آسیبهایی است که میتواند منجر به تحمیل هزینه به دستگاههای دولتی شود.
مدیر هسته مرکزی گزینش سازمان بیمه سلامت بیان کرد: گزینش تلاش میکند در جذب نیروی انسانی، همواره بهترین افراد جذب شوند و از این جهت میتوان گفت که گزینش نه تنها عامل بازدارنده نیست، بلکه عامل تسهیل کننده محسوب میشود.
صداقت گویان اظهار کرد: گزینش در جایگاه قضاوت افراد قرار دارد و این جایگاه همواره بر لبه تیغ حرکت میکند. گاهی زندگی و آبروی افراد وابسته به رای گزینش است که فقط با تدبیر صحیح میتوان در مسیر درست به نتیجه مطلوب، در عین رعایت کرامت افراد دست پیدا کرد. زیرا حفظ حرمت و کرامت افراد و عدم ورود به حریم خصوصی افراد در گزینش اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: اگر فردی نقاط ضعفی داشته باشد، سعی میشود ابتدا این ضعفها به خود فرد گوشزد شده تا اصلاح شود. در این شرایط حتی ممکن است خانواده یا همکاران یا مافوق آن فرد هم اطلاعی از موضوع نداشته باشند. زیرا حفظ آبروی افراد برای گزینش مهم است. هرچند برخی افراد خودشان به دلیل عدم آگاهی از قوانین و مسیر پیگیریها، عامل افشای مسائل میشوند. با این حال اگر ضعفهای افراد ادامه داشته باشد و اصلاح نشود، گزینش مجبور است در چهارچوب مقررات عمل کند.
مدیر هسته مرکزی گزینش سازمان بیمه سلامت درباره استمرار اقدامات گزینش پس از استخدام نیز بیان کرد: برخی به اشتباه گمان میکنند که فرآیند گزینش نیروی انسانی فقط مربوط به استخدام اولیه است و وقتی که فرد جذب شد، دیگر قوانین گزینش بر او جاری نیست. این تصور اشتباه است و فرآیند گزینش علاوه بر جذب و استخدام، برای ادامه خدمت از جمله تمدید قراردادهای سالانه کارکنان، تبدیل وضعیت استخدامی، ماموریت بدوی، تمدید ماموریت و انتقال و انتصاب به پستهای حساس هم انجام میشود.
صداقت گویان گفت: در همه این مراحل، هدف گزینش احراز شایستگیهای افراد است، نه نقطه ضعف افراد. زیرا همواره نقاط قوت و ضعف افراد در کنار هم دیده میشود و از طرفی صلاح سازمان هم مد نظر گزینش است.