عضو هیأت مدیره سازمان بورس گفت: بعد از اجرای قوانین جدید بازار پایه فرابورس،۶ شرکت از این بازار درخواست پذیرش در بازارهای اصلی ارائه کردند.
به گزارش اقتصادملت و به نقل از فارس، حسن امیری در مورد اجرای قوانین جدید بازار پایه در فرابورس ایران گفت: قوانین بازار پایه اصلاح شد و رنگبندی شرکتها در این بازار که به سه رنگ، قرمز، نارنجی و زرد تقسیم شده بودند، باعث شد به این امر کمک کند که شرکتهای حاضر در بازار پایه به شفافیت روی بیاورند و توجه سهامداران بازار به مسئله شفافیت شرکـتها جلب شد.
وی افزود: شرکـتهایی که در بازار پایه در تابلوهای رنگی قرار داشتند، کم کم به سمت شفافیت بالاتر حرکت کرده و ظرف چند هفته گذشته ۶ شرکت از بازار پایه درخواست پذیرش گرفتند که به شرکتهای پذیرفته شده در بازار اصلی تبدیل شوند. تقاضای این شرکتها در جلسات هیأت پذیرش به صورت ویژه بررسی شده است.
عضو هیأت مدیره سازمان بورس در مورد تعداد سهامداران بورس تهران گفت: در حال حاضر ۱۰ میلیون کد سهامداری در کشور وجود دارد و در دو سال گذشته استقبال خوبی از سوی بخش خصوصی به بازار سرمایه صورت گرفته است. هم از نظر حجم معاملات و هم از نظر تعداد معاملات سهامداران حقیقی رشد کرده است و در برخی از روزها معاملات سهامداران حقیقی از معاملات حقوقیها هم بهتر شده است.
امیری افزود: گاهی تا ۶۰درصد معاملات بورس را افراد حقیقی تشکیل میدهند و ۴۰ درصد بقیه مربوط به معاملات شرکتهای حقوقی بورسی است، البته در مورد سهام هر شرکت و روزهای معامله ممکن است، این ارقام تغییر پیدا کند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا تعداد کمی از شرکتهای موجود در کشور در بورس حاضر شدهاند، گفت: البته انتظار نیست که همه شرکتهای کشور در بورس حاضر شوند، در دنیا هم این گونه نیست، یعنی میلیونها شرکت در کشورهای توسعه یافته وجود دارند، در حالی که تعداد شرکتهای حاضر در بورس این کشورها صدها هزار شرکت است، یعنی همه شرکتها وارد بورس نمیشوند.
عضو هیأت مدیره سازمان بورس تأکید کرد: حضور شرکتها در بورس بستگی به تقاضای خود شرکتها دارد، هر شرکتی که متقاضی باشد و تقاضای حضور در بورس را ارائه کند، تقاضای او بررسی میشود، اما نکته مهم این است که درصدی که شرکتهای بورسی از تولید ناخالص داخلی کشور یعنی جیدیپی دارند، باید افزایش پیدا کند.
امیری گفت: اقدام دیگری که توسط سازمان بورس انجام میشود، این است که برخی از شرکتهای متقاضی نمیخواهند، در بورس پذیرش شوند، اما برای افزایش شفافیت اطلاعات خود را مطابق ماده ۶ قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴ که الزام به شفافیت شرکتها دارد، به سازمان بورس منعکس میکنند.
وی افزود: در حال حاضر ۴۵۰ شرکت از این طریق اطلاعات مالی خود را در اختیار سازمان بورس قرار میدهند و از طریقه سامانه کدال، اطلاعات ناشران بورسی در اختیار ذینفعان و مردم قرار میگیرد.
عضو هیأت مدیره سازمان بورس همچنین در مورد زمان عرضه سهام عدالت در بورس گفت: برای عرضه سهام عدالت منتظر مصوبه مجلس هستیم و هر وقت مجلس تصویب کند و نحوه آزادسازی سهام عدالت را مشخص کند، آن موقع مشخص میشود که با چه ساز و کاری سهام عدالت در بورس عرضه شود.
امیری گفت: براساس مصوبه مجلس مشخص خواهد شد که سهام عدالت به صورت ایتیاف یعنی صندوق قابل معامله بورسی و یا به صورت عادی آزادسازی شود که اگر مجلس تصویب کند، زیرساخت آن هم برای ارائه در بورس مشخص میشود.
وی همچنین در مورد معاملات الگوریتمی بورس گفت: این روش کمک به سرمایهگذاران میکند که تصمیمگیری مناسبی انجام دهند و توصیه میکنیم کسانی که اولین بار میخواهند وارد بورس شوند، به جای خرید سهام یک شرکت سبد سهام خریداری کنند و اگر دانش لازم را ندارند دورههای تخصصی بورس را بگذرانند و تا حد امکان پرتفوی سهام خود را متنوع کنند.