×

منوی سایت

اخبار ویژه

شکل‌گیری بازار مالی طلای آب شده در گرو استانداردسازی

مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه یکی از اهداف مهم در بورس کالا، تبدیل کردن کالا به اوراق بهادار با هدف تسهیل مبادلات کالاست، گفت: کالاها برای تبدیل شدن به اوراق بهادار حتما باید استاندارد شوند و استاندارد شدن طلا نیازمند موسساتی است که عیارسنجی کرده و اعلام کنند طلا با چه عیاری می‌تواند در انبار بانک ذخیره شده و گواهی آن صادر شود. در این زمینه هنوز مرجعی مانند سازمان استاندارد یا مراجع دیگر استانداردی برای شمش طلا تعریف نکرده اند.

به گزارش اقتصادملت و به نقل از ایسنا،حامد سلطانی‌نژاد درمورد راه‌اندازی بازار طلای آب شده در بورس کالا توضیح داد: راه اندازی بازار طلای آب شده را پیش بردیم اما مشکلی که برای راه‌اندازی بازار طلای آب شده پیش آمد این بود که فعالان بازار، استاندارد سازی بازار طلای آب شده را دچار مشکل دانستند.

وی با بیان اینکه بازار طلای آب شده همان بازار شمش طلا است، اظهار کرد: در این بازار اینکه عیار شمش طلا چند است، چه ویژگی‌هایی دارد، چه مقدار ناخالصی دارد و خالص‌سازی که صورت می‌گیرد با عیار ۹۹۵ اتفاق می‌افتد یا خیر، محل بحث است و باید مرجعی مانند سازمان استاندارد یا مراجع دیگر یک شمش طلای استانداری را تعریف کنند که بازار طلای آب شده و شمش هم بتوانند بر اساس آن راه‌اندازی شوند.

مدیرعامل بورس کالای ایران با تاکید بر اینکه در کشورهای دیگر دنیا چیزی به نام سکه طلا به این صورت که در ایران است، وجود ندارد، گفت: سکه از قدیم در ایران وجود داشته است، در حالی که در کشورهای دیگر اگر کسی بخواهد طلا خریداری کند باید به صورت گرمی یا شمش خریداری کند. در ایران شاید به همان دلیل که نهادهای تخصصی در حوزه عیارسنجی شمش و طلای آب شده و عهده‌دار شدن مسئولیت سنجش این عیار نیست، بازار به صورت سنتی اداره می‌شود.

نبود استاندارد مشخص برای ارزیابی طلا

سلطانی‌نژاد با تاکید بر اینکه درحال حاضر استاندارد مشخصی برای ارزیابی طلا در بورس وجود ندارد، ادامه داد: امیدواریم با رایزنی که با فعالان بازار طلا داریم این نهادها شکل بگیرند تا بتوان بازار طلا را هم راه اندازی کرد.

وی با اشاره به عرضه شمش طلا در بورس کالا، اظهار کرد: شمشی که درحال حاضر در بورس کالا عرضه می‌شود با برند شرکتی که تولیدش کرده شناخته می‌شود. برای مثال گفته می‌شود طلای زرشوران، مسئولیت آن هم با زرشوران است. اما اگر قرار باشد ابزار مالی روی این محصول شکل بگیرد و مردم خرید و فروش کنند، حتی اگر برند هم داشته باشد اعتماد وجود ندارد و ممکن است فکر کنند طلا آب و با مس مخلوط شده است.

مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه با بیان اینکه هدف در بورس تبدیل کردن کالا به اوراق بهادار با هدف تسهیل مبادلات کالاست، گفت: کالاها برای تبدیل شدن به اوراق بهادار حتما باید استاندارد شوند و استاندارد شدن طلا نیازمند موسساتی است که عیارسنجی کرده و اعلام کنند طلا با چه عیاری می‌تواند در انبار بانک ذخیره شده و گواهی آن صادر شود.

سلطانی نژاد ادامه داد: اگر شرایط مذکور بر بازار شمش و طلای آب شده حاکم شود می توان مدعی شد بازار خوب و پربازیگری برای آن شکل می‌گیرد و مردم هم برای پس‌انداز دارایی‌های خود به سمت این بازار حرکت می‌کنند و از بازار غیرشفاف طلای زینتی یا شمشی که مردم ممکن است در صندوق نگهداری کنند دور خواهیم شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.