×

منوی سایت

اخبار ویژه

کاهش احتمال سوء‌استفاده‌ از کارت های بانکی با پویاسازی رمز دوم

در طرح استفاده اجباری از رمزهای پویا، پایگاه خبری بانک مسکن برای بالابردن امنیت تراکنش‌ها، راه های دسترسی به رمزهای پویا را تشریح کرد.

به گزارش اقتصادملت و به نقل از روابط عمومی بانک مسکن، بنا بر اعلام بانک مرکزی، برای جلوگیری از کلاه‌برداری اینترنتی با روش‌های مختلف برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی یکم دی‌ماه امسال‌، زمان اجباری شدن استفاده از رمز پویا است و پس از آن هیچ بانکی برای ارایه خدمات غیرحضوری کارت، رمز دوم ثابت را نخواهد پذیرفت.

بانک مسکن برای این منظور نرم‌افزار «رمزنما» را معرفی کرده است که به منظور دریافت آن مشتریان می‌توانند به آدرس www.bank-maskan.ir/maskan-otp مراجعه و ضمن مطالعه راهنمای کاربری نسبت به دانلود نسخه اقدام نمایند.

برای فعال سازی رمزپویا از طریق دستگاه های خودپرداز دو روش وجود دارد: فعال سازی رمزپویا از طریق اپلیکیشن و فعال سازی رمز پویا از طریق پیامک

در اولین روش(فعال سازی از طریق اپلیکیشن)مشتریان می توانند پس از مراجعه به دستگاه خودپرداز وارد بخش خدمات رمز شده و گزینه تخصیص رمز پویا را انتخاب کنند وپس از آن گزینه فعال سازی رمز پویا از طریق اپلیکیشن را فعال کنند. در مرحله بعدی مشتری بای دشماره تلفن همراه خود را وارد کند، در صورتیکه شماره همراه وارد شده صحیح باشد و منطبق با شماره ثبت شده در سیستم اطلاعات مشتریان بانک باشد، پیغامی مبنی بر تایید عملیات نشان داده می شود و یک شماره سریال در رسید مشتری چاپ و پیامکی حاوی لینک دانلود نرم افزار و کد فعال سازی تخصیص رمزپویا برای شماره همراه مشتری ارسال می شود.

در دومین روش(فعال سازی از طریق پیامک) مشتریان (مشتریانی که گوشی تلفن همراه هوشمند برای نصب اپلیکیشن ندارند و یا در نصب برنامه رمزنما مشکل دارند) می توانند پس از مراجعه به دستگاه خودپرداز وارد بخش خدمات رمز شده و گزینه تخصیص رمز پویا را انتخاب کنند وپس از آن گزینه فعال سازی رمز پویا از طریق پیامک را فعال کنند.

پس از ثبت درخواست و فعال‌سازی رمز پویا، پیغامی مبنی بر غیر فعال شدن رمز (ثابت) به مشتری نمایش داده می‌شود و در صورت تأیید پیغام توسط مشتری، شماره تلفن همراه از وی اخذ می‌شود. در صورتیکه شماره همراه وارد شده صحیح باشد و منطبق با شماره ثبت شده در سیستم اطلاعات مشتریان بانک باشد پیغام تأیید عملیات نمایش داده خواهد شد و رسید حاوی روش انجام فرآیند و قسمت ثابت رمز توسط خودپرداز چاپ می‌شود.

این رمز صرفاً یک‌بار از دستگاه خودپرداز اخذ و در هر بار تولید رمز پویا استفاده می‌شود. بر این اساس مشتری در هر مرتبه جهت دریافت رمز پیامکی، باید 4 رقم آخر شماره کارت خود را از طریق شماره تلفن‌ همراه (شماره تلفن‌ همراه مرتبط با کارت که در زمان فعال‌‌سازی رمز پویا مورد استفاده قرار گرفته) به سرشماره 10002516 ارسال و بخش رمز متغیر را از طریق همین سرشماره دریافت نماید. رمز پویای کارت از قسمت ثابت (چاپ شده در رسید) و قسمت متغیر (دریافت شده از طریق پیامک) تشکیل می شود.

به گزارش هیبنا، قسمت متغیر رمز، در هر بار درخواست مشتری تغییر خواهد کرد. همچنین بخش ثابت رمز جهت افزایش امنیت رمز مشتری تولید می‌شود و باید توسط مشتری و به صورت محرمانه به خاطر سپرده شود.

همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای تکریم مشتریان و با هدف نظارت و راهبری این پیامک‌ها سامانه‌ای را تحت عنوان سامانه هریم راه‌اندازی نموده است تا مشتریانی که به هر دلیل، نرم‌افزار تولید رمز یک‌بار مصرف بانک‌ها را فعال ننموده‌اند از این طریق، رمز پویا به تلفن‌ همراه آنها به صورت پیامک ارسال شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.