×

منوی سایت

اخبار ویژه

پاسخ به سه پرسش درباره رمزهای پویا

بررسی ها نشان می دهد با توجه به افزایش سرقت های اینترنتی به خصوص در ماه های اخیر، استفاده از رمزهای پویا باعث افزایش امنیت در تراکنش های بانکی می شود.

به گزارش بورس و بانک و به نقل از روابط عمومی بانک مسکن، از ابتدای دی ماه سال جاری استفاده از رمزهای یک بار مصرف برای تراکنش های بانکی که پیش از آن از رمز دوم ایستا استفاده می شد، اجباری خواهد شد. یکی از پرسش های متداول نزد دارندگان حساب ها این است که چرا باید از این رمزها استفاده کرد و بهره گیری از رمزهای ایستا چه ضرری داشت؟

بررسی ها نشان می دهد که در سال های گذشته استفاده از رمزهای ایستا باعث سو استفاده کلاهبرداران شده بود و آمار سرقت اینترنتی به شکل قابل توجهی افزایش یافته بود. بر اساس آمارهای منتشر شده روزانه در کشور حدود 800 فیشینگ رخ می داد. به نحوی که سارقان با ایجاد یک پایگاه جعلی تمام اطلاعات افراد را دریافت می کردند و در فرصت مناسب شروع به جابجایی مبالغ از حساب های اینترنتی افراد می کردند. این موضوع باعث شده بود که حتی افراد متخصص در حوزه فناوری اطلاعات نیز مورد سوء استفاده قرار گیرند.

از سوی دیگر، سارقان روش های متفاوتی را برای دریافت رمزهای کاربران استفاده می کردند و بسیاری از افراد نیز با این روش ها فریب می خوردند. به همین دلیل اگر چه استفاده از رمز دوم پویا می تواند زمان پرداخت های اینترنتی را به مقدار کمی افزایش دهد، اما این موضوع امنیت تراکنش های بانکی را به شکل قابل توجهی افزایش می دهد و از سوی دیگر، بانک ها و بانک مرکزی هیچ منفعتی از این رمزهای پویا کسب نمی کنند. حتی ارسال پیامک از سوی بانک ها باعث می شود که هزینه اضافی برای ارسال این پیامک ارسال کنند. اما شبکه بانکی نیز این موضوع را پذیرفته که افزایش امنیت، همواره یکی از دغدغه های مشتریان بانکی است.

سوال مشخص این است که چه تفاوتی در رمزهای پویا و ایستا باعث افزایش امنیت می شود؟ رمزهای پویا از طریق پیامک یا اپلیکیشن بانک ها به افراد اطلاع داده می شود و تنها 120 ثانیه برای استفاده از آن مهلت خواهد بود و پس از آن منقضی می شود.

بنابراین اگر این اطلاعات توسط سارقان گرفته شود، نمی توانند در تراکنش ها از آن استفاده کنند و نیاز به یک رمز جدید است. این در حالی است که رمزهای ایستا این قابلیت را داشتند که در هر تراکنشی مورد بهره برداری قرار گیرند و در نتیجه حساب های بسیاری از افراد مورد سوء استفاده قرار می گرفت.

سوال سوم این است که در بانک مسکن، به چه روشی می توان رمز پویا را دریافت کرد؟ برای دریافت رمز دوم پویا برای کارت‌های بانکی مشتریان بانک مسکن یک نوبت مراجعه به هر یک از دستگاه‌های خودپرداز بانک مسکن در سراسر کشور کافی است.در دستگاه خودپرداز پس از اینکه رمز اول وارد می‌شود، باید وارد صفحه «تغییر رمز» شده و سپس گزینه «خدمات رمز پویا» انتخاب شود. در این مرحله ابتدا باید گزینه تخصیص رمز یکبار مصرف را انتخاب کرده و پس از آن شماره تلفن همراه مشتری وارد شود. در صورتی که شماره همراه وارد شده صحیح بوده و منطبق با شماره ثبت شده در سیستم اطلاعات مشتریان بانک باشد، پیغامی مبنی بر تایید عملیات با نمایش عبارت «فعال‌سازی با موفقیت انجام شد» نمایش داده می‌شود و یک شماره سریال در رسید چاپ می‌شود. همزمان پیامکی حاوی لینک دانلود نرم‌افزار صدور رمز پویا و نیز کد فعال‌سازی تخصیص رمز پویا به شماره تلفن همراه مشتری ارسال می‌شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.