×

منوی سایت

اخبار ویژه

همکاری نظام بانکی و کمیته امداد، الگویی مناسب برای ریشه کنی فقر در کشور است

دکتر همتی با اشاره به تجربه موفق سیستم بانکی در توانمندسازی مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: این مسیر، یک الگوی خوب برای توانمند سازی و ایجاد اشتغال و ریشه کن کردن فقر در کشور است و بر همین اساس از این همکاری‌ها استقبال می کنیم.

به گزارش اقتصادملت و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، رئیس کل این بانک که صبح امروز در همایش «شبکه بانکی، یاور توانمندسازی اقتصادی نیازمندان» در مشهد سخن می‌گفت، ضمن قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات انجام شده در توسعه این استان عنوان کرد: افتخار می کنم امروز در نشستی حضور دارم که در آن قرار است، از کسانی که در توانمندسازی مدد جویان و افراد تحت پوشش کمیته امداد، نقش دارند، تقدیر به عمل آید.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه کمیته امداد،‌ گفت: هنگامی که در اینجا نمایشگاه کمیته امداد را دیدم و از نزدیک گفت و گو کردم و تلاش‌هایشان برای ایجاد اشتغال مددجویان و نیز پیشرفت‌های رخ داده را درامرتولید دیدم، شخصاً روحیه گرفتم. چراکه این تلاش‌های بسیار بزرگ، موجب می شود جامعه به سمت پیشرفت و تعالی حرکت کند و با همین تلاش‌های بی وقفه نیز، در این جنگ بی سابقه اقتصادی حتماً پیروز خواهیم شد.

دکتر همتی ادامه داد: طی دو سال اخیر یعنی از سال 1396 تاکنون در دوسال ونیم، ۶۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات در اختیار مددجویان وکارفرمایان کمیته امداد قرار گرفته است و پیرو همین تسهیلات حداقل ۸۳ هزار نفر از پوشش کمیته امداد خارج شدند، این امر خجسته و مبارک است و باید با قدرت بیشتر ادامه دهیم.

رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه برای توسعه پایدار چاره ای جز توجه به اشتغال نداریم، تاکید کرد: اگر نتوانیم در این زمینه خوب عمل کنیم، بقیه کارهایی که در کشور انجام می شود ابتر خواهد ماند.

وی افزود: طرح اشتغال روستایی که با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و بانک‌ها به صورت مشترک تامین می شود نقش قابل توجهی در افزایش آمار اشتغال کشور داشته است و گزارش‌ها حاکی از آن است که صدها هزار نفر با استفاده از مزایای این طرح مشغول کار و فعالیت شدند که خوشبختانه کمیته امداد هم قدرتمندانه در این زمینه نقش و فعالیت دارد.

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص ایفای نقش شبکه بانکی در اجرای پروژه‌های مختلف کشور تصریح کرد: در دنیا تأمین مالی پروژه‌ها و فعالیت‌های بزرگ اقتصادی غالبا از طریق بازار سرمایه انجام می‌شود، ولی در کشور ما این موضوع کاملاً بانک محور است.

وی ادامه داد: آخرین آمار نشان می دهد که ۸۴ درصد تامین مالی در کشور ایران توسط سیستم بانکی انجام می‌شود و اگر منابع صندوق‌های با درآمد ثابت در بورس را به این مبلغ اضافه کنیم، آمار تامین مالی توسط سیستم بانکی کشور به بیش از ۹۰ درصد می رسد.

همتی افزود: این عامل باعث محدودیت توان سیستم بانکی برای ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی یا واحدهایی که می‌توانند اشتغال زایی کنند، شده است و از طرفی اگر تخلفی در تسهیلات به این پروژه‌ها صورت بگیرد همین موضوعات شاخص می شوند و به دنبال آن مردم فکر می کنند سیستم بانکی ما کلادر حال خلاف هستند؛ در حالی که سیستم بانکی در حال پشتیبانی انجام پروژه‌های عظیم اقتصادی است و تمام پروژه‌های بزرگ کشور اعم از سد سازی، پتروشیمی و صنایع بزرگ ونیروگاه ونظایر آن توسط سیستم بانکی احداث و راه اندازی شده اند.

وی تاکید کرد: در سال جاری نظام بانکی کشور در بخش قرض الحسنه علاوه بر تامین‌هایی که برای بهزیستی و کمیته امداد در مسیر اشتغال انجام داده، ۳۰ هزار میلیاردتومان نیز برای پرداخت وام ازدواج تعهد داده و پنج هزار میلیارد تومان نیز برای سیل زدگان اختصاص داده است.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه یادآور شد: در حال حاضر بسیاری از مشکلات مردم توسط سیستم اعتباری بانک‌ها رفع می‌شود، اما این تلاش‌ها آنگونه که باید دیده نشده است، از طرفی نظام بانکی، کارهای خوب و بسیار عظیمی انجام داده و وظیفه عمومی ما این است که بر شبکه بانکی نظارت کنیم که با به حداقل رسیدن تخلفات، خدمت رسانی‌های نظام بانکی در جامعه نمود بیشتری پیدا کند.

دکتر همتی درباره کمیته امداد و همکاری‌های فی مابین تصریح کرد: ما از همکاری با کمیته امداد استقبال می‌کنیم و در هر جایی نیاز به گسترش و پیشرفت کارگاه‌ها و پروژه‌ها وجود داشته باشد، موانع بر سر راه این همکاری‌ها را برطرف می کنیم. چراکه باور داریم، وظیفه بانک مرکزی همراهی و کمک کردن به مردم است.

رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به اهداف دشمن برای از هم پاشی اقتصاد کشور گفت: طی چند هفته گذشته شاهد بخشی از تلاش ناکام دشمن برای ضربه زدن به اقتصاد کشور بودیم،‌ اما در همین شرایط و تحت همین فشارها، توانستیم تجارت خارجی مان را ساماندهی کنیم.

دکتر همتی در ادامه افزود:‌ البته همان طور که می‌دانید، تلاش برای ضربه زدن به پول ملی مبدا بقیه تلاش های دشمن برای ایجاد تلاطم در اقتصاد کشور است، اما اطمینان دارم، که در این نیت شوم نیز موفق نخواهند بود و همانطور که به مردم قول داده بودیم برای ثبات بازار تلاش می‌کنیم.

وی با اشاره به کاهش درآمدهای نفتی اظهار کرد: علیرغم کاهش شدید درآمدهای نفتی، جریان تأمین نیاز کالاهای اساسی و دارو و مواد مورد نیاز کارخانجات به خوبی در حال انجام است و در سامانه نیز نیما، فعالیت‌ها به صورت روان و مناسبی در جریان است، در حال حاضر هنوز هم در این سامانه عرضه بر تقاضا پیشی دارد و حجم مبالغ و ارزهایی که توسط صادرکنندگان به کشور وارد می‌شود، کاهش درآمدهای نفتی و توطئه‌های دشمنان را خنثی کرده و ارز کشور با قدرت بیشتر و با تکیه بر توان و تولید داخل در حال تأمین است.

عالی ترین مقام بانک مرکزی در ادامه خاطرنشان کرد: افزایش نرخ ارز، فشار بسیاری را به جامعه و بالاخص اقشاز پایین وارد می‌آورد، اما اتفاق ارزشمندی که در همین شرایط در کشور شاهد آن هستیم، رونق تولید در داخل است. برای نمونه، ظرف دو هفته گذشته با تعدادی از تولیدکنندگان دیدارهایی داشتم و آنها نیز از شرایط بسیار راضی بودند و اذعان داشتند که پیش از این، تولید داخل به دلیل واردات، دشواری‌های بسیاری را متحمل می شده است، اما در حال حاضر با کاهش واردات، تولیدات داخلی رو به رشد و رونق است.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، می بایست همراه با رونق تولید، جلوی قاچاق کالا نیز گرفته شود، به عقیده وی، لازمه این کار هماهنگی و تعادل هرچه بیشتر میان سیاست‌های تجارت خارجی و سایر بخش‌های اقتصاد است.

دکتر همتی با بیان اینکه روند تولید کشور در مسیر صحیحی قرار گرفته است، عنوان کرد: من این نوید را می‌دهم که روند تولید کشور در مسیر خوبی قرار گرفته و آنچه از بخش‌های مختلف اقتصادی اعم از از صنعت و کشاورزی می بینیم، از رونق و رشد آنها حکایت دارد.

رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری برای رونق تولید در کشور، گفت: با توجه به انتخاب نام «رونق تولید» از سوی مقام معظم رهبری، تمام تلاش نظام بانکی نیز بر محقق ساختن فرمایشات ایشان متمرکز است. در همین راستا، دو کار مهم را آغار کرده ایم. نخستین مورد، «طرح گام» است که اخیراً بخشنامه مرتبط با آن نیز ابلاغ شده، روش بسیار مفیدی برای تأمین زنجیره تولید بدون نیاز به نقدینگی و تورم‌زایی تلقی می‌شود. این طرح که در شورای پول و اعتبار نیز تصویب شده است، تحول مهمی در نظام بانکی محسوب می‌شود و به موجب آن، دو سوم این مبالغ باید به صنایع کوچک و متوسط اختصاص پیدا کند.

همتی در خصوص دومین فعالیت این بانک در کمک به رونق تولید تصریح کرد: موضوع دوم نیز تخصیص بخشی از منابع بانکی به طرح‌های پیشران است، براین اساس مقرر شد، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از تسهیلاتی که از سوی بانکها ارائه می‌شود، به طرح‌های پیشران تعلق گیرد تا این گونه ما از نظر رشد سرمایه‌گذاری در کشور با مشکلی مواجه نشویم.

وی در پایان گفت: در دو هفته ی اخیر نوسان ایجاد شد و ما قول داده بودیم که ثبات را برگردانیم، خوشبختانه ثبات اکنون برگشته است. مثل چندماه گذشته که با وجود تحریم‌های کشور در بازار ارز ثبات داشتیم و این ثبات ادامه دار نیز بود، این تحریم‌ها نتیجه ای جز رشد تولید ملی و رشد صادرات غیرنفتی و بالاتر رفتن عظمت کشورمان نخواهد بود و ثبات همچنان نیز حاکم خواهد بود. ان شا الله همه عزیزانی که تلاش می کنند به بخش تولید یاری رسانند و در پیشرفت اقتصاد کشور نقش دارند، موفق باشند.

گفتنی است همایش «شبکه بانکی، یاور توانمندسازی اقتصادی نیازمندان» به همت کمیته امداد امام خمینی(ه) در استان خراسان رضوی، شهر مشهد مقدس برگزار شده است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.