×

منوی سایت

اخبار ویژه

هامونی: فراصندوق گامی در جهت تقویت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

مدیرعامل فرابورس ایران با ابراز امیدواری درباره نقش فراصندوق‌ها در افزایش تعامل با بخش خصوصی و نهادهای عمومی و دولتی برای توسعه اقتصاد کشور گفت: مهم‌ترین ویژگی فراصندوق‌ها در سایر کشورها ایجاد تعامل و هماهنگی میان ارکان اقتصادی حاکمیتی و خصوصی است. بنابراین باید امیدوار باشیم که همین روند در ایران نیز ادامه داشته باشد زیرا این نهادها پول خود را در اختیار تمام صندوق‌های جسورانه که غالبا متعلق به بخش خصوصی است، می‌گذارند.

به گزارش اقتصادملت و به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران، در آیین رونمایی و پذیره‌نویسی فراصندوق ستارگان به عنوان نخستین فراصندوق کشور در بازار سرمایه که صبح امروز در نمایشگاه برکت برگزار شد با ابراز امیدواری از توسعه اینگونه صندوق‌ها در بازار سرمایه، اعلام کرد که فراصندوق‌ها می‌توانند زمینه‌ساز افزایش تعامل بخش خصوصی و نهادهای اقتصادی حاکمیتی باشند.

امیر هامونی با بیان اینکه فراصندوق ستارگان که امروز شاهد پذیره‌نویسی و امضای تفاهم‌نامه میان شرکاء و موسسانش بودیم، با سرمایه 500 میلیارد تومان شروع به کار کرده است، افزود: این صندوق ظرف مدت‌ کوتاهی توانسته این سرمایه را به 650 میلیار تومان ارتقا بدهد و به استناد پیش‌بینی‌ها، تا سال آینده این سرمایه می‌تواند به هزار و 500 میلیارد تومان نیز افزایش یابد.

هامونی تصریح کرد که این فراصندوق با مشارکت 10 نهاد اقتصادی و حاکمیتی کشور و شرکت‌های بزرگ بازار سرمایه رونمایی شده است.

او با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره اهمیت تعامل با بخش خصوصی برای افزایش سرمایه‌گذاری در تمامی حوزه‌ها گفت: نزدیک به دو هفته پیش، مقام معظم رهبری در نشست با فعالان اقتصادی و کارآفرینان، فرمودند که اگر بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در عرصه‌ای اعلام آمادگی کند، دستگاه‌های عمومی غیردولتی باید از آن حوزه کنار بکشند و به بخش خصوصی اجازه فعالیت بدهند.

به گفته هامونی فراصندوق یا Fund Of Funds پاسخی عملی به فرمایشات رهبر انقلاب است که همراهی و همکاری مطلوبی میان دستگاه‌های عمومی غیردولتی و حاکمیتی ایجاد می‌کند، بنابراین به جای اینکه نهادهای اقتصادی حاکمیتی راسا اقدام به تاسیس صندوق‌های جسورانه کنند و وارد رقابت با صندوق‌های جسورانه بخش خصوصی شوند، مطابق با فرمایشات رهبری عمل کنند و وارد تعامل و همکاری با بخش خصوصی شوند.

مدیرعامل فرابورس ایران با ابراز امیدواری درباره نقش فراصندوق‌ها در افزایش تعامل با بخش خصوصی و نهادهای عمومی و دولتی برای توسعه اقتصاد کشور گفت: مهم‌ترین ویژگی فراصندوق‌ها در سایر کشورها ایجاد تعامل و هماهنگی میان ارکان اقتصادی حاکمیتی و خصوصی است. بنابراین باید امیدوار باشیم که همین روند در ایران نیز ادامه داشته باشد زیرا این نهادها پول خود را در اختیار تمام صندوق‌های جسورانه که غالبا متعلق به بخش خصوصی است، می‌گذارند. در این صورت، این صندوق‌ها در بازار فعالیت می‌کنند و مساله رقابت میان صندوق‌های بخش خصوصی و نهادهای حاکمیتی حل خواهد شد و رقابت به تعامل تبدیل می‌شود.

او در ادامه خاطرنشان کرد: من امیدوار هستم با توجه کافی به بحث crowding out effect یا اثر مزاحمت بخش عمومی و دولتی در فعالیت‌های اقتصادی که در علم اقتصاد ریشه دارد و در بسیاری از کشورها نیز در حال وقوع است، هم‌پوشانی نهادهای اقتصادی حاکمیتی با بخش خصوصی در نهایت همکاری و تعامل صورت بگیرد.

هامونی ضمن اشاره به مدل‌های موفق فراصندوق‌ها در سایر نقاط جهان، گفت: کشور کره‌جنوبی تجربه بسیار خوبی در این زمینه داشته است. این صندوق که راه‌اندازی شده شباهت بسیار زیادی به صندوق KOFF کره جنوبی دارد، بنابراین می‌توان ارزیابی مثبتی از نتیجه این صندوق داشت.

شاخص نوآوری در حال پیگیری است

او در ادامه با اشاره به اینکه همزمان با راه‌اندازی فراصندوق‌ها، بحث شاخص نوآوری نیز در حال پیگیری است، افزود: این صندوق در صندوقی که مجوز گرفته و در حال پذیره‌نویسی است، در امیدنامه خود نوشته که می‌خواهد در زیست‌بوم نوآوری کشورمان ورود کند و نقدینگی را به صورت غیرمستقیم در این زیست‌بوم وارد کند.

مدیرعامل فرابورس در تشریح عملکرد این شاخص گفت: ما در بازار سرمایه در تلاش هستیم تا شاخصی را تحت عنوان شاخص نوآوری تدوین کنیم که بتواند عملکرد این صندوق و صندوق‌های جسورانه را بسنجد و مدیران این صندوق‌ها با شاخص نوآوری عملکرد خود را ارزیابی کنند.

او در زمینه این شاخص و نحوه طراحی آن نیز توضیح داد: این شاخص میان بورس و فرابورس مشترک خواهد بود و شامل تمام شرکت‌هایی می‌شود که نوآوری می‌کنند، تائید معاونت علمی ریاست‌جمهوری را دارند و همزمان سهامشان در بورس یا فرابورس فهرست شده است. همچنین نحوه قیمت‌گذاری و محاسبات قیمت و بازده نقدی‌شان در یک شاخصی با همان فرمول شاخص‌ آیفکس فرابورس و شاخص بورس تهران با همان فرمول برای شرکت‌هایی که نوآوری می‌کنند و مهر تائید دانش‌بنیان را دارند می‌تواند صورت بگیرد و براساس آن این اتفاق بیفتد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.