×

منوی سایت

اخبار ویژه

راه‌حل عبور از بحران گاز و حرکت در مسیر توسعه پایدار

به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ دکتر سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس‌شورای‌اسلامی در ابتدای این نشست با تاکید بر اینکه متاسفانه بحران ناترازی گاز که در حال حاضر با آن مواجه‌ هستیم؛ نتیجه سیاستگذاری‌های نادرست و اجراهای ناکارآمد است. این ناترازی که در پی اشتباهات هدف‌گذاری شده طی سال‌های گذشته به وقوع پیوسته است، نه تنها موجب کمبود منابع انرژی در فصل‌های سرد سال شده؛ بلکه تبعات گسترده‌ای برای صنایع و مصرف‌کنندگان خانگی نیز به همراه داشته است.

وی همچنین با اشاره به اهمیت اینگونه نشست‌ها برای بررسی چالش‌های انرژی کشور به وضعیت بحرانی ناترازی گاز در ایران اشاره کرد و گفت: ما برای حل این مشکلات به همکاری و هم‌افزایی میان تمام ارکان حاکمیت نیاز داریم. در همین راستا به عنوان مسئولان کشور باید شجاعت لازم برای پذیرش اشتباهات گذشته را داشته باشیم و از آنها درس بگیریم.

به گفته وی این نشست‌ها برای رسیدن به راهکارهای عملی و کارشناسی شده ضروری هستند تا بتوانیم با استفاده از تجربیات و نظرات مختلف؛ به یک راه‌حل جامع برای حل مساله ناترازی گاز دست یابیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در نشست «ترازوی ناترازی‌ ها» به دنبال رسیدن به راهکارهای اجرایی و عملی هستیم که این موضوع می‌تواند به حل بحران‌های موجود در حوزه انرژی کمک کند. در همین راستا مهمترین هدف این نشست‌ها رسیدن به چند گزاره عملی و پیگیری‌پذیری است که بتواند در فرآیند تصمیم‌گیری‌ها در سطوح مختلف از جمله مجلس و دولت استفاده شود. این موضوعات باید فراتر از وظایف روزمره دستگاه‌ها قرار گیرد و به شکلی کلان و راهبردی برای آینده کشور برنامه‌ریزی شود.

رفیعی به روند نادرست اجرای سیاست‌های انرژی در گذشته اشاره کرد و ادامه داد: بسیاری از برنامه‌ریزی‌های انرژی در کشور به درستی انجام شد، اما در عمل به دلایل مختلف این برنامه‌ها به خوبی اجرا نشد و به جای حل مشکل؛ مشکلات جدیدی به وجود آورد.

هم‌اندیشی برای یافتن راهکارها

دکتر رفیعی در این مراسم با دعوت از کارشناسان و مسئولان بخش‌های مختلف، از آنها خواست تا با تحلیل وضعیت موجود به ارائه نظرات و پیشنهادات خود بپردازند. وی تأکید کرد: بحث‌های تخصصی و هم‌افزایی میان نمایندگان مجلس، دولت و بخش‌های خصوصی می‌تواند به نتایج مثمرثمری منجر شود.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس از برگزاری جلسات منظم و تعاملی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: هدف ما از برگزاری این نشست‌ها ایجاد فضای گفتگو و تعامل میان متخصصان، مسئولان و نهادهای مختلف است. فقط از طریق گفت‌وگو و تبادل‌نظر است که می‌توان به راه‌حل‌های عملی دست یافت.

کمبود گاز دغدغه جدی شده است

سعید پاک‌سرشت مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست که به همت بنیاد زنان متخصص برگزار شد، با اشاره به وضعیت بحرانی گاز در کشور و چالش‌های متعدد آن گفت: ما در شرایطی قرار داریم که وضعیت انرژی کشور به هیچوجه مطلوب نیست. این موضوع یک مشکل جدید نیست؛ بلکه ریشه در عملکرد چند دهه گذشته دارد. متاسفانه علیرغم برخورداری از منابع غنی انرژی به ویژه منابع فسیلی امروز با کمبود گاز مواجه‌ایم و این مساله به دغدغه‌ای جدی برای کشور تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه وضعیت موجود ناشی از کوتاهی‌ها و عدم برنامه‌ریزی صحیح در گذشته است، افزود: ما کشوری با ذخایر عظیم نفت‌وگاز هستیم و به عنوان مثال در حوزه گاز رتبه دوم جهان را دارا هستیم، اما به دلیل سوء مدیریت‌ها و عدم برنامه‌ریزی صحیح امروز با بحران جدی در تأمین گاز مواجه‌ایم.

پاک‌سرشت همچنین تاکید کرد: بحران انرژی نیازمند راه‌حل‌هایی جمعی و اجماع‌‌نظر از سوی تمامی ارکان کشور است. در نتیجه حل این بحران تنها با همکاری و همدلی همه نهادها و مردم ممکن است. در گذشته با وجود مشکلات مشابه؛ کشور از آزمون‌های سخت سربلند بیرون آمده است و اینبار نیز می‌توانیم از این بحران عبور کنیم.

وی در ادامه به اهمیت مدیریت مصرف در حل بحران گاز اشاره کرد و گفت: در ابتدا باید مصرف گاز را مدیریت کنیم؛ زیرا مدیریت مصرف اساس حل بحران است. این مسأله نیازمند تدوین برنامه‌ها و سیاست‌های دقیق و تخصصی است که پس از بررسی‌های کارشناسی اجرایی شود.

پاک‌سرشت افزود: علاوه بر مدیریت مصرف؛ افزایش تولید نیز یکی دیگر از راه‌حل‌های اساسی است؛ بنابراین باید تولید گاز را افزایش دهیم، اما پیش از آن باید اطمینان حاصل کنیم که منابع تولید بهینه مورد استفاده قرار می‌گیرد و هیچگونه هدررفتی در مصرف گاز نخواهیم داشت.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم تنوع در منابع انرژی تأکید کرد و گفت: ما باید در کنار بهره‌برداری از منابع فسیلی به سمت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و منابع انرژی پاک حرکت کنیم. بسیاری از کشورهای پیشرفته در جهان از همین مسیر برای تأمین انرژی خود استفاده می‌کنند و ما هم باید به این سمت حرکت کنیم.

پاک‌‌‌سرشت همچنین اشاره کرد: استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به دلیل مزایای فراوانی که دارد؛ باید به طور جدی در دستور کار قرار گیرد. این در حالی است که این انرژی‌ها نه تنها به محیط زیست کمک می‌کنند؛ بلکه می‌توانند به تأمین انرژی پایدار و بلندمدت کشور نیز کمک کنند.

وی در پایان گفت: مساله بحران گاز و ناترازی آن تنها با همکاری و هم‌افزایی بین نهادها و افراد مختلف حل خواهد شد. این نشست‌ها بستری مناسب برای مطرح کردن نظرات و پیشنهادات تخصصی هستند که می‌توانند به حل مشکلات موجود کمک کنند.

نشست «ترازوی ناترازی‌ها» گامی مثبت در راستای جلب توجه و هم‌افزایی بیشتر در حل بحران انرژی کشور به شمار می‌رود و امید می‌رود که اینگونه نشست‌ها بتوانند تأثیرات ملموسی در بهبود وضعیت انرژی و گاز کشور داشته باشند.

معصومه صالحی

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.