×

منوی سایت

اخبار ویژه

زنجیره تولید در فولاد غدیر نی‌ریز تا سال آینده تکمیل خواهد شد

به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ دکتر محسن مصطفی‌پور مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفتگو با خبرنگار ما عنوان کرد: علیرغم تمام محدودیت‌ها تولید آهن‌اسفنجی در مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز به ‌صورت مستمر ادامه پیدا کرده است. البته در کارخانه فولاد و در تولید شمش با مشکل جدی انرژی و تامین برق مواجه شدیم و باعث شد که از تولید برنامه‌ریزی شده عقب بمانیم. محدودیت‌ها در خصوص انرژی بسیار شدید است؛ بنابراین تولید خود را در این دو بخش به صورت جدی پیش می‌بریم.

مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز با تاکید بر اینکه قصد داریم با احداث نیروگاه خورشیدی ۲۰۰مگاواتی ظرفیت تولید برق مجموعه را افزایش دهیم، گفت: امیدواریم در آینده نزدیک با وارد مدار شدن نیروگاه زیماور که در فاز اول گازی و در فاز دوم سیکل ترکیبی است؛ بتوانیم بحران انرژی را در مجموعه کنترل و تولید خود را به صورت مستمر ادامه دهیم.

نامتناسب بودن زنجیره تولید فولاد

دکتر مصطفی‌پور در ادامه در خصوص بحث اکتشاف و چالش‌های پیش‌روی این موضوع مهم و کلیدی گفت: یک واقعیت انکارناپذیری وجود دارد و اینکه طی سال‌های گذشته متناسب و متوازن با میانه زنجیره تولید فولاد تا انتها نسبت به ابتدای زنجیره اقدام به سرمایه‌گذاری نکرده‌ایم. در واقع ارزش‌افزوده ابتدای زنجیره تولید به ‌گونه‌ای تعریف نشده که سرمایه‌گذاران در این حوزه بیشتر متمرکز شوند.

وی در ادامه گفت: نکته دیگر اینکه شاید مقداری از دلایل و عواملی که می‌توانسته باعث تمرکز برای ورود و سرمایه‌گذاری در تمامی زنجیره‌ تولید شود، فاصله گرفته شده است؛ بنابراین سرمایه‌گذاری‌ها در ابتدای زنجیره تولید کمتر شده است. در همین راستا برای رفع این دغدغه در دو، سه پهنه معدنی با سازمان ایمیدرو مشارکت و همکاری داشتیم. اقدامات اکتشافی و حفاری را انجام داده‌ایم که این پهنه‌ها از ذخایر بسیار خوبی برخوردار است، اما همچنان قابل اتکا نیست. همچنین با مشارکتی که با سازمان انرژی اتمی داشتیم؛ محدوده خشومی را تملک کردیم که مراحل مطالعات و اکتشافات این منطقه انجام شده است و هم‌اکنون در مرحله حفاری قرار دارد.

تکمیل زنجیره تولید فولاد

دکتر مصطفی‌پور گفت: امیدوارم تا پایان امسال به اطلاعات یقینی خوبی مبتنی بر ذخایر برسیم که انشاالله پس از آن احداث کارخانه کنسانتره را نیز در دستور کار خود خواهیم داشت. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که در یک بازه زمانی یک تا یک‌سال و نیم آينده در مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز از ابتدا تا انتهای زنجیره تکمیل شود.

وی در پاسخ به این سوال که در حوزه نیروگاه بادی چه اقداماتی را انجام داده‌اید، گفت: در زمینه نیروگاه بادی نیز مطالعات متعددی توسط مشاوران مجرب این حوزه انجام شده است و برخی مناطق را بررسی و بازدید کرده‌اند و بازدهی‌های این مناطق مورد بررسی قرار گرفته است، اما هنوز به اطلاعات یقینی که نیروگاه‌های بادی در این بخش بتوانند موثر باشند، نرسیده‌اند؛ لذا همچنان اولویت ما احداث نیروگاه‌‌های خورشیدی در کنار نیروگاه گازی است.

در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی تمام اقدامات فولاد غدیر نی‌ریز زیرساختی است

مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در خصوص اینکه این شرکت در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی چه اقداماتی انجام داده است، تصریح کرد: طبیعی است ما در کنار تمامی توسعه‌های کمی و کیفی که در مجموعه داشتیم؛ موضوع توجه به میزبانان خود در منطقه را به ‌صورت جدی مدنظر قرار داده‌ایم.

دکتر مصطفی‌پور با تاکید بر اینکه در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی تمام اقدامات فولاد غدیر نی‌ریز زیرساختی است، گفت: ما در این مجموعه از پول‌پاشی و کار مقطعی فارغ هستیم؛ در همین راستا در حوزه درمان، آموزش، آبرسانی و زیرساخت‌های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و ورزشی در منطقه هر آنچه در توان ما بوده که بعضا بیشتر از ظرفیت مجموعه است؛ با نگاه مثبت سهامداران انجام داده‌ایم.

وی در ادامه تاکید کرد: دغدغه ما در مجتمع فولاد غدیر نی‌‌ریز فراتر از تعهد به کاهش و حذف آلاینده‌های صنعتی، مشارکت مسئولانه در برابر جامعه و محیط زیست در همه شئون آن از جمله حفاظت از خاک، آب و هوا و نیز مشارکت در حفظ  و توسعه پوشش متنوع گیاهی و جانوری منطقه است. در سیاستگذاری، تولید، فروش، فناوری، ساخت‌‌وساز، ارتباطات و در تمام فعالیت‌های این مجموعه تلاش برای کاهش آلاینده‌هایی که سبب آسیب رساندن به محیط زیست و ساکنان آن می‌شود؛ یک اولویت کلیدی است.

اصلی‌ترین مسئولیت و رسالت اجتماعی فولاد غدیر نی‌ریز، ایجاد اشتغال است

مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز با بیان اینکه امروز یک تعامل بسیار خوبی بین صنعت و مردم شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: ناگفته نماند اصلی‌ترین مسئولیت و رسالت اجتماعی ما در فولاد غدیر نی‌ریز؛ ایجاد اشتغال بوده است.

وی در پایان گفت: در همین راستا با ایجاد فرصت‌‌های شغلی برای بیش از ۲هزار نفر در منطقه علاوه بر ظرفیت‌هایی که وجود داشته است؛ همچنین توانستیم شرایط مناسبی را برای توسعه اشتغال پایدار در این منطقه فراهم کنیم که خوشبختانه باعث رضایتمندی خوبی در منطقه شده است.

معصومه صالحی

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.