×

منوی سایت

اخبار ویژه

فولاد هرمزگان به عنوان یک صنعت پاک شناخته می‌شود

آلایندگی جزء لاینفک هر صنعتی است اما می‌توان با بهره گیری از روش‌های کنترلی، میزان آلایندگی را به حداقل ممکن و در حد قابل قبول سازمان محیط‌زیست رساند.

به گزارش اقتصادملت و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد خوزستان، یونس مولایی بندرعباسی، رئیس واحد محیط‌زیست و بهداشت محیط شرکت فولاد هرمزگان گفت: ازجمله اقدامات فولاد هرمزگان در راستای رعایت مسائل محیط زیستی، احداث یک تصفیه خانه فاضلاب بهداشتی به ظرفیت ۲۴۰ مترمکعب در روز است. این تصفیه خانه قابلیت این را دارد که علاوه بر فاضلاب‌های بهداشتی فولاد هرمزگان، فاضلاب‌های صنایع اطراف شامل فولاد کاوه و منطقه ویژه اقتصادی را نیز تصفیه نماید.

وی توضیح داد: با رویکرد دیگر می‌توان گفت صنایع فولادی صنایع دوستدار محیط‌زیست هستند چراکه ضایعات و قراضه‌های فلزی را که مؤجل آلودگی محیط‌زیست شود را می‌توان جمع آوری کرده و بازیافت نمود. لذا می‌توان اینگونه گفت که قراضه و فولاد و همین طور محصولات فولادی ازجمله معدود صنایعی هستند که قابلیت صد درصد بازیافت و استفاده مجدد را دارند.

وی افزود: آب تصفیه شده صرف آبیاری فضای سبز کارخانه می‌شود و به این واسطه، استفاده کود شیمیایی کاهش خواهد یافت و تعرضی نیز به آب‌های شیرین اتفاق نمی‌افتد.

مولایی خاطرنشان کرد: در بحث مصارف صنعتی نیز منبع تامین آب کارخانه، آب دریا است که از طریق آب شیرین کن برای مصرف در خط تولید استفاده می‌شود و در نهایت به واسطه استفاده از سیستم بسته، از طریق سیستم کولینگ تاور یا برج خنک کننده، بازچرخانی آب را انجام می‌دهیم.

وی درخصوص میزان فضای سبز شرکت فولاد هرمزگان عنوان کرد: در داخل فنس شرکت فولاد هرمزگان حدود ۷ هکتار فضای سبز ایجاد شده و باقی فضای سبز نیز به طور مشارکتی در محیط پیرامون کارخانه و در منطقه ویژه اقتصادی ایجاد شده که در زمینه فضای سبز مناطق صنعتی در سال ۹۷ رتبه سوم را بین صنایع هرمزگان از آن خود کرده است.

وی در ادامه افزود: به طور کلی بیشترین میزان آلایندگی صنایع معدنی به دلیل گردوغبار و نرمه‌های حاصل از نقل و انتقال مواد یا دانه بندی مواد ایجاد می‌شود از اینرو به منظور پایش آنلاین سنجش آلاینده ها، سیستم غبار پایش آنلاین را نصب نمودیم و برای واحد احیا مستقیم نیز پایش آنلاین گاز را در امسال در دستور کار داریم. از آنجا که شرکت فولاد هرمزگان در منطقه ویژه صنعتی قرار گرفته است، به لحاظ رعایت استاندارد، درجه دوم به شمار م یرود که رعایت استانداردهای آسان تری برای آنها درنظر گرفته می‌شود. البته به طور کلی و همان طور که گفته شد، تجهیزات کنترل آلایندگی بالایی در این کارخانه نصب شده است تا میزان انتشار ذرات آلاینده را در سطح پایینی نگه دارد.

مولایی تصریح کرد: همانگونه که گفته شد در راستای بهینه‌سازی و ارتقای تجهیزات کنترل و پالایش آلاینده ها، تجهیزات آنلاین مانیتورینگ و دودکش واحد فولادسازی برای پالایش آنلاین ذرات خروجی از دودکش را نصب کرده‌ایم. در شرکت فولاد هرمزگان تجهیزات نوین کنترل آلاینده‌ها به کار گرفته شده است که ازجمله آنها می‌توان به سیستم «دیداستینگ » برای مکش فیوم‌های کوره قوس، وجود پیشرفته‌ترین آب شیرین کن صنعتی با ظرفیت ۳۰ هزار مترمربع در روز برای حفظ منابع آب شیرین و برخورداری از شبکه تصفیه و بازچرخانی پساب صنعتی با ظرفیت ۱۳۰ مترمکعب در ساعت اشاره کرد.

وی از دیگر برنامه‌های فولاد هرمزگان برای امسال را در حوزه مدیریت پسماند چنین تشریح کرد: در این حوزه تفکیک و جداسازی پسماندهای صنعتی را آغاز کردیم و در همین رابطه قراردادهایی را با مراکز و سازمان‌های مورد تایید سازمان حفاظت محیط‌زیست برای بازیافت ضایعات شهری و ضایعات صنعتی امضا کردیم.

وی در ادامه گفت: فولاد صنعتی است که میزان آب قابل توجهی نیاز دارد از اینرو در آینده صنعت فولاد کشور دیده شده که صنایع فولادی را در جنوب کشور مستقر نمایند تا تامین منابع آبی آن از طریق آب دریا تحقق پیدا کند. درخصوص آلایندگی نیز باید گفت آلایندگی جز لاینفک هر صنعتی است اما می‌توان با بهره گیری از روش‌های کنترلی، میزان این آلایندگی را به حداقل ممکن و در حد قابل قبول سازمان محیط‌زیست رساند.

رئیس واحد محیط‌زیست و بهداشت محیط فولاد هرمزگان تصریح کرد: به جرات می‌توان گفت فولاد هرمزگان به عنوان یک صنعت پاک در جنوب شناخته می‌شود و تاکنون هیچ گونه اخطاری از سازمان محیط‌زیست در این باره دریافت نکرده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.