×

منوی سایت

اخبار ویژه

اقدامات جهان تراز فولاد مبارکه در راستای هوای پاک

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان؛ فلسفه وجودی شرکت فولاد مبارکه اصفهان «مسیر ماندگار برای خلق آینده‌ای بهتر» است و این شرکت به‌عنوان یک کسب‌وکار پیشرو در اقتصاد کشور می‌کوشد با بهره بردن از همه منابع خود، ازجمله تجارب پیشین کسب‌شده در مواجهه با چالش‌ها، سرمایه‌های انسانی متخصص و فناوری‌های نوین و اثربخش گامی در راستای محقق ساختن توسعه پایدار بردارد.

صیانت از محیط‌زیست یکی از ارزش‌های بنیادین شرکت فولاد مبارکه است. بر همین اساس، در تمامی تصمیمات شرکت و در تک‌تک سطوح اجرایی آن توجه به محیط‌زیست مدنظر قرار می‌گیرد. توسعه پایدار نیازمند صیانت از محیط‌زیست است. این امر با چالش‌های گوناگونی مواجه بوده و مستلزم تعریف استراتژی‌های اثربخشی است که با اهداف اجرایی به‌خوبی تعریف شده و با ارزیابی‌ها و بهبودهای مستمر دنبال گردند.

در همین راستا، شرکت فولاد مبارکه برنامه پنج‌ساله اول ارتقای محیط‌زیست خود را دست‌یابی به محیط‌زیست پایدار در بازه زمانی ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵ تعیین کرده که اساس این برنامه، ارتقای عملکرد محیط‌زیست و اهداف اصلی آن به حداقل رساندن ردپای محیط‌زیستی شرکت است.

مهم‌ترین اقدامات فولاد مبارکه در سال‌های اخیر برای مدیریت آلودگی هوا به شرح زیر است:

پروژه حذف یا کاهش غبار از سقف ناحیه فولادسازی با پیشرفت ۶۷ درصدی و با هزینه بالغ‌بر ۱۸۰۰ میلیارد تومان؛

نگهداری بهینه از فضای سبز ۱۶۰۰ هکتاری جهت صیانت از تنوع زیستی؛

نصب سیستم پایش آنلاین بر روی دودکش‌های نواحی تولیدی فولاد (فاز اول) و همچنین پیگیری نصب فاز دوم آنلاین مانیتورینگ بر روی خروجی‌های دودکش‌های نواحی مختلف؛

راه‌اندازی سامانه اسکادای محیط‌زیست با هدف نظارت، کنترل و تجمیع اطلاعات اندازه‌گیری‌ها در قالب یکی از پروژه‌های تحول دیجیتال؛

نصب دستگاه اندازه‌گیری شاخص کیفیت هوا (AQI) که کلیه پارامترهای مربوط به کیفیت هوای محیط را به‌صورت مداوم پایش می‌کند (اندازه‌گیری‌ها نشان می‌دهد میزان آلاینده‌ها بسیار کمتر از حد استاندارد است، و این موضوع بیانگر عملکرد مناسب فولاد مبارکه در زمینه کنترل آلودگی هواست).

نصب ایستگاه هواشناسی در فولاد مبارکه و سنجش شاخص‌های پارامترهای کیفیت هوا که اطلاعات آن به‌صورت برخط در سامانه www.hse.msc.ir قرار می‌گیرد و به ایستگاه‌های ملی و بین‌المللی نیز ارسال می‌شود (اطلاعات این سیستم در صدور مجوز کار در ارتفاع از نگاه ایمنی و فرایندی، استفاده در طراحی‌ها و ساخت‌وسازهای مهندسی، تعیین باد غالب در منطقه و… کاربرد دارد)؛

استفاده از مکنده‌های صنعتی ثابت و متحرک برای جمع‌آوری و کاهش انتشار غبار؛

ساخت واحد تبدیل پودر آهک به بریکت جهت انتقال به فولادسازی با رویکرد اقتصاد چرخشی؛

مطالعه جامع انتشار و مدل‌سازی آلودگی هوا و ایجاد سیستم پیش‌بینی کیفیت هوا برای شرکت فولاد مبارکه؛ردیابی ردپای کربن؛

مشارکت در گزارش‌دهی و پایش میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای.

یکی از چالش‌های بزرگ پیش روی جوامع بشری به‌طور عام و صنایع فولادی به‌طور خاص، تغییرات اقلیمی است. صنایع فولادی برای اینکه بتوانند سهم بالقوه خود را در اهداف توافق پاریس پیگیری کنند، باید عملکرد کربن خود را به‌طور قابل‌اعتمادی اندازه‌گیری کنند.

بدین منظور اولین گام برای مدیریت انتشار کربن(CO۲)، گردآوری داده‌ها و سپس تجزیه‌وتحلیل آن‌ها برای ردیابی عملکرد صنعت است. به همین منظور از سال ۲۰۰۹ تاکنون شرکت فولاد مبارکه (به همراه مجتمع فولاد سبا) داده‌های خود در این زمینه را در سامانه Data Collection System در وب‌سایت انجمن جهانی فولاد (www.worldsteel.org) ارائه می‌دهد تا بتواند بر اساس تحلیل‌های صورت‌گرفته مدیریت کربن را در سایت‌های عملیاتی مختلف خود انجام دهد.

در زمینه پایش کاهش انتشار کربن و سایر گازهای گلخانه‌ای پروژه تولید بخار فوق داغ (سوپرهیت) با بازیافت انرژی از دودکش نیروگاه گازی جهت استفاده در نیروگاه بخار اجرا شد که قابلیت کاهش سالانه حداقل ۱۲۰ هزار تن دی‌اکسید کربن را داراست. همچنین، در این زمینه می‌توان به احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاواتی کلاس F اشاره کرد که از نتایج اجرای آن می‌توان کاهش مصرف ۹۹.۷ درصدی آب و ۴۰ درصدی گاز نسبت به نیروگاه‌های فعلی را نام برد. علاوه بر این، نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی و نیروگاه بادی ۲۰۰ مگاواتی در شرکت فولاد مبارکه می‌تواند در آینده به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم، تأثیر قابل‌توجهی در کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای بگذارد. برگزاری دوره‌های آموزشی جهت مدیریت کربن در شرکت و بررسی راهکارهای کاربردی جهت کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز از دیگر اقدامات انجام‌شده است. مشارکت در تهیه و محاسبه میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای سازمان بر اساس استاندارد ایزو ۱۴۰۶۴ و محاسبه و ارزیابی ردپای کربن در چرخه عمر تولید فولاد خام براساس استاندارد ایزو ۱۴۰۶۷ نیز از جمله اقداماتی است که در این زمینه صورت گرفته است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.