×

منوی سایت

اخبار ویژه

اقدامات قابل توجه فولاد خوزستان در حفاظت از مسائل زیست‌محیطی

به گزارش اختصاصی “اقتصاد ملت” ؛ کریم سرخی رئیس محیط زیست شرکت فولاد خوزستان در حاشیه بیست‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست، در گفتگوی اختصاصی با اقتصاد ملت عنوان کرد: شرکت فولاد خوزستان به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ فولاد کشور، در فرآیند تولید خود از مواد اولیه‌ای استفاده می‌کند که به ‌صورت ریزدانه هستند و این شرکت سالانه نزدیک به ۶.۵ میلیون تن کنسانتره سنگ‌آهن و سایر مواد اولیه وارد واحدهای خود می‌کند.

با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه و دمای بالا آن، امکان بیشتری برای تولید و انتشار ذرات معلق و آلودگی هوای وجود دارد. در چنین شرایطی پروژه‌هایی که در فولاد خوزستان در حال پیگیری آن هستیم، با تمرکز بر کنترل آلودگی به‌ ویژه انتشار ذرات معلق است. این پروژه‌ها شامل نصب سیستم‌های غبارگیر جدید، بروزرسانی سیستم‌های قدیمی، استفاده از دستگاه وکیوم کلینر برای پاکسازی محوطه‌ها و سایت‌های صنعتی و احداث رینگ شستشوی محوطه‌هاست تا بتوانیم میزان تولید و انتشار غبار را کاهش بدهیم.

مهم‌ترین پروژه‌ای که هم‌اکنون در دست اجرا داریم، پروژه ویندفنسینگ است که در انباشت، برداشت و محل نگهداری مواد اولیه استفاده می‌شود که هدف از اجرای این پروژه کاهش بادبردگی مواد و جلوگیری از انتشار غبار از این طریق است؛ این پروژه یک پروژه منحصر به‌فرد به‌شمار می‌رود که برای نخستین‌بار در فولاد خوزستان اجرا می‌شود؛ این پروژه شامل یک دیوار به ارتفاع ۲۹ متر با جنس توری‌های مخصوص است که سرعت وزش باد را کاهش می‌دهد. طول دیوار آن ۳ هزار متر است و مساحتی حدود ۳۶ هکتار را تحت پوشش قرار می‌دهد. امیدواریم با تکمیل این پروژه ظرف چند ماه آینده بتوانیم شاهد بهبود چشمگیری در زمینه کاهش ذرات غبار باشیم.

سرخی با اشاره به این موضوع که مسئله‌ دیگری که به آن پرداخته‌ایم، آب است، گفت: آب یکی از چالش‌های زیست محیطی مهم کشور محسوب می‌شود. این روزها محدودیت منابع آبی، مشکلی است که بیشتر شرکت‌ها با آن مواجه هستند. در چنین شرایطی شرکت‌ها ملزم به استفاده از آب غیرمتعارف شده‌اند. یکی از پروژه‌هایی که در فولاد خوزستان انجام شده بحث باز چرخانی پساب صنعتی است که این پروژه با هزینه‌ای معادل ۴۲۰۰ میلیارد ریال تکمیل و راه‌اندازی شده است. ظرفیت این پروژه ۷۵۰ مترمکعب بر ساعت است و سبب شده حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد پساب خروجی ما که از مجموعه خارج می‌شد، دوباره به مجموعه بازگردد و در فرآیند تولید مورد استفاده قرار می‌گیرد. دو هدف اصلی از اجرای این پروژه تامین شده، یکی بحث کاهش برداشت آب از رودخانه کارون بوده که از طریق این بازچرخانی فراهم شده است؛ بحث دیگر کیفیت آب مصرفی در فرآیند تولید است که بهبود این کیفیت، باعث شده که نرخ مصرف آب ما نیز در فرآیند تولید کاهش پیدا کند.

وی همچنین با اشاره به ایجاد  فضای سبز خاطرنشان کرد: واحدهای صنعتی موظف هستند که ۲۵ درصد از فضای خود را به فضای سبز اختصاص دهند. مساحت فولاد خوزستان حدود ۴۰۰ هکتار است که بر اساس تکالیف قانونی باید ۱۰۰ هکتار فضای سبز داشته باشد. فولاد خوزستان بیشتر از این میزان و به میران ۵۵۰ هکتار یعنی ۵.۵ برابر تکلیف قانونی خود فضای سبز ایجاد کرده‌ که این فضای سبز بخشی در داخل سایت و بخش اعظم آن نیز به‌ صورت کمربند پیرامونی در حاشیه جاده‌های دسترسی و منازل سازمانی اجرا شده است. از سوی دیگر در راستای صیانت از منابع آبی استفاده از آبیاری قطره‌ای برای فضای سبز است که در این راستا از فضای ۵۵۰ هکتاری حدود ۷۰ درصد آن‌ تحت پوشش آبیاری قطره‌ای است.

معصومه صالحی

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.