×

منوی سایت

اخبار ویژه

انتقاد مدیر زیر ساخت ایمیدرو از قطعی گاز نیروگاه فولاد مبارکه

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی ایمیدرو؛ منیژه غلامرضایی، مدیر زیر ساخت ایمیدرو در پنل مدیریتی چالش‌های نیروگاه‌های صنایع در خصوص نقش ارت صنعت معدن و تجارت و ایمیدرو در حوزه راه‌اندازی نیروگاه‌ها در صنایع اظهار کرد: مهمترین نیاز صنایع برق است، برای حل مشکل برق سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و همه باید برای حل این چالش همکاری کنند.

وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه وزارت صمت و وزارت نیرو در زمینه راه‌اندازی نیروگاه‌ها با همت صنایع گفت: برای اجرای این تفاهمنامه یکی از چالش‌های اصلی صدور مجوزها بود، محیط زیست در این زمینه سخت‌گیری‌های زیادی داشت، سال گذشته با دستور شورای عالی انرژی برای ۸ نیروگاه مجوز محیط زیست صادر شد و از آن پس هنوز دچار مشکل هستیم.

مدیر زیر ساخت ایمیدرو با بیان اینکه از همان ابتدای عقد تفاهمنامه برای راه اندازی نیروگاه‌ها توسط صنایع مشکل سوخت گاز مطرح شد، ادامه داد: از آنجایی که در گام اول قرار بود ۱۰ هزار مگاوات برق توسط صنایع تولید شود تخصیص این میزان سوخت گاز نیز برای آنها در نظر گرفته شد و نگرانی که در حال حاضر وجود دارد تخصیص صورت گرفته اما تأمین گاز انجام نمی‌شود.

وی اضافه کرد: این چالش‌ها سرمایه‌گذاری را با مشکل مواجه خواهید کرد و سرمایه‌گذاران در این زمینه تمایلی نخواهند داشت، ما ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد داریم که به دلیل محدودیت‌های انرژی امکان استفاده از آنها را نداریم.

غلامرضایی اضافه کرد: در سال جاری شرکت‌های فولادی تنها دو ماه امکان تولید بدون محدودیت انرژی داشتند، محدودیت برق ز اول خرداد تا هفته اول مهر آغاز شد و محدودیت گازی نیز از مهرماه به این محدودیت‌ها اضافه شده است.

وی ادامه داد: اعمال محدودیت‌های انرژی برق و گاز باعث شده که در حال حاضر ۸۰ درصد از واحدهای آهن اسفنجی در کشور تولید نداشته باشد.

مدیر زیرساخت ایمیدرو تاکید کرد: اگر قرار است در ادامه سرمایه‌گذاری انجام شود که بهره‌برداری از آن نداشته باشیم جحاف در حق سرمایه‌های ملی است، این سرمایه چه در بخش خصوصی باشد و چه در بخش دولتی.

غلامرضایی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۳۰۰ مگاوات برق در صنایع کشور بهره‌برداری شده است، افزود: بر اساس برآوردهای صورت گرفته در سال جاری زنجیره فولاد به دلیل محدودیت‌ها و تعطیل شدن تولید ۸۹ همت ضرر کرده است و چنانچه خود تامینی‌ها انجام نمی‌شد ۵۰ همت به این میزان ضرر اضافه می‌شد.

وی تصریح کرد: راه اندازی نیروگاه‌ها در صنایع برای ما بسیار حیاتیست اما به شرطی که سوخت مورد نیاز آنها تأمین شود.

مدیر زیرساخت ایمیدرو با اشاره به اینکه کل مصرف زنجیره فولاد از برق کشور ۵۵۰۰ مگاوات است، اضافه کرد: از این میزان ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه در زنجیره فولاد داریم و این در حالی است که به دلیل محدودیت برق الان تولید فولاد شرایط خوبی را ندارد.

وی افزود: هماهنگی و عدم بخشی‌نگری و نگاه ملی داشتن به صنایع کمک می‌کند تا ناترازی‌ها برطرف شود.

غلامرضایی با بیان اینکه ما تکمیل نیروگاه‌های موجود را به وزارت نیرو پیشنهاد دادیم، گفت: در این زمینه اولین تقاضا از سوی فولاد مبارکه مطرح شد، اما واقعیت این است که در وزارت نیرو این طرح پذیرفته نشد. تفاهمنامه اولیه فقط سیکل ترکیبی بود با راندمان ۵۵ درصد بود، نیروگاه تجدید پذیر را پس از یک سال به این تفاهمنامه اضافه کردند و امروز نیز پیشنهاد تکمیل سیکل را پذیرفته‌اند اما واقعیت این است که مدل مالی مناسبی ندارد و باید از نظرات صنایع برای این امر بهره‌مند شوند.

وی تصریح کرد: ما جایگزینی نیروگاه‌های فرسوده را نیز پیشنهاد دادیم و امروز با توربین MGT-75 که مبنا ساخته است می‌توان این امر را زودتر انجام داد.

مدیر زیرساخت ایمیدرو با انتقاد از عدم تخصیص گاز به نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه، گفت: این نیروگاه دارای راندمان ۶۰ درصد است و این در حالی است که گاز برای نیروگاه‌هایی با کمتر از ۴۰ و ۳۰ درصد راندمان تأمین می‌شود، باید به چالش‌ها به صورت ملی نگاه کرد تا مشکلات حل شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.