گروه : روابط عمومی ها / صنعت-معدن-تجارت
به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان؛ وی در این گفتگو به پتانسیل ذوبآهن اصفهان در امر صادرات به ویژه در دوران تحریم پرداخت و گفت: مجتمع بزرگ ذوبآهن اصفهان با ۵۲ سال خدمت به کشور عزیزمان، از افتخار آفرینان این عرصه محسوب میشود. با وجود اینکه در حال حاضر عمده برنامههای این مجتمع صنعتی رفع نیازهای داخلی میباشد، اما هرساله حدود ۴۰ درصد از محصولات صادر میشود.
مهدی کوهی در ادامه به بیان مشکلات پیش روی صادرکنندگان پرداخت و گفت: ناترازیهای موجود در حاملهای انرژی از موانع تولید میباشد اما از اساسیترین موانع بر سر راه صادرکنندگان اختلاف قیمت ارز نظام نیمایی و بازار آزاد است و پرداخت ارز حاصل از صادرات به تولیدکنندگان با نرخ ارز نیمایی، موجب از دست رفتن بخشی از سود حاصل از صادرات خواهد شد. بنابراین امیدواریم مسئولین مربوطه در بانک مرکزی تدابیری در این خصوص بيانديشند تا تولیدکنندگان با بهرهمندی از ارز حاصل از صادرات هرچه بیشتر به روند تولید کمک کنند.
مدیرعامل ذوبآهن اصفهان برخورداری از نیروگاه برق را از مهمترین مزایای این مجتمع بزرگ صنعتی خواند و بیان داشت: از حدود ۱۸۰ مگاوات برق مورد نیاز، ۱۳۰ مگاوات توسط نیروگاههای خود کارخانه تامین و مابقی از شبکه سراسری دریافت میشود.
کوهی تولید فولاد سبز را از چشماندازهای ذوبآهن اصفهان در سال ۱۴۰۴ خواند و توضیح داد: با توجه به اینکه بیش از ۵۰ سال از عمر این واحد صنعتی میگذرد توجه به مسائل زیست محیطی و جلوگیری از آلودگی آب، خاک و هوا لازم و ضروری است از این رو با راه اندازی سه پروژه در ذوبآهن گام مهمی به سوی کاهش آلایندگی و تولید فولاد سبز برداشتیم.
وی، بهرهبرداری از واحد تزریق پودر زغال به کوره بلند را یکی از مهمترین اقدامات ذوب آهن در راستای تولید فولاد سبز ذکر کرد و گفت : این امر موجب کاهش مصرف کک و انتشار گاز دیاکسید کربن میشود. همچنین اقداماتی در خصوص کاهش ضایعات و بهینهسازی الکتروفیلترها صورت گرفته که برابر با موافقتنامهای که با معاونت علمی ریاست جمهوری اجرایی شده، پروژههای زیست محیطی با کمک شرکتهای دانشبنیان و صاحب صلاحیت معرفی شده از سوی این معاونت اجرا و به بهرهبرداری خواهند رسید.