گروه : روابط عمومی ها / صنعت-معدن-تجارت
به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات؛ در ادامه این تحولات با توجه به بهبود عوامل سیاسی چون کاهش ریسک های سیاسی از طریق تقویت روابط با همسایگانی چون عربستان و سیگنال مذاکره با دولت جدید آمریکا، تلاش برای حل و فصل مساله FATF ، امیدواری به گشایش های اقتصادی ، مذاکرات مجدد بر سر برجام و دیگر مناقشات سیاسی با غرب این امیدواری در بین فعالان بازار سرمایه به وجود آمد که در صحنه بین الملل، نقش آفرینی جدیدی آغاز شده است.
همچنین در محیط اقتصادی داخلی نیز، تیم جدید اقتصادی دولت چهاردهم بخصوص وزیر محترم اقتصاد فعالیت های حمایتی خوبی را در راستای تقویت بازار سرمایه و کاهش ریسک های مرتبط با آن آغاز نمود. این عوامل موثر بر بازار سرمایه بطور خلاصه عبارتند از :
– سیگنال کاهش نرخ بهره بانک مرکزی به ۲۵ درصد
– رشد نرخ ارز آزاد و نیما و کاهش فاصله این دو نرخ و کاهش رانت (که موجب رشد سودآوری شرکتهای بورسی علل الخصوص صنایع معدنی، فلزی، پتروشیمی و پالایشی می شود)
– سیگنال حذف نرخ گذاری دستوری نظیر نرخ گذاری خودرو در بورس کالا و افزایش ۳۰ درصدی نرخ خودرو در کارخانه ها
– کاهش حقوق دولتی ۵۵ درصدی نرخ کلوخه به ۵۰ درصد
– راه اندازی بازار نرخ توافقی ارز و معاملات ارز حاصل از صادرات صنایع فلزی و در نهایت حذف بازار نیما
دکتر متولی در ادامه همچنین به چالش ها و ریسک های باقیمانده بازار سرمایه نیز اشاره نمود:
البته اقتصاد و بازار سرمایه ایران، با چالش هایی چون ابهامات باقی مانده در مورد تنش های نظامی منطقه خاورمیانه، تصمیمات و فشارهای احتمالی ترامپ پس از تحویل کاخ سفید در مورد تحریم های جدید و کاهش خرید نفت، جنگ تجاری علیه چین (که منجر به کاهش قیمت های جهانی خواهد شد) ، روبرو خواهد بود.
همچنین در صورت افزایش بی رویه قیمت دلار که منجر به رشد تورم می شود، امکان کاهش نرخ بهره برای بانک مرکزی فراهم نخواهد شد. ادامه ناترازی در انرژی و بودجه کشور ، افزایش هزینه های مسئولیت اجتماعی شرکت ها، افزایش نرخ برق و گاز، بنزین و … کاهش تولید، تورم بهای تمام شده را به همراه خواهد داشت که از دیگر مخاطرات صنایع کشور خواهد بود.
دکتر متولی در ادامه این گفتگو با توجه به تمرکز سبد بورسی پرتو تابان در صنعت کانه های فلزی، به پتانسیل های این صنعت در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت :
عوامل متعدد بنیادی بر سود آوری صنعت استخراج کانه های فلزی و فلزات موثر هستند. عوامل بیرونی مثل قیمت های جهانی، رشد اقتصادی چین ، بازارهای رقابت در صادرات ، نرخ ساخت و ساز، مصرف در تولیدات صنعتی، خودرو و … ، میزان صادرات و توسعه زنجیره می باشد.
عوامل درونی نیز ناشی از سیاست های دولت در صنعت نظیر نرخ ارز محاسباتی در بازار بورس کالا برای زنجیره، هزینه های تولید مثل حقوق دولتی ، نرخ انرژی ، تامین مواد و انرژی بر حاشیه سود این صنعت تاثیر گذار هستند. در حال حاضر نگاه مثبت دولت چهاردهم به بازار سرمایه و همچنین دیدگاه ها درخصوص افزایش سرمایه گذاری در توسعه معادن نشان از تلاش برای جذاب نمودن فعالیت های معدنی و صنعت کانه های فلزی در آینده دارد.
وی با اشاره به میانگین حاشیه سود ناخالص شرکت های این صنعت گفت:
میانگین حاشیه سود ناخالص شرکتهای فولادی حدود ۲۵ درصد است که برای حفظ و رشد این صنعت با مدیریت تراز انرژی در کشور و سیاست های ارزی دولت میتوان حفظ و یا بر افزایش آن امیدوار بود.
با عرضه ارز صادرات شرکتها در سامانه جدید ارز توافقی، امکان رشد صادرات صنعت کانه های فلزی و فلزات بیش از پیش فراهم میشود و در آینده ای نزدیک نرخ ارز محاسباتی در بورس کالا برای زنجیره فولاد با رشد مواجه و به نرخ بازار آزاد نزدیک خواهد شد. همچنین اجرای طرح های توسعه نظیر طرح های نماد کگل، کگهر ،کچاد، کنور، فولاد، فخاس ، پروژه های تجلی و همچنین کاهش حقوق دولتی ۵۵ درصدی نرخ کلوخه به ۵۰ درصد گامهایی است که چشم انداز سود آوری و توسعه را برای این صنعت مثبت نگه میدارد.
عملکرد مطلوب پرتو تابان در ۸ ماهه نخست ۱۴۰۳
دکتر متولی در انتهای این گفتگو به سبد بورسی شرکت پرتو تابان اشاره و اظهار داشت:
شرکت پرتو تابان معادن و فلزات با سبد سرمایه گذاری بورسی بیش از ۴۰۰۰ میلیارد تومان، ابزاری کارآمد در جهت بررسی، تحلیل و معاملات بازارهای مالی با بازار گردانی و حمایت موثر سهام گروه، درصدد حداکثر نمودن سودآوری هلدینگ توسعه معادن و فلزات می باشد که در هشت ماهه نخست امسال توانسته است ۶۵ درصد بودجه مصوب خود را پوشش دهد.
با توجه به چشم انداز مثبت بازار سرمایه، پتانسیل های صنعت کانه های فلزی نظیر سود آوری مستمر و طرح های توسعه متعدد، این شرکت تا پایان سال بودجه درآمدی خود را به طور کامل پوشش خواهد داد.