به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان؛ عطاالله معروفخانی، درخصوص میزان فروش صادراتی فولاد هرمزگان گفت: درآمد صادراتی شرکت فولاد هرمزگان از فروش محصول اسلب به مقدار ۳۱۴ هزار و ۵۸۸ تن بوده و درآمد کسب شده برای آن ۶۲ هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال است.
اولویت ۲ سال اخیر فولاد هرمزگان تامین نیاز بازار داخلی بوده است
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان تصریح کرد: میزان فروش داخلی تختال فولاد هرمزگان تا پایان آبان ماه به ۵۲۵ هزار ۷۱۲ تن رسیده که منجر به کسب درآمد ۱۲۴ هزار و ۸۶۹ میلیارد ریالی برای شرکت شده است و این میزان درآمد در مقایسه با مدت مشابه سال پیش رشد ۱۷ درصدی را نشان میدهد.
به گفته معروفخانی، نزدیک به ۷۰ درصد از درآمد فروش به دست آمده از فروش محصولات در بازار داخلی به ثبت رسید و درآمد حاصل از فروش داخلی فولاد هرمزگان در پایان آبان ماه امسال به ۱۴۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال رسیده که حاکی از رشد ۲۵.۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال پیش است.
رشد ۶درصدی تولید آهن اسفنجی
معروفخانی در خصوص وضعیت تولید فولاد هرمزگان اظهار کرد: تولید تختال در هشت ماهه امسال به ۸۶۰هزار و ۶۱ تن رسیده است. همچنین در این مدت یک میلیون و ۲۷۴ هزار و ۵۰۰تن آهن اسفنجی تولید کردیم که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۱۴۰۲، حدود ۶ درصد افزایش داشته است.
افزایش ۱۸۰درصدی هزینه انرژی برق در سال جاری
به گفته مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان، یکی از موضوعات مهمی که در سال جاری شرکتهای فولادساز با آن مواجه شدند، کاهش برق تحویلی و افزایش هزینه یا همان بهای برق و گاز است که در هشت ماه امسال میزان برق تحویلی به فولاد هرمزگان حدود ۹۱۴ هزار و ۷۶۰ مگاوات بود و این میزان نسبت به مدت مشابه سال پیش ۸.۲ درصد کاهش یافته است. این میزان از کاهش میزان انرژی برق منجر به کاهش تولید ۹.۵درصدی تولید شده است؛ زیرا میزان تولید در مدت ۸ماهه سال قبل ۹۵۰هزارو۵۹۴تن بوده است که با محدودیتهای اعمال شده در ۸ماهه امسال به ۸۶۰هزارو۶۱تن رسیده است.
وی افزود: با وجود کاهش میزان انرژی که در اختیار فولاد هرمزگان قرار گرفته، همانگونه که پیشتر اشاره شد، در بخش تولید آهن اسفنجی رشد تولید را به ثبت رساندهایم.
وی اضافه کرد: نرخ بهای برق تحویلی به فولاد هرمزگان در هشت ماه امسال با رشد ۲۰۱درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱۶ میلیون و ۹۷۴ ریال به ازای هر مگاوات رسیده و به این ترتیب، بهای برق شرکت تا پایان آبان ماه، حدود ۱۵ هزار و ۵۲۷ میلیارد ریال بوده است. این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال پیش رشد ۱۸۰ درصدی را نشان میدهد.
به گفته معروفخانی، میزان منبع انرژی گاز طی مدت زمان سپری شده از سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه تغییر اندکی داشته،اما با شروع فصل سرما، متاسفانه محدودیتهای گاز نیز پیش روی ما خواهد بود.
معروفخانی تصریح کرد: متاسفانه قطعی برق و گاز در سال ۱۴۰۳ بیش از گذشته فعالیت فولاد هرمزگان را تحتالشعاع قرار داده و قطعی برق از سال گذشته بیشتر و محدودیت گاز نسبت به سالهای اخیر زودتر آغاز شده و این مجموعه فولادساز ضررها و آسیبهای جدی را در دو سال اخیر متحمل شده است؛ اما جای امیداوری برای بهبود شرایط وجود دارد؛ چراکه دامنه آسیب ناترازی انرژی به صنعت فولاد به تمام سازمانهای متولی به ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ایمیدرو گزارش شده و در جریان جزئیات ناترازی انرژی قرار گرفتهاند و در حال تلاش و برنامهریزی برای کاهش ناترازی انرژی هستند.
کمک فولادمبارکه برای رفع مشکل ناترازی انرژی
مدیرعامل فولاد هرمزگان در ادامه سخنانش گذری بر آخرین صحبتهای رییس هیات مدیره فولاد مبارکه مبنی بر تلاش این گروه برای رفع مشکلات ناشی از ناترازی انرژی داشت و گفت: دکتر صالحینیا، رییس هیات مدیره شرکت فولاد مبارکه نیز در جریان مشکلات بوجود آمده در فولاد هرمزگان هستند و از سرمایهگذاری فولاد مبارکه در یکی از میادین گازی استان هرمزگان خبر دادهاند که خوشبختانه به تصویب کمیته سرمایهگذاری رسیده و امید میرود این سرمایهگذاری با تایید و هماهنگی شرکت ملی نفت انجام شود تا در ادامه مسیر و با ورود شرکت فولاد مبارکه به این نوع سرمایهگذاریها، شرکتهای وابسته گروه همچون فولاد هرمزگان نیز با توافقاتی که با وزارت نیرو و نفت انجام میدهند، بتوانند بخشی از گاز استخراجی را برای تولید و طرحهای توسعهای دریافت کنند.
معروفخانی در پایان خاطرنشان کرد: امیداوریم طی مدت باقیمانده از سال جاری، بتوانیم در مسیر تولید محکم قدم برداریم و به اهداف تعریف شده برای فولاد هرمزگان که تبدیل شدن به فولادساز آینده ایران است نزدیک و نزدیکتر شویم.