به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ غلامرضا سلیمی معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه ضمن بیان مطلب فوق در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما گفت: برای سالجاری تولید 14محصول جدید را در دست اقدام داشتیم که 10محصول تولید و 9محصول نیز تاییدیه گرفته و 5محصول نیز در دست برنامهریزی است که فرآیند آن در حال طی شدن است. در کل به 14محصولی که در سالجاری هدفگذاری کردهایم؛ خواهیم رسید.
سلیمی افزود: در زمینه تولید گریدهای جدید که چند سال پیش در نظر گرفته بودیم؛ نگاهمان بیشتر کلیشهای بود، اما آنقدر که نیاز بازار به محصولات تجاری زیاد بود؛ چندان به عملیاتی شدن آن نمیاندیشیدیم و تنها به دلیل اینکه جزو اهداف و ارزیابیهایمان باشد؛ تولید یک تا دو گرید جدید را در هدفگذاریهای مجموعه لحاظ کردیم، اما طی دو سه سال اخیر تولید محصولات و گریدهای جدید به رویکرد فولاد مبارکه تبدیل شده که از ارزشافزوده بالاتری نیز برخوردار است. این در حالی است که عملیاتی کردن این رویکرد؛ بسیار مهمتر از خود رویکرد است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: البته از این به بعد کار سختتر میشود؛ چراکه باید به این موضوع فکر کرد که تا چه اندازه میتوان گرید جدید تولید کرد؟ از اینرو امکان دارد که تعداد گریدهای جدید ما از لحاظ کمی کاهش یابد، اما از لحاظ کیفی و ارزشی؛ ارزشمندتر و باکیفیتتر خواهد بود. مهم رویکرد ما در گروه فولاد مبارکه است که جاری و ساری شده و انشاالله که ادامهدار خواهد بود.
سلیمی همچنین با تاکید بر اینکه نیاز کشور به تولید فولادهای تجاری همچنان بسیار زیاد است و فولادهای عمومی بیشتر تولید میشود، گفت: البته هنوز بحث کمیت و کف عرضه در بورس برای کشور بسیار مهم و حائزاهمیت است؛ بنابراین باید به تدریج به سمت تولید گریدهای ویژه و فولادهای خاص پیش برویم و تولید فولادهای تجاری را به واحدهای جدید و تازهواردی بسپاریم که جدیدا به صنعت محصولات تخت ورود کردهاند. این رویکردی است که در چند سال پیشرو اتفاق خواهد افتاد.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه در پاسخ به این پرسش که محدودیتهای انرژی چه تاثیری بر عملکرد مجموعه فولاد مبارکه داشته است، گفت: محدودیتهای منابع انرژی همچنان بسیار آزاردهنده است و هر سال هم شدیدتر میشود. در زمینه گاز نیز از مهر ماه برخی محدودیتها در زیرمجموعههای فولاد مبارکه اعمال شد و برای خود فولاد مبارکه هم از آبان ماه شاهد این محدودیتها بودیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: هماکنون که ابتدای آذر ماه هستیم؛ 50درصد ظرفیت تولید مجموعه به دلیل محدودیت گاز متوقف شده است، در صورتی که در سالهای قبل این اتفاق در دی و بهمن ماه روی میداد. متاسفانه محدودیت خیلی شدیدتر شده است؛ با این وجود رویکرد ما در فولاد مبارکه خودتامینی است. در همین راستا در زمینه برق موردنیاز مجموعه نیروگاه خورشیدی را وارد مدار کردیم که 30مهر ماه 20مگاوات برق تولید و به شبکه تزریق کرده است و به تدریج افزایش مییابد. همچنین 2 فاز نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه نیز در حوزه خودتامینی وارد مدار تولید شده است. سلیمی با بیان اینکه رویکرد فولاد مبارکه در تامین مایحتاج خود بحث خودتامینی است، همچنین یادآور شد: در زمینه تامین مواداولیه نیز اخیرا شرکت اپال پارسیان را خریداری کردیم و در زمینه تامین سنگآهن موردنیاز مجموعه خودتامین شدهایم.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد فولاد مبارکه «خودتامینی» است، خاطرنشان کرد: در غیر این صورت اگر بخواهیم منتظر باشیم که اتفاق دیگری بیفتد و یا از جایی بخواهد کمکی به مجموعههای تولیدی شود؛ در آن صورت پایداری تولید به خطر میافتد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه برنامهای برای تامین گاز موردنیاز مجموعه فولاد مبارکه دارید، گفت: در خصوص تامین گاز موردنیاز فولادمبارکه بحث کمی طولانیتر میشود، اما برای تامین گاز نیز مشارکت با وزارت نفت در استخراج گاز در برنامه گروه فولاد مبارکه قرار دارد که البته این امر به زمان بیشتری نیاز دارد.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه در پایان چشمانداز فولاد مبارکه را اینگونه ارزیابی کرد و گفت: خلق آینده بهتر در فولاد مبارکه یک باور و یک مفهوم آگاهانه است و در حد شعار نیست. اگر این رویکرد موجود پایدار بماند و با جابجایی مدیران تغییر نکند و اولویتهای آن کم نشود؛ چشمانداز فولاد مبارکه هم برای کشور و هم برای هلدینگ فولاد مبارکه همین است؛ «آینده بهتر». البته فولاد مبارکه برای افق چشمانداز سالهای 2030 و 2050 بحث پایداری را از نظر زیستمحیطی، کمیت و کیفیت تولید و توجه به جامعه لحاظ کرده است که با شرایط موجود بسیار به تحقق و عملیاتی شدن این چشمانداز خوشبین هستیم.
https://eghtesademelat.ir/?p=266379