به گزارش اقتصاد ملت؛ فولاد مبارکه که به عنوان بزرگترین فولادساز کشور همیشه در نمایشگاهها و رویدادهای تخصصی حوزه معدن و صنایعمعدنی حضوری فعال و درخشان دارد؛ در ایران متافو 2024 نیز با برگزاری پنلهای تخصصی در گفتمانهای گوناگون؛ آخرین دستاوردها و اقدامات انجام شده این گروه بزرگ صنعتی را به اطلاع بازدیدکنندگان، فعالان و ذینفعان این حوزه رسانده و همواره سعی دارد که به عنوان الگویی برای سایر شرکتها و دستاندرکاران صنعت فولاد کشور نقشآفرینی کند.
در همین راستا پنل تخصصی «الگوی نوین مسئولیت اجتماعی فولاد مبارکه» که با حضور محمدجواد براتی مدیر روابطعمومی شرکت فولاد مبارکه، غلامرضا پوربافرانی رئیس توسعهوتکامل منطقهای فولاد مبارکه و محمدعلی جعفری مدیرعامل شرکت دانشبنیان شتابدهنده پیشرفت و آبادانی رستا برگزار شد؛ بر فلسفه وجودی فولاد مبارکه و مسیر ماندگار برای خلق آینده بهتر و همچنین اقدامات این مجموعه در بخش مسئولیتهای اجتماعی تاکید شد.
براتی مدیر روابطعمومی شرکت فولاد مبارکه در ابتدای این پنل با تاکید بر اینکه درصدد اجرای برنامههایی هستیم که بتوانیم مسیر ماندگاری برای خلق آینده بهتر پیشروی صنعت فولاد ایجاد کنیم، رویکرد اصلی مسئولیتهای اجتماعی شرکت فولاد مبارکه را برگرفته از فرمایشات مقاممعظمرهبری عنوان کرد و گفت: به همین دلیل ایجاد، تقویت و شناسایی حلقههای پیشرفت همواره در دستور کار این گروه صنعتی قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه همواره در حوزه مسئولیتهای اجتماعی پیشرو و پیشران بوده است، خاطرنشان کرد: این مجموعه همانطور که در بخشهای مختلف تولید، صنعت و اقتصاد نقش بسزا و تاثیرگذاری داشته و همواره پیشران بوده است؛ در بخش مسئولیتهای اجتماعی نیز برای سایر صنایع الگو و سرآمد بوده است.
براتی میگوید باور راهاندازی فولاد مبارکه سخت بوده، اما محقق شده است. در واقع طراحی شکلگیری و وجود فولاد مبارکه خود نوعی مسئولیت اجتماعی به شمار میرود؛ چراکه این صنعت با تلاش و کوشش جوانان راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه در فولاد مبارکه از آهن؛ ارزشآفرینی و ثروتآفرینی ایجاد شد، گفت: برای ارتقاء کشور و همچنین رفاه حال مردم به فولاد نیاز داریم. این در حالی است که از همان ابتدا که فولاد مبارکه راهاندازی شد؛ طرحهای توسعه منطقهای فولاد مبارکه از قبیل ساخت مساجد، مدارس، مراکز درمانی، راهسازی و … نیز در دستور کار این مجموعه قرار گرفت تا مردم به رفاه مدنظر دست یابند.
به گفته وی فولاد مبارکه در مسیر تحقق مسئولیتهای اجتماعی سه رویکرد را به صورت جدی دنبال میکند که عبارتند از: انجام مطالعات پژوهشی برای هر اقدام، آموزش و توانمندسازی و جلب مشارکت سایر ذینفعان.
مدیر روابطعمومی فولاد مبارکه با بیان اینکه این اقدام از سه سال گذشته از شرق اصفهان آغاز شده است، تاکید کرد: در همین راستا الگو به بلوغ اولیه رسید و در شهرستانهای غرب استان نیز ادامه یافت. در شرایطی که فولاد مبارکه به وسعت ایران است؛ بنابراین این الگو در جای جای کشور نیز میتواند قابلیت اجرایی شدن داشته باشد و به پیشرفت مناطق کشور کمک کند.
طرحهای کوچکوبزرگ در این زمینه اجرایی شده است، افزود:
براتی راهاندازی باشگاه فولاد مبارکه با ۲هزار و ۲۰۰ نفر ورزشکار زن و مرد در سطوح مختلف سنی و در رشتههای مختلف از آماتور گرفته تا حرفهای را یکی دیگر از اقدامات گروه صنعتی فولاد مبارکه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی عنوان کرد که نظیر آن در سطح کشور وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه به دنبال این است که در رشد اقتصادی، ثروتآفرینی، ایجاد اشتغال و از همه مهمتر پیشرفت منطقهای با مشارکت مردم تاثیرگذار باشد گفت: در همین راستا بهرهوری و اثربخشی اقدامات انجام شده در فولاد مبارکه بر اساس مطالعاتی است که باعث افزایش بهرهوری شده و در نهایت به عنوان الگوی جدید به سایر صنایع نیز ارائه شده است.
تشریح اقدامات فولاد مبارکه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی
غلامرضا پوربافرانی رئیس واحد توسعه و تکامل منطقهای شرکت فولاد مبارکه نیز در این پنل به ارائه گزارشی از عملکرد سه سال اخیر فولاد مبارکه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی پرداخت و گفت: در این مدت بیش از ۲۰۷هزار نفر ساعت آموزش در کارگاههای آموزشی برای اقشار مختلف مردمی برگزار شده است. همچنین طی این مدت در حوزه مسئولیتهای اجتماعی برای ۴۳۱نفر شغل پایدار ایجاد شده است.
رئیس واحد توسعه و تکامل منطقهای شرکت فولاد مبارکه در ادامه با اشاره به اینکه فعالیت مسئولیتهای اجتماعی از زمان نصب تجهیزات و راهاندازی شرکت فولاد مبارکه شروع شد، تاکید کرد: در واقع ساخت راهها و دیگر مراکز موردنیاز منطقه به منظور رفع نیازهای شرکت از آغاز به کار فعالیت فولاد مبارکه شروع شد.
وی با بیان اینکه در این مدت ۴۷رویداد برای توانمندسازی مردم مناطق تحتتأثیر فولاد مبارکه برگزار شده است؛ این دورههای آموزشی را باعث توانمندسازی مردم منطقه عنوان کرد.
ارائه مشاوره به ۱۷هزار نفر از متقاضیان، برگزاری بازدیدهای آموزشی تجربی برای بیش از ۱۵هزار نفر، تحتپوشش قرار گرفتن 500هکتار از زمینها برای طرحهای فولاد مبارکه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی، تحتپوشش قرار گرفتن ۵۰۰۰دام، افزایش ۱۰درصدی راندمان کشت گندم، کاهش 60درصدی تلفات دام در مناطق مدنظر فولاد مبارکه، ایجاد و راهاندازی ۲۸۵شبکه در منطقههای مذکور و مشارکت مردم در تحقق اهداف مدنظر در حوزه مسئولیتهای اجتماعی از جمله اقدامات انجام شده گروه صنعتی فولاد مبارکه در مدت فوقالذکر بود که پوربافرانی در این پنل به آنها اشاره کرد.
اجرای 55پروژه با اعتباری بالغ بر 12میلیارد تومان
محمدعلی جعفری مدیرعامل رستا نیز در این پنل از آغاز اجرای ۵۵ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۲میلیارد و 300میلیون تومان توسط فولاد مبارکه خبر داد و گفت: این پروژهها امروز با اعتبار ۷۷میلیارد تومانی که با مشارکت مردم صورت گرفته؛ بهرهبرداری شده و یا در حال بهرهبرداری است.
جعفری با اعلام اینکه طرح تکامل منطقهای فولاد مبارکه تاکنون در ۵شهرستان شرقی و دو شهرستان غربی استان اصفهان اجرایی شده است، گفت: با اجرای این طرح نزدیک به ۱۰۰روستا دارای سند پیشرفت آبادانی شدهاند. در همین راستا در هر روستا یک پروژه را در اولویت قرار داده و از نظر اعتباری هزینههای مدنظر آن را پرداخت کردیم، اما ادامهراه با خود مردم بوده که این امر منجر به پایداری اقدامات در مناطق شده است.
مدیرعامل رستا جلب اعتماد مردم را مهمترین موضوع در راستای تحقق برنامههای حوزه مسئولیتهای اجتماعی شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد و گفت: در همین راستا همزیستی با مردم منطقه را در دستور کار خود قرار دادیم و با همافزایی بین بخشهای مختلف فولاد مبارکه از جمله باشگاه فرهنگی- ورزشی سپاهان، روابطعمومی، شرکتهای زیرمجموعه و غیره توانستیم این اعتماد را جلب کنیم.
به گفته وی مدرسه پیشرفت از جنس پروژههایی بود که ایجاد شد تا اتفاقات خاص منطقه را محقق کند. در همین راستا این اتفاقات در فرآیندی طی میشود که به آن الگوی پیشرفت و آبادانی گفته میشود و در سه دوره شبکهسازی و اعتمادسازی، توانمندسازی و غنیسازی و رویش پایدارسازی و پشتوانهسازی اجرایی میشود.
جعفری با بیان اینکه این الگو در یک فرآیند سه دورهای طراحی شده است که در حال توانمندسازی آن هستیم، گفت: در صورت تحقق کامل این الگو اتفاقات بزرگی روی خواهد داد. البته روشی که در دستور کار ما قرار دارد؛ قابلیت تعمیم دادن برای رفع مسائل کلان کشور با همکاری مردم را دارد.
وی در پایان با تاکید بر اینکه در این فرآیند سه دورهای که ممکن است ۱۰سال به طول انجامد، گفت: در واقع افراد باید بدانند که اگر نهادهای حمایتی نباشند؛ خود به تنهایی توانایی تکمیل این مسیر را داشته باشند.