×

منوی سایت

اخبار ویژه

برنامه‌ریزی برای تولید یک میلیون تن کاتد مس

معاون توسعه صنعتی و کنترل تولید شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود معدنی و برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته، کوچکترین تردیدی در تحقق طرح تولید یک میلیون تنی کاتد مس وجود ندارد.

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت ملی صنایع مس ایران؛ بهروز رحمتی در گفت‌وگو با مس پرس، با اشاره به برنامه‌ریزی انجام گرفته برای تحقق طرح تولید یک میلیون تن کاتد مس اظهار کرد: عمده ملزومات لازم شامل مجموع ذخایر زمین شناسی کشف شده 20 میلیارد تنی معدنی، پیش بینی آینده مثبت اقتصادی بازار مس و دارا بودن بالاترین حاشیه سود در بین فلزات اساسی در حال حاضر مهیاست.

وی افزود: هم‌اکنون ما دارای ذخایر معدنی بسیار خوبی هستیم و در دنیا عموماً از مس به عنوان اقتصادی‌ترین صنعت فلزات پایه نام می‌برند و برای توسعه این صنعت 3 شاخص، شامل داشتن پتانسیل‌ها و ذخایر معدنی کشور، اقتصادی بودن فرایند براساس اقتصاد آزاد بین‌الملل و امکان تأمین مالی اقتصادی طرح‌های توسعه‌ای بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

معاون توسعه صنعتی و کنترل تولید شرکت ملی صنایع مس ایران تصریح کرد: علاوه بر این با بررسی و مقایسه سه شاخص مذکور برای فلزات اساسی مانند مس، آلومینیم، سرب، روی، نیکل، قلع و… می‌توان نتیجه‌گیری کرد که صنعت مس از بیشترین مزیت جهت سرمایه‌گذاری و توسعه در کشور برخوردار است.

وی ادامه داد: تقریباً اکثر شرایط لازم و کافی همچون ذخایر سرشار معدنی مس کشور، اقتصادی بودن فرایند تولید مس براساس اقتصاد آزاد بین‌الملل و امکان تأمین مالی بخشی از CAPEX مورد نیاز برای طرح‌های توسعه حتی از محل سود داخلی شرکت برای توسعه صنعت مس کشور فراهم است و با حسن تدبیر بیشتر امکان خلق فرصت‌های غیرقابل‌انکار و افزایش چند برابری ظرفیت تولید به ویژه در حوزه تولید کنسانتره مس به عنوان ارزشمندترین محصول زنجیره فرایند تولید مس با بیشترین حاشیه سود در کل زنجیره وجود دارد.

رحمتی تصریح کرد: برخلاف برخی شرکت‌های بزرگ تولید فلزات آهنی و غیرآهنی کشور یا حتی شرکت‌های بزرگ معدنی دنیا، مالکیت معادن در حال بهره‌برداری شرکت ملی صنایع مس ایران متعلق به خود شرکت است لذا دغدغه تامین مواد اولیه وجود ندارد.

معاون توسعه صنعتی و کنترل تولید شرکت ملی صنایع مس ایران بیان کرد: حجم زیادی از ذخایر جدید شرکت ملی مس در حوالی معادن فعلی و فعال شرکت کشف شده است که عمده زیرساخت‌های لازم برای توسعه معدنی را داراست؛ برای مثال معدن مس سریدون با ذخیره بیش از 3 میلیارد تنی در جوار معدن مس سرچشمه و افزایش ذخیره معدن مس سونگون از 400 میلیون تن در سال 1397 به 5 میلیارد تن در نتیجه مطالعات و فعالیت‌های اکتشافی در خود معدن سونگون اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: این موضوع از این نظر حائز اهمیت است که توسعه و برنامه‌های افزایش ظرفیت تولید در سایت معادن فعلی همراه با کاهش قابل توجه هزینه‌های مربوط به زیرساخت‌های لازم مثل جاده و انرژی همراه است.

رحمتی خاطرنشان کرد: قطعاً راه اندازی معدن در یک سایت جدید برای اولین بار هزینه‌های زیرساختی و نیروی انسانی زیادتری به همراه دارد نسبت به نقطه‌ای که بیش از 50 سال تجربه، دانش و امکانات را در خود جای داده است.

وی گفت: این میزان ذخیره معدنی که عیار مناسب و اقتصادی هم دارند امکان توسعه پایدار و پتانسیل افزایش بیش از 3 برابری ظرفیت تولید مس محتوی معدنی شرکت را به راحتی فراهم می‌کند.

معاون توسعه صنعتی و کنترل تولید شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: شرکت ملی مس در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» گام بر می‌دارد و در این زمینه باید قدردان مجاهدت‌ همه همکاران زحمتکش به ویژه در حوزه تولید باشیم.

رحمتی بیان کرد: با وجود چالش‌های موجود به ویژه در حوزه تامین برق موفق شدیم سطح تولید محصولات مختلف شرکت ملی صنایع مس ایران را در مقایسه با سال گذشته ارتقا بخشیم که دستاورد ارزشمندی محسوب می‌شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.