مدیر کل دفتر شرق آسیا و اقیانویسه سازمان توسعه تجارت ایران، با بیان اینکه اندونزی بازاری بکر برای تولیدات ایرانی است گفت: محصولات با پایه نفتی و معدنی بیشترین سهم را در تجارت ایران و اندونزی دارند و دو کشور متناسب با سیاستهای داخلی بر ۲۳۰ قلم کد کالایی تخفیف در نظر گرفتند.
به گزارش اقتصاد ملت به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران؛ کاوه دلیری هدف از امضای موافقتنامههای تجارت ترجیحی را افزایش تبادلات تجاری و همکاریهای مشترک بین دو کشورعنوان کرد و افزود: کشورها با در نظر گرفتن تخفیفهای تعرفهای روند ورود به بازارهای یکدیگر را تسهیل میکنند.
وی ادامه داد: دو کشور در نظر دارند بعد عملیاتی شدن موافقتنامه تجارت ترجیحی، کمیتهای را تشکیل بدهند که کارویژه آن نظارت و بهروزرسانی لیستها و تخفیفاتی است که ایران و اندونزی برای یکدیگر در نظر میگیرند.
دلیری با تصریح امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و اندونزی، گفت: اندونزی بیشترین جمعیت مسلمان جهان را دارد از اینرو این بازار میتواند ظرفیت خوبی برای محصولات ایرانی باشد.
به گفته این مقام مسئول؛ واردات اندونزی از سایر کشورها حدود ۲۷۰ میلیارد دلار است که سهم ایران از این عدد کمتر از یک میلیارد دلار است؛ بدون تردید با امضای این موافقتنامه حجم مراودات تجاری ۲ کشور روند صعودی به خود خواهد گرفت.
دلیری با برشمردن گروههای کالایی صادراتی به اندونزی، بیان کرد: محصولات با پایه نفتی و معدنی بیشترین سهم را در تجارت ایران و اندونزی دارند و دو کشور متناسب با سیاستهای داخلی بر ۲۳۰ قلم کد کالایی تخفیف در نظر گرفتند؛ رنجهای مختلف تخفیفی عبارتند از؛ ۱۰۰، ۴۰، ۲۰ و ۱۰ درصد.
مدیر کل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: ما تلاش کردیم تخفیفات را برای کد کالاهایی دریافت کنیم که اندونزی به آنها نیاز دارد و ما نیز سابقه صادرات آنها را در کارنامه تجاری خود داریم؛ بدون تردید این روند باعث خواهد شد که سهم بیشتری در بازار اندونزی از آن خود کنیم.
وی با اشاره به گروه کالایی که مشمول تخفیف شدند، تصریح کرد: مواد اولیه خوراکی، مواد پایه نفتی، تجهیزات پزشکی با ارزش افزوده بالا، قطعات الکترونیکی جزو کالاهای صادراتی هستند که ۲ طرف در آنها تخفیفاتی را در نظر گرفتهاند و قابلیت اجرا بین طرفین را دارند.
https://eghtesademelat.ir/?p=245020