
اولین نئوبانک (بانکداری نوین) حوزه نوآوری و فناوری کشور با عنوان «پلتفرم فناورکارت» عصر امروز و همزمان با دومین روز از نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری (اینوتکس 2023) با حضور سعید شمسینژاد مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران و سیدروحالله میرامینی مدیرعامل صندوق توسعه فناوریهای نوین و معاونان و مدیران ارشد این دو مجموعه رونمایی شد.
به گزارش اقتصادملت؛ فناورکارت پلتفرم مالی مبتنی بر بانکداری نوین (نئوبانک) است که با هدف ارائه انواع خدمات عمومی، مالی، رفاهی، تخصصی و حمایتی به صورت آنلاین و همچنین یکپارچهسازی تمامی خدمات موردنیاز اشخاص حقیقی و حقوقی دانشبنیانها در زیستبوم فناوری کشور طراحی شده است.
این پلتفرم در فاز اول برای پرسنل شرکتهای فناور عضو پارک فناوری پردیس، در فاز دوم شرکتهای حقوقی مستقر در پارک و در فازهای بعدی برای تمامی شرکتهای دانشبنیان و فناور سراسر کشور و پرسنل آنها اجرایی خواهد شد.
رکن اجرایی این پلتفرم که برای نخستین بار در زیستبوم فناوری کشور ایجاد شده است؛ صندوق توسعه فناوریهای نوین بوده و بانک قرضالحسنهمهر ایران به عنوان نهاد مالی همکار و شرکتهای دانشبنیان و فناور سراسر کشور و پرسنل آنها به عنوان جامعه مخاطبان این پلتفرم هستند.
خدمات و سرویسهای موجود در فناور کارت چیست؟
محمد کلاهی مدیر امور اعتباریوتجاریسازی صندوق نوین در این مراسم با معرفی کاملی از ظرفیتها و برنامههای آتی پلتفرم فناور کارت گفت: این پلتفرم در گام نخست با هدف بهبود خدمات مالی و رفاهی و تخصصی به شرکتهای مستقر در پارک فناوری و پرسنل آنها و سپس برای تمامی شرکتهای دانشبنیان و فناور سراسر کشور ایجاد شده است.
وی در ادامه افزود: این پلتفرم دارای خدمات مالی و رفاهی اختصاصی، متنوع و جامعی نظیر ارائه تسهیلات حقیقی و حقوقی صندوق نوین و بانکها،ارائه خدمات ضمانتنامه صندوق، تسهیلات خرید اقساطی، تسهیلات حمایتی دستگاههای اجرایی، ارائه انواع خدمات ارزی، سرمایهگذاری در پروژه از طریق تامین مالی جمعی، کارت به کارت و نقل و انتقال ساتنا، پایا و کیف پول آنلاین است.
به گفته وی از دیگر خدمات تخصصی فناورکارت میتوان به ثبتنام و احراز هویت، انواع خدمات بیمه به شرکتها و پرسنل آنها، کارت تردد پارکها، پرداخت عوارض سالیانه، درخواست عضویت در پارک، تمدید مجوز فناوری و معافیت مالیاتی اشاره کرد.
کلاهی با بیان اینکه این نئوبانک به صورت یک سوپر اپلیکیشن جامع در اختیار مشتریان قرار میگیرد، افزود: این محصول نوآورانه خدمات عمومی همچون افتتاح حساب بانکی، پرداخت خلافی خودرو، پرداخت عوارض آزادراهی، پرداخت عوارض خروج از کشور، خرید شارژ و بستههای تلفنهمراه، خرید طرح ترافیک، پرداخت قبوض، خریدهای فروشگاهی، تخفیفهای گروهی رستوران، فروشگاهها و مراکز تفریحی، خرید بلیط، رزرو هتل و نیکوکاری را نیز در بستر خود دارد.
فناورکارت؛ بازوی توسعه بازار و رونق فروش شرکتهای دانشبینان و فناور
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران نیز در مراسم رونمایی از این محصول اظهار کرد: از سال گذشته همکاری خوبی را با مجموعه صندوق توسعه فناوریهای نوین آغاز کردیم تا با استفاده از زیرساختها و تجربیات موفق صندوق در سیستم بانکی و فینتک بتوانیم برای اولینبار با استفاده از منابع بانک قرضالحسنهمهر ایران تسهیلات خرد را برای مشتریان حقوقی و شرکتهای دانشبنیان و فناور اجرایی کنیم.
سعید شمسینژاد افزود: به طوری که برنامه اعطاء یک هزار تامین مالی خرد شرکتها با تکیه بر ارزیابی، اعتبارسنجی و ضمانتنامه صندوق توسعه فناوریهای نوین و منابع بانک قرضالحسنهمهر ایران در مرحله اجراست. این همکاری در راستای تسریع در فرآیندهای پرداخت تسهیلات و با هدف رشد و توسعه اکوسیستم فناوری کشور است.
وی با اشاره به نئوبانکهای ایجاد شده در کشور افزود: بانکها اکنون در حال ارائه خدمات در بستر دیجیتال و هوش مصنوعی هستند و این حرکت سبب سوق مشتریان بانکها به سمت خدمات مالی و بانکی بر بستر فناوری شده است.
به گفته شمسینژاد نئوبانک در بانک مهر نیز حضور موثری داشته است و بسیاری از خدمات بانکی بر بستر نئوبانک مهر قرار گرفته است. اما تفاوتی که در فناورکارت وجود دارد ارائه بستر نئوبانکها در فضای کسبوکارها و متناسب با نیاز صنعت و زیستبوم نوآوری و فناوری کشور است که این موضوع برای اولینبار در کشور اتفاق افتاده است.
وی با تاکید بر عبور نئوبانک این بانک از مرحله ارائه خدمات معمول نئوبانکها در سالهای اخیر خاطرنشان کرد: اکنون بانک قرضالحسنهمهر ایران در تلاش برای دستیابی به سطح بالاتری از خدمات در حوزه نئوبانک است و میخواهد با توجه خاصی که به حوزه دانشبنیان و فناور دارد؛ خدمات جدید خود را برای شرکتهای خرد و دانشبنیان فراهم کند.
مدیرعامل بانک قرضالحسنهمهر ایران افزود: ضمن اینکه بانکمرکزی نیز از این مساله استقبال میکند و علاوه بر اینکه سقف تسهیلات حقوقی را از پنج میلیارد ریال به هفتونیم میلیارد ریال در سالجاری افزایش داده؛ امکان افزایش این مبلغ در آینده نیز وجود دارد که این موضوع نیازمند بستر و زیرساخت مناسب است.
وی همچنین خدمات فناورکارت را در ۲ حوزه تسهیلات و فروش شرکتها عنوان کرد و یادآور شد: این بانک همواره میکوشد تا بازوی تامین مالی شرکتهای دانشبنیان و فناور چه در حوزه خدمات مورد نیاز بانکی و چه در حوزه فروش خدمات و محصول این شرکتها باشد.
شمسینژاد افزود: به طوری که مشتریان حقوقی و دانشبنیان بتوانند محصول و خدمت خود را با استفاده از تسهیلات خرد و قرضالحسنه این بانک به مشتریان خود بفروشند که این مهم نیازمند یک اکوسیستم مالی جامع و کامل است.
اکنون این رونمایی نقطه آغاز کار ماست و باید تا پایان سال تمامی سرویسها و خدمات را بر بستر این نئوبانک به حوزه شرکتهای دانشبنیان و فناور ارائه کنیم. ضمن اینکه با توجه به شناختی که از هر دو مجموعه وجود دارد؛ راه طولانی در پیش داریم و اتفاقات بسیار خوبی را رقم خواهیم زد و آثار و برکات آن در اکوسیستم نوآوری لمس خواهد شد.

ندوق توسعه فناوریهای نوین؛ توسعهدهنده فینتکهای نوین بانکداری
مدیرعامل صندوق توسعه فناوریهای نوین نیز در این مراسم با اشاره به خدمات این صندوق به زیستبوم نوآوری کشور گفت: این صندوق تلاش میکند هر آنچه که در حوزه فینتک برای ارتباط بین شرکتها و افراد حقیقی و تسهیل در ارائه خدمات و مشارکت آنها در طرحهای فناورانه نیاز است را برای آنها فراهم کند.
سیدروحالله میرامینی در تشریح محصولات فینتکی این مجموعه افزود: در این راستا زیرساختهای مختلفی همچون زیرساخت تامین مالی جمعی را فراهم کرده است که بانک مهر میتواند با استفاده از این زیرساخت به عنوان اولین بانک به حوزه تامین مالی جمعی (کرادفاندینگ) ورود کند.
وی اضافه کرد: همچنین بستر لندتک و ارائه وامهای خرد فراهم شده که این مساله در دنیا به سرعت در حال رشد است. ضمن اینکه در این صندوق اینشورتک و ارائه محصولات بیمهای در بستر آنلاین نیز توسعه پیدا کرده است.
میرامینی بستر ارزیابی و اعتبارسنجی این صندوق را مطلوب بانکها و صندوقهای پژوهش و فناوری دانست و یادآور شد: صندوق توسعه فناوریهای نوین در تلاش است تا ابزارهای ارزیابی و اعتبارسنجی خود همچون سامانه اعتباریار را (که هماکنون در بانک مهر و پستبانک در حال اجراست) به سایر اکوسیستم بانکداری کشور عرضه کند تا همه مشتریان حقیقی و حقوقی از بستر این خدمات برای ارائه خدمات بانکداری بهرهمند شوند.
در این مراسم تفاهمنامه همکاری در زمینه توسعه فناورکارت بین بانک قرضالحسنهمهر ایران و صندوق توسعه فناوریهای نوین به امضاء مدیرانعامل این دو نهاد رسید.
همچنین از فناورکارت به عنوان نخستین نئوبانک زیستبوم فناوری کشور رونمایی شد و ۴ فقره از این نئوبانک نیز به صورت رسمی به مشتریان این مجموعه اعطاء شد.
معصومه صالحی