گروه : صنعت-معدن-تجارت

محمد رضا کاظم پور مدیر عامل شرکت دشت یوز در گفت و گوی اختصاصی با پایگاه خبری اقتصاد ملت گفت: از مهر ماه سال گذشته تا کنون ۶۲ میلیون تن باطله برداری در آنومالی دی ۱۹ توسط این شرکت صورت گرفته است.
شرکت ملی فولاد ایران (NISCO) در اواخر دهه ۱۹۶۰ چندین برنامه اکتشافی را با هدف کشف ذخایر مگنتیت از طریق اکتشافات ژئوفیزیکی و حفاری آغاز کرد. بر همین اساس در سالهای ۱۹۷۱-۱۹۶۸ بررسیهای مغناطیسسنجی در منطقه بافق به یک شرکت اکتشاف روسی به نام تکنو اکسپرت واگذار شد که این عملیات منجر به اکتشاف چندین آنومالی مغناطیسی انجامید.
کارشناسان اکتشاف روس، در طی انجام عملیات این پروژه، عملیات برداشت مغناطیسی و گرانی سنجی را در سال ۱۹۶۹ – ۱۹۷۱ بر روی آنومالی ۱۹ انجام داده اند (Technoexport, 1979). این عملیات منجر به شناسائی ۴ آنومالی ۱۹A، ۱۹B، ۱۹C و ۱۹D شد که آنومالی ۱۹D مهمترین آنها است، در ادامه طی سالهای ۷۸ – ۱۹۷۷ با حفاری چند گمانه دنبال شد که منجر به اکتشاف یک توده شمالی و جنوبی از کانی زایی تودهای مگنتیت شد.
مراحل بعدی اکتشاف توسط شرکت دشت یوز درهانجیر پیگیری و اجرا شده که شامل تهیه نقشه زمین شناسی، مطالعات دورسنجی، ژئوفیزیک زمینی به روش مگنتومتری، ژئوالکتریک و عملیات حفاری اکتشافی بوده است. عملیات حفاری در این محدوده از تاریخ ۳۱/۰۳/۱۳۹۹ آغاز و تا تاریخ ۳۱/۰۴/۱۴۰۱ طی دو فاز عمومی و تفصیلی به میزان ۲۵۰۰۰ متر حفاری صورت پذیرفته است که از این میزان، ۵۰۰۰ متر آن در سنگ آهن حفر شده است. تا کنون در محدوده اکتشافی سنگ آهن آریز یا همان دی ۱۹ تعداد ۵۴ گمانه حفر گردیده که از این تعداد گمانه، ۳۷ حلقه آن در بخش جنوبی محدوده (آنومالی جنوبی)، ۱۳ حلقه آن در بخش شمالی (آنومالی شمالی) و ۴ حلقه گمانه در محل دامپ باطله حفر شده است.
کاظم پور گفت: بعد از مسجل شدن میزان اولیه و عمق ماده معدنی( ۱۷۰ متری سطح زمین) جهت سرعت بخشیدن به عملیات و همچنین مدیریت زمان در راستای هرچه سریعتر رسیدن به ماده معدنی پیشنهاد باطله برداری حین اکتشاف پیگیری و پس از اخذ این مجوز عملیات بهره برداری و استخراج حین اکتشافآغاز شد تا کنون بالغ بر ۶۲ میلیون تن باطله برداری انجام شده که یک رکورد بی سابقه در عملیات باطله برداری در سطح کشور می باشد.
مدیر عامل شرکت دشت یوز تاکید کرد: همزمان با باطله برداری زیر ساخت های زیادی در آنومالی دی ۱۹ ایجاد شده است و برنامه های فراوانی نیز برای گسترش فعالیت های این آنومالی وجود دارد که روند باطله برداری را سرعت خواهد بخشید.