امیری مدیر روابط‌عمومی شرکت ذوب‌آهن‌اصفهان در جمع خبرنگاران خبر داد:صادرات یک‌میلیون و یکصدهزار تن تولیدات ذوب‌آهن در سال گذشته

معصومه صالحی

«مادر صنعت فولاد کشور» نام گرفته است و اولین‌وبزرگترین کارخانه تولید فولاد ساختمانی در کشور محسوب می‌شود.

شرکت ذوب‌آهن اصفهان که هم‌اکنون ۸۵ درصد قطعات تولیدی آن بومی‌سازی شده است؛ در حوزه تولید شمش به عنوان بزرگترین تولیدکننده در خاورمیانه شناخته شده است. این مجموعه ظرفیت تولید سالانه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد خام و مقاطع فولادی را دارد. در این مجموعه پس از تهیه فولاد مذاب؛ شمش فولادی توسط روش ریخته‌گری مداوم تولید می‌شود.

عملیات اجرایی ساخت واحدهای مختلف کارخانه ذوب‌آهن اصفهان از سال ۱۳۴۶ آغاز شد که با ایجاد کارگاه‌های کک‌سازی، اگلومراسیون و کوره‌بلند شماره ۱ در نیمه اول دی‌ماه ۱۳۵۰؛ بهره‌برداری از مجتمع با تولید چدن آغاز شد. سپس تولید محصولات فولادی با راه‌اندازی بخش فولادسازی و مهندسی نورد در دی‌ماه ۱۳۵۱ با ظرفیت ۵۵۰ هزار تن در سال شروع شد.

متعاقب آن در سال ۱۳۵۱ کارهای ساختمانی و اجرایی طرح توسعه برای رسیدن به ظرفیت ۹۰۰/۰۰۰ /۱ تن فولاد در سال با احداث کوره‌بلند شماره ۲ و توسعه بخش‌های مختلف آگلومراسیون، کک‌سازی، فولادسازی، نورد و … شروع شد و عملیات ساختمانی کمپلکس چدن در سال ۱۳۵۷ به اتمام رسید.

شرکت ذوب‌آهن اصفهان سرانجام در مسیر توسعه در سال 93 طی تفاهمنامه‌ای با وزرای صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی و راه‌وشهرسازی اقدام به تولید ریل ملی کرد؛ به گونه‌ای که به منظور تأمین نیازهای ریلی راه‌آهن جمهوری‌اسلامی‌ایران در فاز نخست این پروژه به منظور تولید ریل UIC۶۰ (برای اولین‌بار در کشور) و تیرآهن بال پهن، کارگاه نورد ۶۵۰ ذوب‌آهن تجهیز و بازسازی شد. پس از بررسی و مطالعات دقیق اجرای این پروژه با مشارکت پیمانکارانی از آلمان و ایران آغاز شد و مطابق برنامۀ زمانی پروژه فاز اول در شهریور ۹۵ با حضور معاون‌اول ریاست‌جمهوری بهره‌برداری آغاز شد.

امروز اما کارخانه ذوب‌آهن اصفهان با با کمبود مواداولیه مواجه است و به گفته مدیران این مجموعه نیاز است که در این بخش کارخانجات صنعتی در زمینه تامین مواداولیه به ثبات پایدار برسند. در همین راستا طبق تفاهمنامه‌ای که با وزارت صمت انجام شد؛ قرار است سه مرکز تامین مواداولیه در استان‌های اصفهان، کردستان و خراسان ایجاد شود.

یکی دیگر از نکات حائزاهمیت این شرکت است است که ذوب‌آهن اصفهان تنها کارخانه فولادی است  که با داشتن نیروگاه برق؛ انرژی موردنیاز خود را تامین می‌کند و اکنون ظرفیت تولیدی برق در این شرکت ۲۴۰ مگاوات است.  

از سوی‌‌ دیگر ذوب‌آهن اصفهان به عنوان یکی از مجموعه‌های دوستدار محیط زیست نامیده می‌شود که در بخش زیست‌محیطی و انتقال پساب فاضلاب طی سال‌های اخیر اقدامات و سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی در این خصوص صورت گرفته است و این شرکت نسبت به این مهم اهتمام ویژه‌ای دارد.

در همین راستا خبرنگاران رسانه‌های فعال در حوزه صنعت‌ومعدن کشور به منظور افزایش تعامل و همکاری ذوب‌آهن اصفهان با اصحاب رسانها و آشنایی بیشتر این خبرنگاران با خط تولید؛ از این مجتمع بزرگ صنعتی بازدید کردند.

حفظ سرمایه‌های انسانی رسالت اولیه ذوب‌آهن اصفهان

احمد اکبری معاون سرمایه‌های انسانی و توسعه مدیریت ذوب‌آهن اصفهان در این بازدید به خبرنگاران گفت: سرمایه‌های انسانی ذوب‌اصفهان که امروز در بخش‌های گوناگون خط تولید شاهد تلاش و کوشش آنها بودید؛ اساسی‌ترین دارایی‌های کارخانه محسوب می‌شوند؛ چراکه بدون حضور این عزیزان و دانش و اندیشه پویای آنها این ماشین‌آلات و تجهیزات کارایی لازم را نخواهند داشت.

وی در ادامه افزود: برای حفظ سرمایه‌های انسانی و توسعه شایستگی‌ها و توانمندی‌های آنها سلامتی این عزیزان در اولویت اول ما قرار دارد و این مهم رسالت اولیه ذوب‌آهن اصفهان از بدو تاسیس تاکنون است.

معاون سرمایه‌های انسانی و توسعه مدیریت شرکت تصریح کرد: این کارخانه ۱۶ هزار و پانصد هکتار فضای‌سبز منحصربه‌فرد و دست کاشت دارد که سرانه فضای سبز شرکت به ازاء کارکنان بیش از یک هکتار است.

این مقام‌مسئول خاطرنشان کرد: این کارخانه یکی از بزرگترین و مجهزترین بیمارستان‌های سطح کشور را داراست که در کنار خدمت‌رسانی به کارکنان شرکت و خانواده‌های آنها به عموم هموطنان عزیز در امر سلامت یاری می‌رساند.

تولید فولاد در ایران ثمره احداث ذوب‌آهن اصفهان است

علیرضا امیری مدیر روابط‌عمومی شرکت ذوب‌آهن‌اصفهان نیز در جمع خبرنگاران از صادرات ۴۵ درصدی تولیدات این مجتمع بزرگ صنعتی در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: سال گذشته در حدود یک‌میلیون و یکصدهزار تن میزان صادرات این شرکت بوده است و امیدواریم که امسال نیز روند صادرات با توان بیشتری تداوم یابد.

مدیر روابط‌عمومی ذوب‌آهن آمار کارکنان را ۱۴ هزار نفر  رسمی و سه تا چهار هزار نفر  در قالب شرکت‌های پیمانکاری بیان کرد و با اشاره به اینکه تولید فولاد در ایران ثمره احداث ذوب‌آهن اصفهان است؛ گفت: این کارخانه عظیم صنعتی به عنوان یک آرمان ملی با حضور نیروهای مختلف از سطح کشور و تلاش شبانه‌روزی آنها طی چهار سال ساخته شد که این دستاورد بی‌نظیر به عنوان یک رکورد ثبت شد.

وی افزود: احداث شهر فولادشهر از جمله دستاوردهای دیگر ذوب‌آهن اصفهان است که به عنوان یک شهر مدرن ساخته شد و یک مسئولیت اجتماعی بزرگ به شمار می‌رود.

مدیر روابط‌عمومی ذوب‌آهن اصفهان تصریح کرد: از زمان ساخت ذوب‌آهن تاکنون حدود ۱۴۰ هزار نفر در آموزشگاه این کارخانه آموزش دیدند و در صنایع مختلف کشور منشا خیر و برکت شدند و این رویکرد تاکنون ادامه دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: دوران دفاع‌مقدس نیز برای ذوب‌آهن اصفهان برگ زرین دیگری محسوب می شود؛ زیرا این کارخانه در کنار حفظ خط تولید، برای پشتیبانی از جبهه‌های جنگ با اعزام ۱۴ هزار نفر رزمنده و ارسال قطعات و تجهیزات نقش بی‌بدیلی را ایفا کرد که سند افتخار آن تا همیشه جاودانه خواهد بود.

امیری بیان کرد: ذوب‌آهن اصفهان با بهره‌مندی از انواع گواهینامه‌های ملی و بین‌المللی مطابق با استانداردهای روز دنیا، انواع محصولات فولادی مانند ریل، آرک معدن، انواع تیرآهن، میلگرد و… را تولید می‌کند و در کنار تامین نیاز بازار داخل، نیمی از محصولاتش را صادر می‌کند.

وی گفت: این شرکت در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی پساب شهرهای فولادشهر، مینادشت و ۱۱ روستای شهرستان فلاورجان و همچنین زرین‌شهر را خریداری کرده و در سیکل تولیدش مورد استفاده قرار می‌دهد. در خرید پساب این شهرهای همجوار ۵۰۰ میلیارد تومان و برای انتقال پساب کارخانه نیز ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است و اقدام دیگر در این زمینه ساخت تصفیه‌خانه پساب در ذوب‌آهن با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیارد تومان است.

وی همچنین در خصوص مقوله بومی‌سازی نیز گفت: ذوب‌آهن اصفهان با دارا بودن کارگاه‌های مدل‌سازی، قالب‌سازی، ریخته‌گری و ساخت، ۸۵ درصد از قطعات‌وتجهیزات را در داخل کارخانه می‌سازد و در تامین قطعات و تجهیزات سایر صنایع کشور نیز نقش دارد.

امیری ضمن یادآوری تولید ۵۴ میلیون تن فولاد کشور در افق ۱۴۰۴ گفت: اکنون تولید بالغ بر ۳۰ میلیون تن اعلام شده و ظرفیت به بیش از ۴۰ میلیون تن رسیده است.

امیری با اشاره به اینکه ایران اکنون دهمین فولادساز جهان محسوب می‌شود، گفت: انتظار می‌رود که در افق ۱۴۰۴ به جایگاه هفتم ارتقاء یابد.

مدیر روابط‌عمومی ذوب‌آهن به این نکته هم اشاره کرد که ۸۵ درصد ساخت تجهیزات‌وقطعات این مجتمع بزرگ داخلی‌سازی شده است؛ در حالی که تمامی این تجهیزات در گذشته وارداتی بود.

وی یادآور شد: حقابه ذوب‌آهن ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه بوده و بر اساس سیاست صرفه‌جویی و کاهش مصرف به ۴۰۰ لیتر بر  ثانیه رسیده است.

به گفته وی پیش از این اعلام شد ظرفیت تولید شمش و مقاطع ذوب‌آهن به سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسیده؛ این در حالی است که قبل از انقلاب‌اسلامی تولید این مجموعه ۵۰۰ هزار تن بود.

امیری ابراز امیدواری کرد: سیاست حمایت از صنعت فولاد فراگیر باشد و اطلاع‌رسانی دقیق رسانه‌ها مانع از لطمه به این صنعت راهبردی شود.

کاشت 16 هزار و 500 هکتار جنگل دست کاشت

حمید حسینی مدیر بهداشت و محیط زیست ذوب‌آهن نیز در این بازدید به خبرنگاران گفت: این شرکت در حدود سال ۹۴ دویست متر مکعب بر ساعت پساب زرین‌شهر را در تصیفه‌خانه جذب کرد و هم‌اکنون نیز ۸۴۰ متر مکعب پساب شهرهای ایمان‌شهر، فولادشهر و لنجان را در تصفیه‌خانه جذب می‌کند که از منظر بهداشت بسیار مؤثر است و از بُعد تامین آب نیز حدود ۵۰ درصد از آب برداشتی از کارخانه را کاهش می‌دهد.

وی در ادامه افزود: این شرکت ۱۶ هزار و 500 هکتار جنگل دست کاشت دارد که در بین صنایع یک رکورد بی‌نظیر به شمار می‌رود. از این عدد ۱۴ هزار هکتار آن دیم است و مابقی آن نیز از طریق پساب مازاد کارخانه آبیاری می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *