عضو هیأت مدیره بانک مسکن از پرداخت تسهیلات ۵۰میلیارد تومانی برای اتمام پروژه بزرگراه بیرجند -قائن خبر داد.
به گزارش اقتصادملت و به نقل از روابط عمومي بانك مسكن، محمد حسن علمداری، عضو هیأت مدیره بانک مسکن با اعلام این خبر گفت: در قالب ماده 56 قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، تسهیلاتی بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان برای اتمام پروژه بزرگراه بیرجند -قائن از سوی بانک مسکن به این پروژه تزریق شده است.
وی با بیان اینکه این اعتبار با تضمین سازمان برنامه و بودجه به این پروژه اختصاص یافته است، خاطرنشان کرد: این پروژه پیشرفت فیزیکی بالایی دارد و 75 درصد از عملیات ساخت آن به اتمام رسیده است بنابراین با استفاده از اختیارات و ضوابط تعیین شده در ماده 56 قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، این تسهیلات به پروژه اختصاص یافته است.
علمداری گفت: براساس این ماده قانونی، سازوکاری در نظر گرفته شده است که پروژههای عمرانی که بیش از 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند بتوانند تسهیلات دریافت کنند و به این ترتیب از محل اعتباراتی که قرار است به صورت سالانه برای تکمیل پروژه بزرگراه بیرجند-قائن اختصاص یابد، با ضمانت سازمان برنامه و بودجه کشور، اصل و سود تسهیلات به بانک بازپرداخت خواهد شد.
عضو هیأت مدیره بانک مسکن با بیان اینکه ساخت بزرگراه قائن -بیرجند به لحاظ افزایش ایمنی سفر در این محور، کاهش تصادفات جادهای و همچنین تسریع در زمان سفر به عنوان یکی از محورهای پرتردد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و هست، خاطرنشان کرد: کل مبلغ تسهیلات مصوب طی 4 قسط از خردادماه سال جاری تاکنون به پروژه پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی و سرعت تکمیل این پروژه بالاست و به زودی این پروژه به افتتاح خواهد رسید خاطرنشان کرد: وضعیت این پروژه نشان میدهد محور بزرگراه بیرجند– قائن در سال 1400 افتتاح و به بهرهبرداری برسد و به این وسیله دشواریهای تردد در این محور مهم کاهش یابد.
علمداری با بیان اینکه بانک مسکن در تامین اعتبار پروژههای حوزه راه و پروژههای عمرانی نیز با وزارت راه وشهرسازی همکاری میکند، توضیح داد: اگر چه بانک مسکن به عنوان بانک تخصصی حوزه مسکن شناخته میشود ولی از آنجا که وزارت راه وشهرسازی یکی از اعضای مجمع بانک مسکن است و این وزارتخانه هم متولی حوزه راه و هم متولی حوزه مسکن است، در مواردی که به لحاظ تامین مالی پروژهها، بانک مسکن بتواند کمکی به این وزارتخانه کند، وارد عمل شده و متناسب با امکانات بانک، تامین مالی پروژههای راه را نیز بر عهده میگیریم.
وی ادامه داد: این در حالی است که حوزه راه بی ارتباط به بخش مسکن نیست و در واقع این بخش به عنوان بخش زیرساختی حوزه مسکن نیز شناخته میشود. به طبع سهولت دسترسی به شهرها و مراکز سکونتی منجر به افزایش کیفیت زندگی مردم و ساکنان مناطق منتهی به این محورها میشود و بنابراین دو حوزه راه و مسکن از یکدیگر جدا نیستند.
علمداری با بیان اینکه در سالهای اخیر بانک مسکن در مواقع ضروری و تا حد امکان اقدام به همکاری با وزارت راه و شهرسازی برای تامین اعتبار پروژههای مختلف در حوزه راه و زیرساخت کرده است، افزود: علاوه بر پروژه بزرگراه بیرجند-قائن، بانک مسکن در تامین مالی پروژههای آزادراهی شیراز – اصفهان و تهران شمال و همچنین پروژه قطعه گرمسار-سمنان آزادراه حرم تا حرم مشارکت داشته است.
وی همچنین از همکاری بانک مسکن با وزارت راه و شهرسازی برای تامین میلگرد پروژههای زیربنایی این وزارتخانه خبر داد.