زمزمه جداسازی فعالیتهای اتکایی از بیمههای مستقیم چندی است که از صنعت بیمه به گوش میرسد.
به گزارش اقتصاد ملت و به نقل از روابط عمومی بیمه پارسیان ؛ چندی پیش بود که در جلسه مدیران عامل با رئیس کل بیمه مرکزی به جداسازی فعالیت اتکایی از شرکتهای بیمه مستقیم اشاره شد و حتی تاسیس یک شرکت بیمه اتکایی قدرتمند با سهام داری همه شرکتهای بیمه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
این موارد در حالی عنوان میشد که شرکتهایی مانند پارسیان و سامان از قبل تدارک راه اندازی شرکتهای اتکایی را دیده بودند.
موضوع تحریمها سبب شده بود که فعالان صنعت برای خروج از تنگناهای بیمهای شیوههای مختلفی را مورد بررسی قرار دهند و بخش خصوصی توانست با حرکتی سریعتر به عبور از آن پاسخ دهد؛ بنابراین به نظر میرسد، تحلیل شرایط بازار و نیازهای آتی از سوی برخی فعالان صنعت از این پس قدرت انتخاب بیشتری را به بیمه گران مستقیم خواهد داد.
بازار بیمههای اتکایی تا پیش از این به چند شرکت محدود بود و با حضور فعالان جدید در این حوزه این بازار انتخابهای بیشتری را در اختیار شرکتهای بیمهای قرار میدهد.
راه اندازی بیمههای اتکایی پیش از این نیز در دستور کار برخی شرکتهای بیمه قرار داشت و بانک ملت را باید یکی از پیشتازان در این زمینه دانست که معلوم نشد چرا طرح راه اندازی بیمه اتکایی آن ناکام ماند.
از سوی دیگر بیمههای اتکایی در حالی متولد میشوند که بخش عمدهای از بازار بیمهای کشور در اختیار بیمههای خرد قراردارد و اتکایی به بخش محدودی از رشتههای بیمهای مربوط است، اما با این حال ضرورت اتکایی برای این سهم بازار انکار ناپذیر است.
برخی منابع خبری اذعان دارند که سرمایه بیمه اتکایی پارس که به تازگی مجوز خود را از بیمه مرکزی دریافت کرده است ۳۵۰ میلیارد تومان است که در آیندهای نه چندان دور به ۷۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
سهام داران این شرکت جدید التاسیس گروه مالی پارسیان و در راس آن بیمه پارسیان است که ایده راه اندازی این مجموعه را ارائه داده است. بر این اساس «پارسیان» میرود تا با تکمیل زنجیره فعالیتهای خود یکی از کاملترین هلدینگهای فعال در صنعت بیمه باشد.
راه اندازی شرکتهای اتکایی در حالی مورد توجه سهام داران قرار گرفته است که تربیت نیروی انسانی برای این شرکتهای تخصصی ضرورتی مهم و اساسی است.
قطعا پشتازی بخش خصوصی در بازار بیمههای اتکایی آنها را در تثبیت موقعیت در بازار کمک خواهد کرد، اما اگر قرار باشد که راه اندازی بیمههای اتکایی نیز به مسابقهای در میان شرکتهای بیمه تبدیل شود باید از الان زنگ خطر آنرا به صدا درآورد.