محصولات فولاد خراسان به دلیل استفاده از تکنولوژی جدید و برخورداری از استانداردهای لازم از کیفیت مناسبی و بالایی برخوردار است.
به گزارش اقتصادملت و به نقل از روابط عمومي، محمدرضا شفیعیان، «معاون برنامه ریزی و فناوری» فولاد خراسان در حاشیه هفدهمین نمایشگاه متالورژی (متافو)که 27 بهمن ماه در نمایشگاه بین المللی تهران افتتاح شد، گفت: به دلیل کیفیت تجهیزات نصب شده در مجتمع فولاد خراسان قادریم از به روزترین تکنولوژیهای دنیا استفاده نماییم و به همین دلیل محصول نهایی شرکت هیچگاه بیکیفیت نبوده است. میزان صادرات شرکت فولاد خراسان در سال جاری گویای کیفیت آن است و توانستیم 30 درصد از محصولات خود را صادر کنیم.
معاون برنامهریزی و فناوری مجتمع فولاد خراسان گفت: با وجود تامین کنسانتره فولاد خراسان از چندین مبدا و متغیر بودن کیفیت آنها، محصول نهایی فولاد خراسان بسیار با کیفیت است و میتوانیم آن را به 17 کشور دنیا صادر کنیم.
محمدرضا شفیعیان گفت: رسالت شرکت فولاد خراسان تولید و عرضه شمش و میلگرد فولادی است که در این میان تولید شمش به عنوان یک محصول میانی بوده و میزان آن تقریبا دو برابر محصول نهایی یعنی میلگرد است.
وی افزود: یکی از مهمترین دغدغه و چالشی که شرکت فولاد خراسان در حال حاضر با آن مواجه شده است تامین مواد اولیه با کیفیت است. تامین مواد اولیه با کیفیت اکنون برای بسیاری از فولادسازان به مشکل تبدیل شده و فولاد خراسان نیز از این قائده مستثنی نیست.
شفیعیان مشکل تامین مواد اولیه را کمبود آن ندانست و افزود: کیفیت مواد اولیه ورودی به فولاد خراسان دغدغه اصلی محسوب میشود.
معاون برنامهریزی و فناوری شرکت مجتمع فولاد خراسان اضافه کرد: کنسانترهای که خوراک اولیه کارخانه گندلهسازی دو میلیون و 500 هزار تنی شرکت را تشکیل میدهد، از لحاظ خواص شیمیایی و فیزیکی از کیفیت بالایی برخوردار نیست. به طوری که مهمترین عنصری که در کنسانتره میتواند موثر باشد، سیلیس است. سیلیس نسبتا بالا در کنسانتره ورودی به کارخانه گندلهسازی، چالش نسبتا زیادی در خط تولید ایجاد کرده است.
شفیعیان تاکید کرد: با احداث کارخانه کنسانترهسازی فولاد خراسان که اخیرا مجددا در دستور کار قرار گرفته، بخش عمده مشکلات تامین مواد اولیه ازجمله کیفیت کنسانتره برطرف خواهد شد. در حال حاضر این مجتمع از چندین منبع، کنسانتره خود را تامین کند و همانطور که گفته شد، این امر کارخانه گندلهسازی را برای تولید محصول یکنواخت با چالش مواجه کرده است. در حالی که با احداث کارخانه کنسانترهسازی در سنگان استان خراسان، این مشکل برطرف شده و فولاد خراسان کنسانتره مورد نیاز خود را تنها از یک منبع تامین خواهد کرد.
وی با اشاره به نقش تامین قطعات و تجهیزات در کیفیت محصولات نهایی، بیان کرد: به دلیل تحریمها، تامین برخی از قطعات و تجهیزات یدکی که امکان ساخت داخل آنها وجود نداشت، خوشبختانه طی یکی دو سال اخیر بومیسازی این قطعات از سوی فولادسازان و به ویژه فولاد خراسان در دستور کار قرار گرفته و این امر در شرکت ما نهادینه شده است. برای این منظور ساختار سازمانی خاصی در فولاد خراسان تعبیه شده و فرآیند مخصوصی برای آن تعریف شده است. به این ترتیب بخشی از قطعات وارداتی از طریق بومیسازی تامین شدهاند. البته هنوز مشکلاتی در ارتباط با تامین قطعات وجود دارد.
معاون برنامهریزی و فناوری شرکت مجتمع فولاد خراسان اذعان کرد: یکی از کالاهای اساسی فولاد خراسان، الکترود گرافیتی بوده که تامین آن برای صنعت فولاد کشور دشوار شده است. در حال حاضر حدود دو کیلوگرم الکترود گرافیتی به از هر تولید هر تن فولاد در شرکت فولاد خراسان مصرف میشود. البته گامهایی در ارتباط با بومیسازی تولید الکترود گرافیتی صورت گرفته است اما هنوز این اقدامات نتیجه نداده و به واردات وابسته هستیم.
شفیعیان خاطرنشان کرد: شرکت فولاد خراسان برای تامین الکترود گرافیتی خود در یک کنسرسیوم متشکل از یک شرکت خصوصی و فولاد مبارکه به نسبتهای مساوی سهامدار شده است که به طور آزمایشی به تولید یک شاخه الکترود گرافیتی پرداخت و اگر بتواند تولید آزمایشی را با موفقیت پشت سر بگذارد، این طرح در مقیاس صنعتی سرمایهگذاری خواهد شد.