×

منوی سایت

اخبار ویژه

30 میلیون واحد متعلق به 20 میلیون خانوار!

به گزارش اقتصاد ملت؛ اولین مناظره مسکن اقتصادی با حضور طراح مسکن اقتصادی دکتر خشایار باقرپور، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران و مسئولین و متخصصانی از جمله دکتر حسن تیزمغز، مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور نهضت ملی مسکن، سهیل آل رسول، عضو هئیت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و ایران و نایب رئیس کمسیون صنعت احداث اتاق ایران و علی اکبر نبی‌ئی، دبیر کمسیون کارگروه تخصصی معماری سازمان نظام مهندسی استان تهران برگزار شد و این افراد به بیان نقطه‌نظرات و دیدگاه‌های خود در خصوص ساخت مسکن‌های کوچک‌متراژ پرداختند‌‌.

آنچه در ادامه می‌خوانید جزئیات اولین مناظره مسکن اقتصادی می‌باشد.

خطوط: تامین مسکن جزو ابتدایی‌ترین نیازهای انسان می‌باشد که برعهده دولت است اما در وضعیتی هستیم که 7 ملییون واحد مسکونی کم داریم و بازار مسکن بازار سفته‌بازی شده است و تورم بسیار بالایی را در این حوزه شاهد هستیم. در کشوری به نام ایران که سرمایه آنچنانی دارد، باید فردی 30 سال کار کند تا بتواند یک خانه تهیه کند؛ آیا این درست است؟

تیزمغز: متاسفانه مشکل تورم را هم به ساخت مسکن اضافه کرده‌ایم و برای آن سوبسیدی هم پیش‌بینی نشده در صورتی که تمام کشورها برای ساخت مسکن وام ارزان می‌دهند اما وامی که ما ارایه می‌دهیم گران است. اگر قرار است به تعهدات عمل کنیم باید فکر دیگری کنیم به بیان دیگر اگر سرمایه را تامین کنیم خانه چه بزرگ چه کوچک ساخته می‌شود. 

تیزمغز، نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور نهضت ملی مسکن: مشکل اساسی این کار سرمایه است. متاسفانه نتوانسته‌ایم از بخش خصوصی حداکثر استفاده کنیم که علت این موضوع مقررات دست و پاگیر است. ما دو راه پیش‌بینی کرده‌ایم یکی آنکه بانک‌ها کمک کنند که متاسفانه کمکی از این سو صورت نمی‌گیرد دوم دولت بودجه‌ای برای این موضوع پیش‌بینی نکرده است و به صورت تامین سرمایه توسط دیگران تصمیم گرفته‌ایم که این سیاست، سیاست مناسبی نبوده پس راه حل این است بخش خصوصی مشارکت کند و مقررات را حذف کنیم. متاسفانه مشکل تورم را هم به ساخت مسکن اضافه کرده‌ایم و برای آن سوبسیدی هم پیش‌بینی نشده در صورتی که تمام کشورها برای ساخت مسکن وام ارزان می‌دهند اما وامی که ما ارایه می‌دهیم گران است. اگر قرار است به تعهدات عمل کنیم باید فکر دیگری کنیم به بیان دیگر اگر سرمایه را تامین کنیم خانه چه بزرگ چه کوچک ساخته می‌شود.

باقرپور: از لحاظ تعداد خانوار 25درصد خانوار و از لحاظ جمعیتی نزدیک به 30درصد جمعیت مستاجر هستند یعنی 30میلیون واحد موجود فقط متعلق به 20میلیون خانوار است؛ این موضوع به نظام توضیع مسکن مربوط است یعنی مسکن تولید شده اما درست توضیع نشده است. لذا باید چند پلن در بخش مسکن طرحی و اجرا کنیم.

باقرپور، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران: متاسفانه در مقابل اصل 31 قانون اساسی سکوت شده است. باید اعداد و ارقامی که ذکر می‌کنیم براساس واقعیت‌ها باشد اگر واقع گرایانه بخواهیم بگوییم هزینه‌های خانه دار شدن و درآمد خانوار در خطوط متنافر هستند و هیچ وقت هم به یکدیگر نخواهند رسید. طبق آخرین آمار 27میلیون خانوار و نزدیک به 30 میلیون واحد در کشور موجود است یعنی اگر 30میلیون واحد بین 27میلیون خانوار به صورت مساوی توضیع شود به هر خانوار 1/1 واحد مسکونی می‌رسید پس نباید واحد در کشور کم داشته باشیم اما چطوری است که 7میلیون مستاجر در کشور داریم؟ یعنی از لحاظ تعداد خانوار 25درصد خانوار و از لحاظ جمعیتی نزدیک به 30درصد جمعیت مستاجر هستند یعنی 30میلیون واحد موجود فقط متعلق به 20میلیون خانوار است؛ این موضوع به نظام توضیع مسکن مربوط است یعنی مسکن تولید شده اما درست توضیع نشده است. لذا باید چند پلن در بخش مسکن طرحی و اجرا کنیم.

آل رسول: متاسفانه 3 دهه است فقط  در حوزه عرضه فعال بوده‌ایم در زمان آقای احمدی نژاد که مشکل تامین سرمایه نداشته‌ایم پس چرا مسکن مهر تاثیری نگذاشت؟ 7میلیون مسکن کسری نداریم که بخواهیم بسازیم چرا که سالانه بین 700 تا 800هزار واحد مسکونی توسط بخش خصوصی ساخته می‌شود.

آل رسول، نایب رئیس کمیسیون صنعت احداث اتاق ایران: در طول چند دهه گذشته دولتمردان خودشان را نقطه پربار دانستند یعنی فکر کرند برای هر مشکلی راه‌حل دارند متاسفانه 3 دهه است فقط  در حوزه عرضه فعال بوده‌ایم در زمان آقای احمدی نژاد که مشکل تامین سرمایه نداشته‌ایم پس چرا مسکن مهر تاثیری نگذاشت؟ 7میلیون مسکن کسری نداریم که بخواهیم بسازیم چرا که سالانه بین 700 تا 800هزار واحد مسکونی توسط بخش خصوصی ساخته می‌شود. در حوزه مسکن در سه دهه تحت عنوان مسکن مهر، نهضت ملی مسکن و مسکن اجتماعی ورود ناموفق داشته‌ایم. آیا دولت در حوزه مدیریت تقاضا تکلیفی ندارد؟ آیا وزارت راه عملکرد قابل دفاعی از خود داشته؟ باید بگویم مشکل اصلا سرمایه نیست و بخش خصوصی هم نیست، سهم بخش خصوصی واقعی از کیک اقتصاد 15درصد است، دو دهه است بانک‌ها اعتبار سنجی نشده‌اند پس توقع بی جایی است که بخواهد تسهیلات دهد. بنابراین به جای بودجه‌ای که امروزه کسری داریم، به جای بانک‌هایی که تمامی را ورشکسته می‌شناسیم باید به سمت مدیریت تقاضا رویم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.