×

منوی سایت

اخبار ویژه

هر شاخه ریل ذوب آهن اصفهان از تولید تا مصرف، کد هویت می گیرد

ذوب آهن اصفهان همواره تولید محصولات مطابق با آخرین استانداردهای روز دنیا را رسالت اصلی خودش قلمداد می کند، مادر صنعتی که آوازه سبد متنوع محصولات آن در کشورهای گوناگون دنیا زبانزد است.

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان؛ تولید محصول ارزش افزای ریل که به واقع یک رنسانس در صنعت فولاد ایران به شمار می رود، بدست توانمند کارکنان این کارخانه به ثمر نشست تا یک خودکفایی شیرین برای مردم سرزمین ایران جاودانه شود. محصول ریلی که تاکنون تعداد ۱۳۱ هزار و ۱۶۳ شاخه از آن به وزن تقریبی ۱۴۱ هزار تن، تولید و تحویل داده شده است. ریل این کارخانه بر اساس استاندارد بین المللی EN ۱۳۶۷۴-۱در ذوب آهن اصفهان تولید و پس از طی مراحل کنترل کیفی، تحویل مشتری می شود. یکی از قطعات مهم در فرایند تولید ریل، مکانیزم هات استمپینگ می باشد که هد مجموعه، قطعه اصلی آن محسوب می شود و با تلاش کارکنان مدیریت های نورد و تحقیق و توسعه و همکاری شرکت های داخلی بومی سازی گردید. در راستای کسب این موفقیت در بخش اول این گزارش با تنی چند از تلاشگران مدیریت مهندسی نورد ذوب آهن اصفهان گفتگو نمودیم که در ادامه از نظرتان می گذرد.
حجت اله کریم زاده معاون تجهیزات مکانیک نورد ۶۵۰ گفت : ذوب آهن اصفهان از بدو تولید محصول ریل در سال ۱۳۹۵ و بر اساس استاندارد بین المللی EN ۱۳۶۷۴-۱ به منظورکنترل، پیگیری و رصد جامع فرایند تولید این محصول استراتژیک از مرحله ذوب تا نصب در خطوط شهری، بین شهری و معدنی، استفاده از تجهیز هات استمپینگ (مارک زن) را در حین فرآیند تولید نورد گرم به عنوان یک الزام و بخشی از فرآیند تولید در دستور کار قرار داد.
وی ادامه داد : از طریق هات استمپینگ یک کد ده رقمی که ترکیبی از عدد و حروف است و بیانگر شماره ذوب، شماره شاخه در شمش و موقعیت آن می باشد به روش گرم بر روی جان ریل حک می شود و در واقع همان شناسنامه واحد محصول، به شمار می رود.
کریم زاده تصریح کرد : ساخت این دستگاه در انحصارکشور اتریش بود که همراه با نصب تجهیزات ریل، این قطعه هم در خط تولید قرار گرفت اما به دلیل حساسیت بالا، فشار و دمای محیط نیاز بود قطعات رزرو آن نیز تامین شود و بنابراین بومی سازی آنها با هدف دستیابی به دانش داخلی و جلوگیری از خروج ارز در دستور کار قرار گرفت.
مهدی زمانی مهندس ارشد کارگاه نورد ۶۵۰ نیز در ادامه گفت : قطعه هد هات استمپینگ توسط شرکت پویا گستر آرمین و با همکاری و نظارت مدیریت های نورد و تحقیق و توسعه و با ۱۰ درصد قیمت مشابه خارجی و هزینه ای بالغ بر ۹۰۰میلیون تومان به ازای یک ست مجموعه هد هات استمپینگ به کارنامه بومی سازی های ذوب آهن اصفهان افزوده شد تا ریل ملی با تکیه بر هوشمندی داخلی و منطبق با شعار با اطمینان بسازید به دست مصرف کننده نهایی برسد.
وی بیان کرد : قطعه هد هات استمپینگ که هم اکنون دو نمونه رزرو از آن در کارخانه موجود است حدود ۷۰۰میلیمتر قطر دارد و به صورت کاملاً اتوماتیک، هویت هر شاخه ریل تولیدی را بر اساس نوع آن و با اصالت کامل اعلام می کند.
سعید اکبری مهندس ارشد طراحی کالیبر نیز اضافه کرد : ذوب آهن اصفهان از دیرباز مسئولیت اجتماعی را سرلوحه تولید محصولاتش قرار داده است و بر این اساس بومی سازی مجموعه هد هات استمپینگ که هیچ نقشه ای از آن در کشور وجود نداشت در دستور کار مهندسی نورد قرار گرفت.
وی افزود : این موفقیت چشمگیر و ارزشمند با حمایت و پیگیری مدیر بخش، برنامه ریزی ، همراهی و همکاری کارکنان مکانیک و پرسنل تولید کارگاه۶۵۰ و همچنین بخش طراحی کالیبر به ثمر نشست.
اکبری اظهار داشت : مرحله دمونتاژ مجموعه، انتقال آن به خارج از کارخانه جهت انجام فرآیند مهندسی معکوس و عملکرد خوب شرکت سازنده جهت کروکی برداری کاملاً دقیق با دستگاه C.M.Mو تولید قطعات آن با دقیق ترین دستگاه هایCNC و در نهایت مونتاژ، تست و تحویل آن به کارگاه نورد ۶۵۰ افتخاری بزرگ برای مجموعه نورد و ذوب آهن اصفهان محسوب می شود.
مهندس ارشد طراحی کالیبر در خصوص نقش هات استمپینگ در کاهش ریسک تولید ریل نیز گفت : حساسیت تامین رزرو این مجموعه که بخش مهمی از یک ربات هوشمند را تشکیل می‌دهد جهت پشتیبانی از فرایند تولید ریل الزامی بود و با توجه به شرایط تحریم و عدم ارائه این مجموعه از طرف شرکت اتریشی،بومی سازی آن با موفقیت و صرفه اقتصادی بالا محقق شد و علاوه بر جلوگیری از خروج ارز وکاهش توقفات تولید ،افزایش اعتماد به نفس،انگیزه و خودباوری را برای کارکنان مجموعه به ارمغان آورد .
هات استمپینگ با ۲۳۹ قطعه،۳۵ شیت نقشه و حدود ۴ ماه زمان بومی سازی شد
مهندس ارشد طراحی کالیبر خاطر نشان کرد : مجموعه هد هات استمپینگ که از لحاظ سطح تولید جزء قطعات High-tech می باشد در مجموع ۲۳۹ قطعه و ۳۵ شیت نقشه پارت و اسمبلی دارد که طی مدت زمان ۴ماه و بر اساس بهره گیری از روش های نوین کروکی برداری ، مونتاژ و ساخته شد و با دقت دو صدم میلی متر به بهره برداری رسید.
اکبری گفت : ذوب آهن اصفهان بر اساس بومی سازی مجموعه هات اسمپینگ از سال ۹۵تاکنون، تعداد ۱۳۱ هزار و ۱۶۳ شاخه ریل اصیل را به وزن تقریبی ۱۴۱ هزار تن برای استفاده در بخش های مختلف کشور با افتخار تولید و تحویل داده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.