اخبار ویژه |
اقتصاد کلان-بانک و بیمه-بورس

کد خبر: 343623

تاریخ: 1405/06/31

نویسنده: خبرنگار-2

کپی نشانی خبر
اقتصاد کلان-بانک و بیمه-بورس

کد خبر: 343623

تاریخ: 1405/06/31

نویسنده: خبرنگار-2

کپی نشانی خبر

بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان سود ناخالص بانک کشاورزی از فروش املاک مازاد در سال ۱۴۰۴

bki1423
بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۴ با فروش ۲۲۹ ملک مازاد به ارزش بیش از ۲.۲ هزار میلیارد تومان، بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان سود ناخالص شناسایی کرد. این فرآیند در کنار سایر عوامل، در تحقق سود خالص ۵.۳ هزار میلیارد تومانی این بانک نقش داشته و زمینه را برای آزادسازی منابع و چابک‌تر شدن فعالیت‌های آن فراهم کرده است.

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی؛ این بانک در سال ۱۴۰۴ با فروش ۲۲ هزار و ۸۴ میلیارد ریال از املاک مازاد خود، ۹۴.۳ درصد از برنامه تعیین شده در این بخش را محقق کرد. بهای تمام‌شده این املاک ۶ هزار و ۶۴۹ میلیارد ریال بود و تفاوت آن با مبلغ فروش، ۱۵ هزار و ۴۳۵ میلیارد ریال سود ناخالص برای بانک به همراه داشت.

بر اساس این گزارش، فروش املاک مازاد، به معنای تبدیل دارایی‌هایی است که بانک برای ادامه فعالیت خود به نگهداری آنها نیاز ندارد. منابع حاصل از فروش این املاک در فعالیت‌های بانکی به جریان خواهد افتاد. این اقدام، علاوه بر ایجاد سود، امکان به‌کارگیری منابع در ارائه خدمات و تأمین مالی تولید را فراهم می‌کند.

این گزارش می‌افزاید: اهمیت این واگذاری‌ها تنها به سود حاصل از فروش محدود نمی‌شود. نگهداری املاک مازاد، بخشی از منابع مالی و توان اجرایی بانک را درگیر اداره و نگهداری دارایی‌ها می‌کند و واگذاری این املاک می‌تواند هزینه‌های مربوطه را کاهش دهد و به تمرکز بیشتر بانک بر وظیفه اصلی خود، یعنی خدمات بانکی و تأمین مالی، کمک کند.

شایان ذکر است، سود ناخالص حاصل از فروش املاک، معادل سود خالص نهایی بانک نیست؛ زیرا سود خالص با احتساب مجموع درآمدها و کسر هزینه‌ها، ذخایر و سایر اقلام مالی محاسبه می‌شود. با این حال، سود حاصل از این واگذاری‌ها یکی از عوامل مؤثر در سودآوری ۵.۳ هزار میلیارد تومانی بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۴ بوده است.

تداوم فروش املاک مازاد و هدایت منابع آزادشده به فعالیت‌های بانکی می‌تواند توان بانک کشاورزی را برای تأمین سرمایه در گردش تولیدکنندگان، حمایت از زنجیره تأمین محصولات کشاورزی و پشتیبانی از امنیت غذایی کشور تقویت کند.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

به روند بازار سرمایه در نیمه دوم سال خوش‌بین هستم/ تجدید ساختار در حوزه صندوق‌ها در حال انجام است

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به عملکرد بازار سرمایه پس از بازگشایی از ۲۹ اردیبهشت‌ تاکنون گفت: ارکان بازار سرمایه به‌ دنبال تجدید ساختار در بعضی زمینه‌ها هستند. مطالعه برای تجدید ساختار در حوزه صندوق‌ها در حال انجام است. قصد داریم در بعضی از ساختارها تغییراتی به‌ نفع بازار، نقدشوندگی و روانی معاملات رقم بخورد.