اخبار ویژه |
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 325953

تاریخ: 1405/02/20

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 325953

تاریخ: 1405/02/20

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر
مدیرعامل فولاد مبارکه مطرح کرد:

عرضه‌های متوالی در دو هفته اخیر؛ نسخه فولاد مبارکه برای پایداری تولید صنایع

IMG_20260510_083857-1024x631
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه اعلام کرد التهاب بازار ورق پس از حمله به این مجموعه بیش از آنکه ناشی از کمبود واقعی باشد، حاصل فضاسازی روانی بود و این شرکت با عرضه هدفمند و مدیریت بازار، مانع ایجاد بحران در زنجیره تأمین صنایع کشور شد.

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان؛ سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، در نشست با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تشریح شرایط بازار ورق در هفته‌های پس از حمله به این مجموعه، تأکید کرد که بخش عمده التهاب ایجادشده در بازار ناشی از فضای روانی بوده و نه کمبود واقعی در عرضه.

وی با اشاره به نقش گسترده فولاد مبارکه در تأمین نیاز صنایع کشور اظهار کرد: بیش از هزار شرکت به‌طور مستقیم از فولاد مبارکه ورق دریافت می‌کنند؛ از صنایع لوله و پروفیل گرفته تا خودروسازان و تولیدکنندگان لوازم‌خانگی. به همین دلیل انتشار خبر حمله به این مجموعه به‌طور طبیعی نگرانی‌هایی در بازار ایجاد کرد.

زرندی با بیان اینکه فولاد مبارکه از پیش برای مدیریت شرایط آماده شده بود، گفت: از ۲۳ اسفندماه به مشتریان بزرگ و مصرف‌کنندگان عمده اعلام کردیم که سفارش‌های خود را ثبت کنند. با این حال در آن مقطع بازار در رکود قرار داشت و بسیاری از خریداران اعلام می‌کردند که نیاز فوری به کالا ندارند یا امکان حمل و نگهداری آن را در اختیار ندارند.

مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: پس از رخدادهای هفتم و یازدهم و شکل‌گیری فضای جنگی در کشور، با فروکش کردن شرایط و شکل‌گیری آتش‌بس، از حدود ۲۳ تا ۲۵ فروردین ناگهان موجی از التهاب روانی در بازار ورق شکل گرفت. در حالی که از نظر مصرف واقعی هیچ تغییر قابل توجهی در بازار رخ نداده بود و پروژه جدیدی نیز آغاز نشده بود که چنین افزایشی در تقاضا را توجیه کند.

وی تصریح کرد: تحلیل ما این بود که بخشی از این التهاب ناشی از القای کمبود در بازار و ایجاد نگرانی در میان مسئولان و فعالان اقتصادی است؛ در حالی که در عمل بحران واقعی در تأمین وجود نداشت.

اقدام فولاد مبارکه برای کنترل بازار

زرندی در ادامه با اشاره به اقدامات این شرکت برای تنظیم بازار گفت: فولاد مبارکه با بازآرایی فعالیت‌های بازرگانی و ورود فعالانه به بازار، عرضه محصولات به واحدهای تولیدی را افزایش داد تا زنجیره تأمین کشور دچار اختلال نشود.

وی افزود: در هفتم اردیبهشت تصمیم گرفتیم برای شکستن فضای قیمت‌سازی روانی در بازار، عرضه گسترده انجام دهیم. در آن زمان قیمت ورق فولادی در بازار حدود ۱۴۰ هزار تومان بود اما فولاد مبارکه ورق گرم را با قیمت ۸۵ هزار تومان عرضه کرد که همین اقدام باعث کاهش سریع قیمت‌ها شد.

به گفته مدیرعامل فولاد مبارکه، در همان عرضه نخست از حدود ۱۶۰ هزار تن محصول ارائه‌شده، تنها ۹۲ هزار تن فروش رفت که نشان می‌دهد برخلاف برخی ادعاها، تقاضای واقعی در بازار به آن شدت وجود نداشت.

اطمینان‌بخشی به صنایع پایین‌دستی

زرندی همچنین از برگزاری نشست‌های تخصصی با صنایع مصرف‌کننده خبر داد و گفت: در دیدار با مدیران عامل ایران‌خودرو و سایپا، درباره تأمین ورق مورد نیاز آن‌ها تا ماه‌های آینده گفت‌وگو شد و به آن‌ها اطمینان دادیم که از نظر موجودی و ظرفیت تولید مشکلی وجود ندارد.

وی درباره صنایع لوازم‌خانگی نیز گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ تا خرداد و حتی تیرماه ذخایر کافی ورق در اختیار دارند؛ بنابراین کمبود جدی در صنایع پایین‌دستی مشاهده نمی‌شود.

مخالفت با انحصار واردات ورق

مدیرعامل فولاد مبارکه در بخش دیگری از سخنان خود به پیشنهاد مطرح‌شده درباره واگذاری اختیار واردات ورق یا اسلب به این شرکت اشاره کرد و گفت: با وجود مطرح شدن این پیشنهاد، اعلام کردیم چنین انحصاری به نفع کشور نیست و می‌تواند موجب چالش با فعالان اقتصادی شود.

وی در عین حال تأکید کرد که اگر وارداتی هم انجام شود، بهتر است بر واردات تختال متمرکز باشد تا ظرفیت واحدهای نورد داخلی تکمیل شود.

زرندی در پایان واردات را آخرین گزینه برای تنظیم بازار دانست و گفت: واردات می‌تواند به افزایش قابل توجه قیمت‌ها منجر شود؛ بنابراین اولویت اصلی فولاد مبارکه استفاده از ظرفیت‌های داخلی، مدیریت هزینه‌ها و تأمین پایدار نیاز صنایع کشور است.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

فرهنگ کار و مجاهدت در عرصه تولید

تلاش و استقامت در نگاه رهبر شهید انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله العظمی سیدعلی خامنه‌ای، تنها یک توصیه اخلاقی برای افراد و مجموعه‌ها نبود؛ بلکه رمز اصلی پیشرفت، موفقیت و عبور از دشواری‌ها به شمار می‌رفت. ایشان همواره تأکید داشتند که هیچ دستاورد ماندگاری بدون کار، پایداری، همت و حرکت مستمر به دست نمی‌آید و ملت‌ها زمانی به قله‌های پیشرفت می‌رسند که در مسیر هدف، دچار توقف، خستگی و ناامیدی نشوند.

عملکرد فراتر از انتظار موکب‌های وزارت صمت در خدمت‌رسانی به عزاداران رهبر شهید

موکب‌های شرکت‌ها، سازمان‌ها و مجموعه‌های تابعه وزارت صنعت، معدن و تجارت که امسال با مدیریت و هماهنگی واحد در میدان ولیعصر(عج) تهران مستقر شده بودند؛ در آئین تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب، عملکردی فراتر از انتظار در خدمت‌رسانی به تشییع‌کنندگان و عزاداران داشتند؛ عملکردی که رضایت گسترده مردم و مسئولان حاضر در محل را به همراه داشت.