اخبار ویژه |
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 305729

تاریخ: 1404/08/25

نویسنده: sa_user_03

کپی نشانی خبر
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 305729

تاریخ: 1404/08/25

نویسنده: sa_user_03

کپی نشانی خبر
پورکیا مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز در مراسم «یک شنبه – یک ناشر»:

پتروشیمی شیراز متعهد به بازگشت ارز و توسعه ظرفیت‌های جدید است

photo22070682489
مراسم «یک شنبه_یک ناشر» امروز به شرکت پتروشیمی شیراز به مناسبت بیست ‌سالگی حضورش در بورس تهران اختصاص یافت و مدیران این شرکت با حضور در تالار بورس؛ زنگ آغاز معاملات را به صدا درآوردند.

به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ بابک پورکیا مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز در این مراسم با اشاره به نقش کلیدی این شرکت در تأمین ارز کشور و توسعه صنعت پتروشیمی؛ به تشریح دستاوردهای این مجموعه ۶۰ساله پرداخت.
پورکیا در این مراسم با مرور مسیر ۶۰ساله فعالیت این مجموعه؛ از نقش اثرگذار شرکت در تأمین ارز کشور و پیشبرد صنعت پتروشیمی سخن گفت و مهمترین دستاوردهای این مجموعه باسابقه را تشریح کرد.
وی با تأکید بر پایبندی این شرکت به اصول شفافیت و مسئولیت‌پذیری اقتصادی گفت: پتروشیمی شیراز خود را موظف می‌داند تا از منابع ملی به‌ درستی استفاده کرده و ارز حاصل از صادرات را مطابق با مقررات کشور بازگرداند. تنها بخش اندکی از درآمد ارزی برای خرید تجهیزات و مواد اولیه ضروری اختصاص می‌یابد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز با اشاره به بیش از سه دهه تجربه این شرکت در صنعت پتروشیمی افزود: تعریف و اجرای طرح‌های توسعه‌ای جدید، نیازی اجتناب‌ناپذیر برای حفظ جایگاه رقابتی در صنعت است.
پورکیا با مرور روند توسعه صنعت پتروشیمی اظهار کرد: در سال‌هایی، طرح‌های توسعه با سرعت مطلوب پیش می‌رفت، اما در دوره‌های اخیر مشکلات تأمین خوراک موجب کندی برخی پروژه‌ها شده است.
وی بحران گاز زمستان گذشته را یادآور شد و گفت: این شرایط باعث کاهش ظرفیت تولید در برخی بخش‌ها شد.
پایبندی کامل به تعهدات داخلی
مدیرعامل پتروشیمی شیراز تأکید کرد: با وجود محدودیت‌های خوراک و انرژی حتی یک تن از تعهدات داخلی خود را کاهش ندادیم و نیاز بازار داخل را به ‌طور کامل تأمین کردیم.
به گفته وی رویکرد این مجموعه بر این اساس است که ابتدا نیاز داخلی پوشش داده و سپس مازاد تولید صادر شود. وی هشدار داد: نادیده ‌گرفتن صادرات و تمرکز صرف بر بازار داخلی؛ موجب تضعیف توان درآمدزایی پایدار و از دست رفتن فرصت‌های آینده خواهد شد.
گسترش بازارهای صادراتی با وجود محدودیت‌های تحریمی
پورکیا در توضیح اثر تحریم‌ها گفت: در دو دهه گذشته همکاری مستقیم با مشتریان بین‌المللی وجود داشت، اما محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها این مسیر را دشوار کرده است.
وی با اشاره به برنامه‌های توسعه بازار در کشورهای آفریقایی و برزیل افزود: انتظار داریم ظرف دو ماه آینده این بازارها به ‌طور مؤثر فعال شوند.
رشد ۴۰درصدی صادرات و برنامه‌های توسعه‌ای
پورکیا اعلام کرد: پتروشیمی شیراز با ثبت رشد چشمگیر ۴۰درصدی صادرات در سالجاری؛ جایگاه خود را به‌ عنوان یکی از صادرکنندگان برتر صنعت پتروشیمی تثبیت کرده؛ این در حالی است که این دستاورد نتیجه بهینه‌سازی تولید و توسعه بازارهای هدف است.
وی با اشاره به اقدامات انجام‌ شده برای افزایش سرمایه گفت: این موضوع در دستور کار قرار دارد و مقدمات آن انجام شده، اما هنوز تایید رسمی سهامدار عمده صادر نشده است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز افزود: برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای جدید با اخذ موافقت از وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی گام‌های جدی برداشته‌ایم و بهترین روش تأمین مالی را بهره‌گیری از ظرفیت صندوق توسعه ملی می‌دانیم.
ضرورت مدیریت مصرف گاز و فرهنگ‌سازی ملی در حوزه انرژی
پورکیا در توضیح وضعیت مصرف گاز کشور گفت: گاز مصرفی صرفاً در صنعت پتروشیمی استفاده نمی‌شود؛ بلکه نیروگاه‌ها، بخش‌های صنعتی دیگر و مصرف خانگی سهم بالایی دارند. در فصل زمستان، افزایش مصرف خانگی موجب کاهش سهم گاز تخصیصی به صنایع می‌شود.
وی در پایان تأکید کرد: اگر برنامه‌های کشور به سمت بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها و بخش خانگی هدایت شود؛ پایداری بیشتری در تولید صنعتی ایجاد خواهد شد. نهادینه‌سازی فرهنگ صرفه‌جویی انرژی یک ضرورت ملی است که می‌تواند به تولید پایدار، رشد اقتصادی و توسعه ظرفیت‌های کشور کمک کند.

معصومه صالحی

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

توسعه صنعت مس با جدیت دنبال می‌شود

رئیس هیات‌عامل ایمیدرو با اشاره به اهداف برنامه هفتم توسعه، سهم عمده شرکت ملی صنایع مس ایران در تحقق ظرفیت‌های تولید و توسعه صنعت مس کشور را تشریح کرد و از حمایت وزارت صمت و ایمیدرو از این مسیر خبر داد.

پروژه الکترود گرافیتی اردکان افتتاح شد

پروژه الکترود گرافیتی اردکان با سرمایه‌گذاری شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس هیأت عامل ایمیدرو، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاندار یزد و مدیرعامل چادرملو به بهره‌برداری رسید.