اخبار ویژه |
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 256801

تاریخ: 1403/06/10

کپی نشانی خبر
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 256801

تاریخ: 1403/06/10

کپی نشانی خبر

کاهش عمق بنادر شمال به دلیل پسروی آب خزر

86648_982

رئیس اتاق تهران و روسیه از کاهش عمق بنادر شمالی کشور به دلیل پسروی آب خزر خبر داد.

به گزارش اقتصاد ملت؛ هادی تیزهوش تابان رئیس اتاق تهران و روسیه در گفت‌وگو با مانا بیان کرد: پسروی آب دریای کاسپین بر‌اساس موارد عنوان شده توسط فعالان حوزه تجاری بر روی عملکرد بنادر مؤثر بوده است.

وی افزود: زیرا آبخور بیشتر کشتی‌های موجود در این دریا پنج متر است و پسروی آب دریا، سبب شده است تا عمق بنادر کاهش پیدا کند.

تیزهوش تابان گفت: کاهش عمق بنادر باعث می‌شود تا کشتی‌ها کمتر از ظرفیت خود بارگیری کنند و این موضوع بر میزان حمل بار و هزینه آن تأثیر بسزایی دارد.

رئیس اتاق تهران و روسیه اضافه کرد: چندی قبل، پیش‌بینی از وضعیت بنادر کاسپین منتشر شده بود که بر این اساس بنادر استان گیلان در مرحله آخر تأثیرپذیری از پسروی آب دریا قرار داشت. همچنین در میان بنادر این استان، بندر انزلی کمترین میزان آسیب از پسروی آب خزر را متحمل می‌شد.

وی ادامه داد: اگر این پیش‌بینی مبنای علمی قوی داشته باشد، باید به گونه‌ای در آینده رفتار و سرمایه‌گذاری کرد که کمترین آسیب و هدر رفت منابع را برای کشور به دنبال داشته باشد.

رئیس اتاق ایران و روسیه بیان کرد: به طور حتم یکی از مهمترین روش‌های حمل، حمل دریایی است و تداوم روند پسروی آب خزر بر میزان مبادلات تجاری از آب‌های شمالی کشور تأثیر نامطلوبی بر جای خواهد گذاشت.

وی در خصوص راهکار مقابله با اثرات منفی پسروی آب خزر بر حمل‌و‌نقل دریایی توضیح داد: باید کارشناسان و خبرگان در این رابطه نظر بدهند اما به نظر می‌آید هر راهکاری باید با همکاری تمامی کشورهای حوزه کاسپین باشد و برای حل این مشکل تدابیر لازم به صورت مشترک اندیشیده شود و سپس این تدابیر اجرایی شوند.

سطح آب دریای خزر طی یک قرن اخیر شاهد نوسانات بسیار شدیدی بوده است به‌طوری که مطالعات نشان می‌دهد از دهه ۱۹۹۰ میلادی سطح آب این دریاچه به‌طور پیوسته کاهش یافته است.

چندی پیش الهام علی اف، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نگرانی خود را از تحلیل رفتن دریای خزر مطرح کرده بود.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

کارخانه‌های آینده با داده حرف می‌زنند

در دهه‌های گذشته تصمیم‌گیری در بسیاری از کارخانه‌های صنعتی بر پایه تجربه مهندسان، مشاهدات میدانی و گزارش‌های دوره‌ای انجام می‌شد. این رویکرد اگرچه نقش مهمی در توسعه صنعت داشته است، اما با افزایش پیچیدگی فرآیندهای تولید و حجم عظیم اطلاعات تولیدشده در کارخانه‌ها، دیگر به تنهایی پاسخگوی نیازهای امروز نیست.

هر آنچه در منطقه گل‌گهر دیدم در مسیر توسعه و پیشرفت بود

کارکنان حوزه ایمنی شرکت های منطقه معدنی و صنعتی گل گهر در همایش راهبردی «ایمنی و مدیریت بحران در صنایع و معادن» که به مناسبت روز آتش نشانی و ایمنی برگزار شده بود، آخرین روش های “پیشگیری از حادثه” و همچنین “واکنش به حادثه” را با حضور بازرسان و مدرسان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فرا گرفتند.

از مهندسی بقا و سودآوری در قطب معدنی شرق

نیمه دوم سال برای صنایع بالادست فولاد کشور با مجموعه‌ای از متغیرهای برون‌زا و پیچیدگی‌های ساختاری همراه شده است؛ شرایطی که در آن معادلات سنتی سودآوری صرفاً با تکیه‌بر افزایش حجم تولید یا رشد قیمت‌های فروش، دیگر پاسخگوی نیازهای مالی بنگاه‌ها نیست.