اخبار ویژه |
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 256081

تاریخ: 1403/06/06

کپی نشانی خبر
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 256081

تاریخ: 1403/06/06

کپی نشانی خبر

ارزآوری ۸ میلیارد دلاری صادرات زنجیره فولاد در سال گذشته

2345123563463254_so8o

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: سهم ۸ میلیارد دلاری صادرات و ارزآوری زنجیره فولاد در سال گذشته قابل توجه بوده و با رفع چالش‌های موجود برای امسال و سال‌های آینده، این صادرات به راحتی قابل ارتقا است.

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه؛ محمدیاسر طیب‌نیا در آئین افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی متالورژی، فولاد، ریخته گری، ماشین آلات و صنایع وابسته اصفهان (Metalex۲۰۲۴) اظهار کرد: امروز فولاد به نقطه قوت اقتصاد و صنعت جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است و جایگاه بین المللی ایران در این عرصه ارزشمند و قابل قبول و همچنین قابل ارتقا است.

وی با اشاره به شکل‌گیری زنجیره کامل و حتی خودکفا در زنجیره فولاد کشور ابراز کرد: سهم ۴.۵ درصدی این صنعت در اقتصاد ملی سهمی است که به نسبت میانگین جهانی بالاتر از حد خود است، همچنین سهم فولاد در صادرات و ارزآوری با بالغ بر ۸ میلیارد دلار صادرات زنجیره فولاد در سال گذشته قابل توجه بوده و با رفع چالش‌های موجود برای امسال و سال‌های آینده این صادرات به راحتی قابل ارتقا است.

مدیرعامل شرکت فولادمبارکه با بیان اینکه ۸ میلیارد دلار صادرات زنجیره فولاد معادل حدود ۱۶.۵ درصد صادرات نفتی کشور است، افزود: اگر سیاست اقتصاد بدون نفت را دنبال می‌کنیم بخش‌های زیادی از تحقق این هدف متوجه فعالان زنجیره فولاد خواهد بود که دور از دسترس هم نیست.

وی به رشد خوب صنعت فولاد در همه بخش‌های تولید، صادرات و فروش طی سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: اگر رشد اقتصادی کشور طی چند سال اخیر چهار درصد و یا کمتر و حتی منفی بوده است اما رشد صنعت فولاد در همه بخش‌ها حدود ۱۰ درصد بوده است، اما باید توجه داشت که این رشد به صورت متوازن صورت نگرفته و الان باید برای پایداری صنعت تلاش کنیم و بیش از آنچه انتظار از دیگران داشته باشیم باید خود فعالان زنجیره در این زمینه ورود کنند.

طیب‌نیا در ادامه با بیان اینکه فولاد مبارکه به عنوان صنعت الگو و پیشرو در زنجیره فولاد و به عنوان مجموعه‌ای که از بالادست تا پایین دست فولاد سرمایه‌گذاری کرده همواره در حوزه اصلاحات پیشرو بوده و طی سه سال اخیر توازن در زنجیره را به طور جدی دنبال کرده است، افزود: به جرأت می‌توان گفت در بین صنایع انرژی بر تنها مجموعه‌ای است که با ۱۰۰ درصد ظرفیت علی رغم قطعی برق و گاز کار کرده، فولاد مبارکه بوده و این شرایط به دلیل سرمایه‌گذاری‌های هدفمند در زمینه ایجاد توازن بوده است و باید این اتفاق در حوزه انرژی برق، گاز، آب، زیرساخت‌های مربوط به حمل و نقل، در حوزه زنجیره تأمین و … بیفتد.

وی با بیان اینکه باید اصلاحاتی در ساختار تولید ایجاد شود، برخی جاها نیازمند اصلاحات تکنولوژی و در برخی موارد نیاز به اصلاحات در ساختار داریم و اگر این اتفاق نیفتد ظرفیت‌های ایجاد شده ناکام خواهد ماند، گفت: بر همه فعالان زنجیره است که به طور جدی به این موضوع ورود کنند، انتظارات از حاکمیت به ویژه در حوزه قوانین، تعرفه‌ها، بهینه کردن و حتی ابطال برخی از مجوزها برای ایجاد توازن در زنجیره به جا است و باید محقق شود.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه امروز در شرایط بین المللی در شرایط رکودی قرار داریم، گفت: کشورهای همسایه و حتی کشوری مانند عراق که به هر جهت ما در زمینه فولاد و سیاست‌گذاری باید از آنها بالاتر باشیم، به محض اینکه صادرات ایران به عراق تهدید می‌شود، برای حمایت از صنایع داخلی روی صادرات میلگرد ما تعرفه می‌گذارد، امروز همه شرایط رکودی اقتصادی در بازارهای بین المللی را می‌دانید، امروز شرایط در چین به گونه‌ای است که بخش قابل توجهی از تولیدات فولاد را باید با قیمت خیلی پایین صادر کند و این صادرات در بازارهای بین المللی در حال انجام است و بسیاری از کشورها تعرفه‌های آنتی دامپینگ وضع کردند.

وی ادامه داد: ما به عنوان کشوری که در حوزه صادرات در حال فعالیت هستیم اگر در کشور به موقع اقدام نکنیم نه تنها صادرات بلکه تولید داخل نیز تهدید می‌شود و امروز فعالان فولاد از دولت و حاکمیت انتظار دارند نقش صنعت فولاد در رشد اقتصادی را جدی بگیرند و اتفاقات حمایتی را دنبال کنند.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

کارخانه‌های آینده با داده حرف می‌زنند

در دهه‌های گذشته تصمیم‌گیری در بسیاری از کارخانه‌های صنعتی بر پایه تجربه مهندسان، مشاهدات میدانی و گزارش‌های دوره‌ای انجام می‌شد. این رویکرد اگرچه نقش مهمی در توسعه صنعت داشته است، اما با افزایش پیچیدگی فرآیندهای تولید و حجم عظیم اطلاعات تولیدشده در کارخانه‌ها، دیگر به تنهایی پاسخگوی نیازهای امروز نیست.

هر آنچه در منطقه گل‌گهر دیدم در مسیر توسعه و پیشرفت بود

کارکنان حوزه ایمنی شرکت های منطقه معدنی و صنعتی گل گهر در همایش راهبردی «ایمنی و مدیریت بحران در صنایع و معادن» که به مناسبت روز آتش نشانی و ایمنی برگزار شده بود، آخرین روش های “پیشگیری از حادثه” و همچنین “واکنش به حادثه” را با حضور بازرسان و مدرسان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فرا گرفتند.

از مهندسی بقا و سودآوری در قطب معدنی شرق

نیمه دوم سال برای صنایع بالادست فولاد کشور با مجموعه‌ای از متغیرهای برون‌زا و پیچیدگی‌های ساختاری همراه شده است؛ شرایطی که در آن معادلات سنتی سودآوری صرفاً با تکیه‌بر افزایش حجم تولید یا رشد قیمت‌های فروش، دیگر پاسخگوی نیازهای مالی بنگاه‌ها نیست.