×

منوی سایت

اخبار ویژه

تدبیر فولاد هرمزگان برای پیشبرد اهداف توسعه‌ای و کلان

فولاد هرمزگان در سالجاری توانست هم در زمینه تولید و هم در زمینه فروش و صادرات رکوردهای کم‌نظیری بر جای بگذارد. این مهم در حالی رقم خورده است که صنعت فولاد طی سال‌های اخیر با شدیدترین محدودیت‌های انرژی مواجه شده و این دستاوردها در شرایط محدودیت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. فولاد هرمزگان با انجام کار تیمی منسجم، به کارگیری ایده‌ها و طرح‌های خلاقانه و ایثار کارکنان خود توانست در گرمای طاقت‌فرسای استان هرمزگان بر بسیاری از محدودیت‌ها غلبه کند. همچنین این شرکت در کنار تولید؛ به اجرای طرح‌های توسعه‌ای نیز توجه ویژه‌ای داشته است.

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان؛ در سال 1402 ناترازی در حوزه تولید و مصرف انرژی به اوج خود رسید و محدودیت‌های برق برای فولادسازان زودتر از سال گذشته آغاز شد. در 6 ماه نخست سال 1402 فولاد هرمزگان توانست 652 هزار و 709 تن تختال تولید کند. همچنین این شرکت موفق به تولید 893 هزار و 223 تن آهن‌اسفنجی شد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال پیش رشد 24 درصدی را نشان می‌دهد.

افزایش 24 درصدی فروش تختال در بازارهای داخلی

شرکت فولاد هرمزگان طی چند سال اخیر با کسب تجربیات و درس‌آموخته‌های به دست‌آورده؛ علیرغم حضور پررنگ رقبا در بازار، به عنوان یک شرکت مشتری‌محور، رضایت مشتریان را ارجح بر سود خود دانسته و منافع خود را در راستای منافع مشتریان می‌بیند. باید توجه داشت که در حوزه فروش، نگهداری و حفظ مشتریان نیازمند هزینه کمتری نسبت به جذب یک مشتری جدید خواهد بود. بنابراین فولاد هرمزگان با توجه به شدت رقابت در بازار با ایجاد خلق‌ ارزش و ارزش پیشنهادی برای مشتریان خود زمینه‌ای مناسب را در راستای افزایش سهم بازار، گسترش بازار و جذب مشتریان جدید و خرید پایدار مشتریان فراهم کرده است و مرتبا تامین نیاز مشتریان را مورد ارزیابی و سنجش قرار می‌دهد.

فولاد هرمزگان در 6 ماه نخست سال 1402 توانسته است 361 هزار تن تختال خود را در بازار داخلی به فروش برساند که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن رشد 24 درصدی را نشان می‌دهد. همچنین فولاد هرمزگان موفق شد 89 هزار تن آهن‌اسفنجی، 3600 تن بریکت و 2100 تن آهک را در بازار به فروش برساند. مقدار فروش داخلی فولاد هرمزگان طی 6 ماه نخست امسال به 456 هزار تن رسید.

همچنین فولاد هرمزگان در 6 ماه نخست سال 1402 موفق به صادرات 306 هزار تن تختال در بازارهای بین‌المللی شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل؛ رشد 8 درصدی را نشان می‌دهد. به این ترتیب مجموع فروش تختال فولاد هرمزگان در بازارهای داخلی و صادراتی به 667 هزار تن رسید که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد 16 درصدی برخوردار بوده است. ضمن‌اینکه مجموع فروش تختال و سایر محصولات فولاد هرمزگان در سالجاری حدود 762 هزار تن بوده است.

افزایش سرعت اجرای طرح‌های توسعه‌ای

البته نگاه ویژه فولاد هرمزگان به تولید، توسعه را به حاشیه نبرد؛ بلکه این شرکت حیات صنعت خود را در توسعه دید. لذا از ابتدای سال 1400 مطالعات طرح توسعه افزایش ظرفیت تولید به 3.2 میلیون تن در سال فولاد خام که به عنوان مهمترین طرح این شرکت برای دستیابی به چشم‌انداز تولید 10 میلیون تن فولاد خام محسوب می‌شود را با سرعت پیگیری کرد و پروژه‌های آن در سه بخش آهن‌سازی، فولادسازی و زیرساخت‌ها دسته‌بندی شد.

در ادامه عملیات احداث 4 طرح بزرگ در بخش آهن‌سازی و زیرساخت شامل پروژه احداث مگامدول سوم به ظرفیت 1.72 میلیون تن در سال و افزایش تعداد سیلوهای ذخیره‌سازی آهن‌اسفنجی و پروژه احداث واحد تولید گازهای صنعتی به ظرفیت 10 هزار نرمال متر مکعب بر ساعت در بیستم بهمن ماه همان سال متقارن با ایام‌الله دهه‌‌ فجر با بودجه ابتدایی 10 هزار میلیارد تومان آغاز شد. هم‌اکنون تمامی این طرح‌ها با سرعت قابل‌توجهی در فاز اجرا بوده و انتخاب پیمانکار برای احداث مدول چهارم احیاء مستقیم به ظرفیت 1.6 میلیون تن در سال در دست اقدام است.

در بخش مهم فولادسازی پروژه افزایش ظرفیت تولید کوره‌های قوس‌الکتریکی با نصب لنس‌های تزریق کربن، اکسیژن و آهک در حال راه‌اندازی بوده که با تکمیل آن؛ ظرفیت تولید فولاد هرمزگان به زودی به 2 میلیون تن خواهد رسید. البته پروژه افزایش نهایی ظرفیت فولادسازی به 3.2 میلیون تن نیز در حال انتخاب پیمانکار است. با اجرای این طرح علاوه بر افزایش ظرفیت؛ گریدهای فولادی متنوع تولید و در کنار خلق ارزش‌افزوده بالاتر نیاز بازار داخل به این گریدها برطرف شده و قطع نسبی وابستگی به خارج را به همراه خواهد داشت.

در بخش زیرساخت‌ها؛ پروژه‌های متعدد دیگری نیز تعریف شده که احداث ایستگاه کاهش فشار گازطبیعی شماره 2 و بخشی از توسعه پست اصلی برق در فاز اجرا بوده و برخی دیگر در فاز تکمیل مطالعات فنی و تهیه اسناد پیمان برای انتخاب پیمانکار قرار دارند.

طرح مهم دیگر توسعه محصول و زنجیره ارزش پایین‌دستی با احداث واحد نورد گرم به ظرفیت 1.7 میلیون تن در سال ورق گرم بوده که تکمیل مطالعات فنی و تهیه اسناد پیمان آن برای انتخاب پیمانکار در حال انجام است. هدف از این طرح خروج از سبد تک‌محصولی اسلب فولادی و تولید ورق گرم به عنوان یک محصول جدید با بازار فروش گسترده‌تر است.

علاوه بر پروژه‌های درون‌سازمانی؛ شرکت فولاد هرمزگان در چندین طرح و پروژه توسعه‌ای نیز به صورت مشارکتی سرمایه‌گذاری کرده است. طرح تصفیه‌وانتقال پساب تصفیه‌ شده شهر بندرعباس برای تامین آب موردنیاز طرح‌های توسعه یکی از این طرح‌ها است که برخی از فازهای مختلف آن به اتمام رسیده و برخی دیگر در حال اجراست. پروژه دیگر؛ احداث واحد تولید آهک کلسینه در شرکت سنگ و فولاد هرمزگان جهت تامین آهک کلسینه موردنیاز طرح‌های توسعه است که در سالجاری راه‌اندازی خواهد شد. همچنین پروژه بسیار مهم دیگر؛ احداث مگامدول آهن‌سازی به ظرفیت 1.72 میلیون تن آهن‌اسفنجی در شرکت ستاره سیمین هرمز است که در راستای دستیابی به چشم‌انداز تولید 10 میلیون تن فولاد خام در استان هرمزگان و با هدف احداث یک مجتمع تولید ورق گرم به ظرفیت 3 میلیون تن در سال با زنجیره تولید از واحد آهن‌سازی تا نورد گرم انجام می‌شود.

تبدیل شدن به قطب نخست تولید فولاد

شرکت فولاد هرمزگان با توجه به موقعیت ویژه و بسیار مناسب خود در جنوب کشور و دسترسی به آب‌های آزاد؛ شرایط ممتازی برای صادرات محصولات فولادی دارد. در همین راستا توانایی تولید محصولات کیفی، دانش کارکنان، تجهیزات پیشرفته و برنامه‌های توسعه کوتاه‌مدت و بلندمدت؛ موقعیت بسیار خوبی را برای این شرکت فراهم خواهد کرد. با توجه به برنامه‌های راهبردی صنعت فولاد کشور در افق 1404 و همچنین وضعیت این صنعت در کشور؛ منطقه هرمزگان به‌ زودی به قطب نخست تولید فولاد کشور تبدیل خواهد شد.##

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.