اخبار ویژه |
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 214910

تاریخ: 1402/07/15

کپی نشانی خبر
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 214910

تاریخ: 1402/07/15

کپی نشانی خبر

اکنون ۹۸ درصد بذر مورد نیاز کشور را تولید می‌کنیم

10245986_119

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) با اشاره به اهمیت بالای امنیت غذایی، اعلام کرد: حمایت از این بخش باید به معنای واقعی در صدر برنامه‌های کشور قرار گیرد.

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مرکز البرز؛ مجتبی خیام نکویی در حاشیه بازدیدی که به همراه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی داشت با بیان اینکه امنیت غذایی تنها در کلام و گفتار طی دهه‌های گذشته در کشور اولویت بوده است، گفت: در حمایت‌ها و اعتبارات این اولویت محقق نشده در حالیکه مجموع فرامین امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی در این حوزه بی نظیر است.

خیام نکویی با اشاره به ظرفیت‌ها و دستاورد‌های علمی و تحقیقاتی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: تمام افرادی که در کشور زندگی می‌کنند تولیدات موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی را در کودکی و بعد از تولد استفاده کرده اند و سلامت آنان مدیون محققان این موسسه است.

وی با گلایه از کم کاری‌ها در خصوص معرفی سازمان تحقیقات وآموزش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: این سازمان دارای ۲۱ موسسه تحقیقاتی ملی و ۳۵ موسسه تابعه در مراکز استانی و ستادی است که کل اعتبار سازمان تات بین ۷۰ تا ۷۵ میلیون دلار است، ولی فقط تولیدات موسسه رازی اگر در داخل کشور تولید نمی‌شد و آن‌ها را وارد می‌کردیم سالانه ۴۰۰ میلیون دلار هزینه در برداشت.

رییس سازمان تات در خصوص تولید بذر نیز گفت: اگر بذر را وارد کشور می‌کردیم سالانه یک میلیارد دلار هزینه در برداشت، ولی اکنون ۹۸ درصد بذر مورد نیاز کشور را تولید می‌کنیم و ۲ درصد باقی مانده از طریق واردات تامین می‌شود.

وی ادامه داد: اکنون ظرفیت تامین تولید یک درصد از بذر وارداتی را داریم، اما یک درصد هم در حوزه تولید گل و گیاه است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تات سالانه ۷۵ میلیون دلار اعتبار دریافت می‌کند، اضافه کرد: ارزش ارزآوری تولیدات این سازمان سالانه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است.

خیام نکویی در خصوص جذب نخبگان نیز گفت: مصوبه جذب نخبگان برای شورای انقلاب فرهنگی است، ولی در دولت قبل نخبگان را جذب نمی‌کردند، اما از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در سه دوره بیش از ۲۰۰ نخبه را جذب کرده ایم که نشان از تغییر نگاه سازمان امور اداری و استخدامی کشور به جذب نخبگان دارد.

وی یادآور شد: اگر غذای مورد نیاز مردم کشور با همت محققان این سازمان تولید نمی‌شد بایستی سالانه ۷۰ میلیارد دلار صرف واردات غذا می‌کردیم و احساس می‌شود مظلومیتی که به بخش کشاورزی حاکم است باعث می‌شود محققانی که در این سازمان هستند انگیزه خود را از دست بدهند.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

فولاد مبارکه سرمایه ملی است/ فولاد مبارکه در مسیر توسعه کشور نقش‌آفرین است

نائب‌رئیس کمیسیون صنایع‌ومعادن مجلس‌شورای‌اسلامی با اشاره به جایگاه کلیدی فولاد مبارکه در اقتصاد کشور گفت: این مجموعه متعلق به همه مردم ایران است و با مدیریت خوب دکتر زرندی؛ آینده روشن‌تری در حوزه توسعه صنعتی‌ومعدنی کشور در انتظار این مجموعه قرار دارد.

مسئوایت اجتماعی نظام‌مند و شفاف نقشه راه وزارت صمت است

مشاور وزیر و مدیر‌کل حوزه وزارتی صمت، شفاف‌سازی و نظام‌مند ساختن مسئولیت اجتماعی را تنها راه بهره‌ور شدن این سنت حسنه و قانون مترقی اجتماعی دانست و حرکت یک سال اخیر وزارت صمت را تلاشی فعالانه برای تحقق چارچوب مسئولیت اجتماعی و گشودن گرهی از مشکلات اجتماعی در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و رفاهی مردم ارزیابی کرد.

مسیر صنعت مس ایران به سمت تولید سبز و بهینه‌سازی انرژی/کاهش مصرف انرژی و سرمایه‌گذاری در تولید سبز، اولویت صنایع مس

ملاطاهری معاون طرح و برنامه‌ریزی شرکت ملی صنایع مس ایران در نشست تخصصی «چشم‌انداز بازار جهانی فلز مس در اقتصاد کم‌کربن» گفت: شرکت ملی مس ایران با اجرای پروژه‌های متعدد؛ مسیر خود را به سمت مس سبز و تولید پایدار هموار کرده است.