اخبار ویژه |
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 214456

تاریخ: 1402/07/12

کپی نشانی خبر
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 214456

تاریخ: 1402/07/12

کپی نشانی خبر

رویکرد وزارت صمت بر توسعه صنایع کم مصرف

وزارت+صمت

معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت اعلام کرد که با توجه به محدودیت‌های انرژی در کشور باید در سیاست‌گذاری به لایه‌های نرم‌تر معدن و فرآوری معدنی مثل فلزات راهبردی، گوهرسنگ‌ها و تولید محصولات آلیاژی توجه بیشتری شود.

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صمت؛ «رضا محتشمی‌پور» معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت در آئین افتتاح دوازدهمین نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی، ضمن بیان مطلب فوق گفت: رویکرد اصلی این نمایشگاه تعامل هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی است که از این فرصت‌ها باید بیشترین بهره را برد.

وی افزود: در سال گذشته با قوانینی مواجه شدیم که این قوانین موانعی را برای بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به افزایش عوارض، اعمال محدودیت و اعمال مالیات علی الحساب بر صادرات و مواردی از این قبیل، اشاره کرد.

معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت اضافه کرد: در این مدت تلاش کردیم این موضوع را برای دستگاه‌های مختلف توضیح دهیم و با همراهی دستگاه‌های مربوطه، بتوانیم بخشی از این محدودیت‌ها را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم، فضایی که در سال‌ها و دهه‌های گذشته برای صنایع انرژی‌بر بوده است تا ابد ادامه داشته باشد، تاکید کرد: طبیعی است که دنیا به سمت ارتقای سطح فن‌آوری‌ها و کیفیت تولید می‌روند.

محتشمی‌پور با اشاره به برخی سخت‌گیری‌های زیست محیطی خاطرنشان کرد: مسلما اعمال محدودیت بر مصرف انرژی نیز خواهیم داشت، لذا نیاز داریم روند افزایش بهره‌وری در صنایع داشته باشیم.

وی اضافه کرد: با توجه به محدودیت‌های انرژی در کشور باید در سیاست‌گذاری به لایه‌های نرم‌تر معدن و فرآوری معدنی مثل فلزات راهبردی، گوهرسنگ‌ها و تولید محصولات آلیاژی توجه بیشتری شود.

معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت با تاکید بر اینکه به نظر می‌آید وضعیت تامین و قیمت انرژی در سال‌های گذشته‌، ما را کمی از این موضوع عقب انداخته است، خاطرنشان کرد: به‌همین دلیل، صنایع‌مان با محدودیت‌هایی مواجه می‌شوند که انتظارش را نداشتند.

وی از گذشته در کشور به‌سمت اعمال محدودیت بر مصرف انرژی رفته‌ایم، اضافه کرد: طبیعی است که هرچه پیش برویم، این محدودیت‌ها بیشتر خواهد شد؛ لذا اقدام برای اصلاح این وضعیت جزو اولویت‌ها و فوریت‌های وزارت صمت است.

محتشمی‌پور با اشاره به اینکه عدم توسعه صنایع با مصرف انرژی بالا جزو الزامات وزارت صمت است و چیزی نیست که اختیار یا انتخاب باشد بلکه الزام و اجبار فضای کشور است، گفت: همه صنایع‌مان، چه صنایع متقدم و پیشکسوت و چه صنایع جدیدمان، موضوع بهره‌وری انرژی و کاهش مصرف انرژی را باید جزو اولویت‌های خودشان بدانند زیرا گریزی از این موضوع وجود ندارد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

تاب‌آوری فولاد سنگان در مواجهه با ناترازی انرژی و محدودیت‌های لجستیکی

مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان با حضور نمایندگان سهامداران، اعضای هیئت‌مدیره، معاونان و جمعی از مدیران شرکت برگزار شد. در این نشست، عملکرد فولاد سنگان در سال مالی ۱۴۰۴، با وجود محدودیت‌های ناشی از ناترازی انرژی، چالش‌های تأمین کلوخه سنگ آهن، لجستیکی و تحولات ژئوپلیتیکی منطقه، مورد بررسی قرار گرفت و از سوی سهامداران و ناظران، مثبت و قابل‌قبول ارزیابی شد.

تغییر نگرش؛ کلید طلایی تحول بخش معدن

در سال‌های اخیر، هم‌زمان با تشدید چالش‌های اقلیمی، محدودیت منابع طبیعی و ضرورت کاهش شدت مصرف انرژی، صنعت معدن و فلزات در جهان وارد مرحله‌ای تازه از تحول شده است. امروز توسعه این بخش دیگر صرفاً بر پایه استخراج و تولید تعریف نمی‌شود، بلکه پیوند آن با فناوری‌های نو، انرژی‌های تجدیدپذیر، بهره‌وری بالاتر و الزامات توسعه پایدار اهمیت تعیین‌کننده یافته است.

رسانه را هم یک صنعت ببینیم

در طول دو جنگ تحمیلی اخیر، غیر از نیروهای مسلح، امدادگران و کادر درمان، یک صنف دیگر در خط مقدم جنگیدند؛ اهالی خستگی‌ناپذیر رسانه.