اخبار ویژه |
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 189630

تاریخ: 1401/11/19

کپی نشانی خبر
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 189630

تاریخ: 1401/11/19

کپی نشانی خبر

آغاز شمارش معکوس برای رونمایی از کاتالیست ایرانی «پالادیوم»

تندگویان

راستای اقدامات جهادی شرکت پتروشیمی شهید تندگویان در حوزه ایرانی سازی و داخلی سازی کاتالیست و مواد شیمیایی مصرفی، شمارش معکوس تولید تجاری کاتالیست پیچیده، استراتژیک و انحصاری پالادیوم بر پایه کربن آغاز شد.

به گزارش اقتصادملت و به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس؛ شرکت پترشیمی شهید تندگویان در حاشیه برگزاری رویداد نمایشگاه و همایش تخصصی کاتالیست، موفق به دریافت تقدیرنامه از دست معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی شد.

این رونمایی به دلیل تلاش شرکت پتروشیمی شهید تندگویان برای ایرانی سازی و بومی سازی کاتالیست پیچیده و انحصاری «پالادیوم» انجام شده، کاتالیستی که انحصار ساخت آن در اختیار چند شرکت خاص اروپایی، آسیایی و آمریکایی است و ایران به عنوان نخستین کشور عضو اوپک به دانش ساخت این کاتالیست پیچیده دست یافته است.

در شرایط فعلی تولید صنعتی کاتالیست پالادیوم بر پایه کربن به عنوان یکی از پیچیده‌ترین کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی با حمایت شرکت پتروشیمی شهید تندگویان از دو شرکت دانش بنیان ایرانی آخرین مراحل ساخت را پشت سرمی‌گذارد و پیش بینی می‌شود مطابق با برنامه زمان بندی بهار 1402 محموله‌های سفارش گذاری شده تحویل این این زنجیره تولید محصولات پلی اتیلن ترفتالات شود.

گفتنی است، شرکت پتروشیمی شهید تندگویان از حدود یکسال قبل با شرکت‌های دانش بنیان داخلی وارد مذاکره شده و تاکنون توانسته‌ با دو شرکت قرارداد منعقد کرده وکاتالیست‌های قدیمی و مستعمل موجود در شرکت را به آنان تحویل داده تا فلز ارزشمند و گرانبهای پالادیوم را استحصال و سپس از این فلز برای ساخت کاتالیست استفاده شود.

در شرایط فعلی انحصار ساخت کاتالیست پالادیوم در اختیار شرکت‌هایی مثل باسف آلمان، کلارینت آلمان، کیمت ایتالیا و یک شرکت ژاپنی بوده که به زودی ایران هم عضو باشگاه جهانی تولیدکننده این کاتالیست استراتژیک و پیچیده شده و از خروج ارز واردات خارجی این کاتالیست هم جلوگیری خواهد شد.

با شدت گرفتن تحریم‌ها، چهار شرکت تولیدکننده کاتالیست پالادیوم هیچ گونه همکاری و کمکی با پتروشیمی شهید تندگویان نکرده و حتی جواب مکاتبات و ایمیل‌ها را هم نداده‌اند که با داخلی‌سازی این کاتالیست، جواب دندان‌شکنی هم به تحریم و هم به این شرکت‌ها داده خواهد شد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

کارگران و مهندسان فولاد مبارکه قهرمانان اصلی بازسازی هستند

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با قدردانی از تلاش کارگران و مهندسان این مجموعه و حمایت مسئولان استانی و کشوری گفت: امروز، صد و پنجاهمین روز از آغاز روند بازسازی فولاد مبارکه، نقطه عطفی در این مسیر بود و بخش بزرگی از بازسازی‌ها به نتیجه رسید.

فولاد مبارکه صادرکننده نمونه ۱۴۰۴ استان اصفهان شد

گروه فولاد مبارکه در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه سال ۱۴۰۴ استان اصفهان، به پاس عملکرد صادراتی و نقش‌آفرینی در توسعه تجارت خارجی استان اصفهان به عنوان صادرکننده نمونه سال ۱۴۰۴ استان شناخته شد و از این مجموعه تقدیر شد.

تأکید معاون سیاست‌گذاری اقتصادی بر ساماندهی سامانه‌های اجرایی

معاون سیاست‌گذاری و راهبری اقتصادی در نامه‌ای به مدیرکل حوزه وزارتی وزارت امور اقتصادی و دارایی، بر بازنگری در تعدد سامانه‌های اجرایی، کاهش موازی‌کاری و تسهیل فرایندهای ارائه خدمات به فعالان اقتصادی و واحدهای تولیدی تأکید کرد.