اخبار ویژه |
اسلایدر

کد خبر: 186549

تاریخ: 1401/10/27

کپی نشانی خبر
اسلایدر

کد خبر: 186549

تاریخ: 1401/10/27

کپی نشانی خبر

مدیرعامل شرکت روغنکشی خرمشهر: تصفیه روغن کشور با ۴۰ درصد ظرفیت فعالیت دارد

InShot_20230117_195141535

دکترتیمور محمدی گفت: معضل خشکسالی و کم آبی سبب شده تا کشت دانه های روغنی در کشور انجام نشود. همچنین بخشی از این چالش به دلیل مکانیزه نبودن بخش کشاورزی است.

به گزارش اقتصادملت ؛ تیمور محمدی، مدیرعامل شرکت روغنکشی خرمشهر درباره مشکلات تولید روغن در کشور گفت: چالش اصلی تولید روغن کشور در بخش کشاورزی است. این مشکل به کشت دانه های روغنی برمی گردد.معضل خشکسالی و کم آبی سبب شده تا کشت دانه های روغنی در کشور انجام نشود. همچنین بخشی از این چالش به دلیل مکانیزه نبودن بخش کشاورزی است.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی روغن نباتی ادامه داد: بحث سوم مشکلات کشت دانه های روغنی عدم حمایت نهادهای دولتی هنگام خسارت کشاورز است. از این رو کشاورزان رغبتی به ادامه فعالیت ها ندارند.

او با بیان اینکه پیشنهاد شد تا میوه پالم در کشور تولید شود تا میزان وابستگی ارزی تولید روغن کاهش پیدا کند، اظهار کرد: در تولید روغن مورد نیاز کشور ۹۵ درصد وابستگی ارزی دارد. چون در داخل و جنوب کشور کشت خرما انجام می شود و پالم نیز میوه ای شبیه خرما بوده و در این باره کشاورزان جنوب کشور می توانند مبادرت به کشت میوه پالم کنند تا از شدت وابستگی ۹۵ درصدی این محصول کاسته شود. ۲۰ درصد انواع روغن ها مربوط به پالم است که وارد می شود.

محمدی کشور در پاسخ به پرسش دیگر مهر درباره سلامت و سطح استاندارد روغن های تولیدی داخل اظهار کرد: در بحث کیفیت و استاندارد همیشه مولفه های موجود در کارخانجات سختگیرانه تر از استانداردهای ملی بوده و استانداردهای ملی هر کشور سختگیرانه تر از مولفه های بین المللی است. از این رو می توان ادعا کرد در حوزه تولید روغن و تصفیه آن در کارخانجات بزرگ کشور نه تنها استانداردهای داخلی را پاس می کند فاکتورهای غذایی بین المللی را هم می گذراند.

مدیرعامل شرکت روغنکشی خرمشهر در ادامه با اشاره به ممنوعیت صادرات این کالای اساسی گفت: پیش تر ایران به کشورهایی مانند عراق، افغانستان و… صادرات داشتیم پس از تحریم ممنوعیت واردات ابلاغ شد. در گذشته به دلیل اختلافات قیمت ارز دولتی و آزاد قاچاق روغن زیاد بود و در حال حاضر موضوع قاچاق به طور کامل از بین نرفته اما امیدواریم با حذف ارز دولتی این معضل حل شود.

او درباره سلامت غذایی روغن عنوان کرد: نظارت ها در این باره سختگیرانه است و تولیدکنندگان بر اساس دستورالعمل های سازمان ملی استاندارد و معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت فعالیت دارند.

این کارشناس حوزه روغن به موضوع ترانس موجود در روغن اشاره کرد و گفت: در اواخر دهه ۷۰ مجموع ترانس در روغن های جامد حدود ۴۰ درصد بود که با پیگیری های وزارت بهداشت این عدد در سال ۸۵ به ۲۵ درصد کاهش یافت. در حال حاضر این عدد به زیر ۲ درصد رسیده است. این امر یکی از شاخص های مهم در تولید روغن های نیمه جامد و جامد بوده که در کشور محقق شده است.

محمدی در بخش دیگر از سخنان خود درباره ظرفیت تولید داخل یادآور شد: ظرفیت تصفیه سالانه روغن کشور ۵ میلیون تن بوده که سال گذشته تصفیه انجام شده دو میلیون و ۲۴۱ هزار تن بوده است. بنابراین سال گذشته از کل ظرفیت تصفیه روغن کشور فقط ۴۰ درصد فعال بود. مشکل تامین مواد اولیه و روغن خام است تا بتوان با تمام ظرفیت کامل فعالیت کرد.

مدیرعامل روغنکشی خرمشهر درباره ظرفیت روغن کشی کشور هم گفت: سال گذشته ۲۶۰ هزار تن مصرف دانه های روغنی استفاده شد در حالی که ظرفیت کل کشور حدود ۶ میلیون تن در سال است.

محمدی در پایان اظهار امیدواری کرد با کشت کلزا در کشور بخشی از وابستگی ارزی تولید روغن کشور کاسته شود.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

دشمنان در جنگ اقتصادی نیز شکست خواهند خورد/ متوسط توقف کالا در گمرکات از ۱۰ ماه به ۸ روز کاهش یافت

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر اینکه دشمنان ایران در تلاش‌های گذشته خود برای ایجاد اختلال در اقتصاد کشور شکست خورده‌اند، گفت: دولت از مدت‌ها قبل برای شرایط جدید آماده بود و همانطور که مردم، نیروهای نظامی، دولتمردان و میدان دیپلماسی در جنگ نظامی در کنار یکدیگر ایستادند؛ در جنگ اقتصادی نیز با همین انسجام از کشور دفاع خواهند کرد.

«تابان فردا»؛ آزمون بزرگ بازار سرمایه برای اعتمادسازی پساجنگ

عرضه اولیه «تابان فردا» در صورت نهایی‌‌شدن، می‌تواند به یکی از بزرگترین رویدادهای تاریخ بازار سرمایه ایران تبدیل شود؛ شرکتی از زنجیره بالادست نفت، گاز و پتروشیمی که علاوه بر ابعاد اقتصادی، به دلیل ارتباط با صندوق بازنشستگی صنعت نفت و اختصاص بخشی از سهام به بازنشستگان این صنعت، از اهمیت اجتماعی و نمادین ویژه‌ای برخوردار است.

رئیس‌جمهور پزشکیان اصلاحات اقتصادی را با شجاعت و اجماع‌سازی پیش می‌برد

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تشریح ویژگی‌های مدیریتی رئیس‌جمهور و رویکرد دولت چهاردهم در اجرای اصلاحات اقتصادی، «شجاعت تصمیم‌گیری»، «اجماع‌سازی» و «توجه به معیشت مردم» را از ویژگی‌های مهم مسعود پزشکیان دانست و گفت: رئیس‌جمهور معتقد است اصلاحات اقتصادی باید انجام شود، اما این اصلاحات باید با کار کارشناسی، توجه به جزئیات اجرا و حداقل‌کردن هزینه‌های آن برای مردم همراه باشد.