اخبار ویژه |
اقتصاد کلان-بانک و بیمه-بورس

کد خبر: 1582

تاریخ: 1397/12/20

نویسنده: .

کپی نشانی خبر
اقتصاد کلان-بانک و بیمه-بورس

کد خبر: 1582

تاریخ: 1397/12/20

نویسنده: .

کپی نشانی خبر

طرح قیمت تضمینی جایگزین خرید تضمینی شود/ پرداخت سریع مطالبات کشاورزان از مسیر بورس کالا

با توجه به اینکه دولت منابع کافی برای خرید محصولات کشاورزی در قالب سیاست خرید تضمینی را در اختیار ندارد، طی چند سال اخیر شاهد اجرای طرح قیمت تضمینی ذرت به کمک بورس کالا و جایگزینی آن با سیاست خرید تضمینی بوده ایم که با این اقدام، کشاورزان در مدت زمان کوتاه به عمده مطالبات خود رسیده اند و بار مالی دولت نیز کاهش یافته است.

به گزارش «پایگاه خبری اقتصاد ملت» به نقل از باشگاه خبرنگاران،در راستای اجرای سیاست قیمت تضمینی محصولات کشاورزی براساس ماده ۳۳ قانون افزایش بهره وری کشاورزی، چند سال است که جو و ذرت در بورس کالای ایران عرضه می شود. از اوایل آذرماه امسال نیز عرضه ذرت دانه ای استان های کرمانشاه، فارس و خوزستان در بورس کالا آغاز شد همانند سال قبل، این سیاست برای محصول ذرت به دو روش گواهی سپرده کالایی و عرضه در بازار فیزیکی بورس کالا به اجرا در آمد که عرضه محصول سه استان کرمانشاه، خوزستان و فارس در قالب گواهی سپرده کالایی و در سایر استان های تولیدکننده ذرت به شکل عرضه در بازار فیزیکی صورت پذیرفت.
براساس اطلاعات بورس کالا نیز سال گذشته نزدیک به ۶۵۰ هزار تن ذرت در بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت که از این میزان ۴۶۰ هزار تن آن در چارچوب اوراق سپرده کالایی بود.
کاهش بار مالی دولت
در همین زمینه علی اکبری، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: با ارایه ذرت در بورس کالا در سال جاری دو مزیت شفافیت و سرعت در پرداخت مطالبات کشاورزان به نحو کارشناسی شده ای عملیاتی شد. 
اکبری افزود: بورس کالا از ظرفیت های مهم اقتصادی کشور است و می توان از این ظرفیت در ایجاد شفافیت معاملات محصولات کشاورزی از جمله ذرت استفاده کرد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت منابع کافی برای خرید محصولات کشاورزی در قالب سیاست خرید تضمینی را در اختیار ندارد، افزود: اجرای سیاست قیمت تضمینی ذرت به کمک بورس کالا و جایگزینی آن با سیاست خرید تضمینی این امکان را فراهم می کند تا کشاورزان به موقع و در مدت زمان کوتاه مطالبات خود را دریافت کنند. ضمن اینکه در بورس چنانچه ذرت به قیمت بالاتری نسبت به قیمت تعیین شده معامله شد، به نفع تولیدکننده است و اگر به قیمت پایین تری مورد معامله قرار گرفت، دولت متعهد است مابه التفاوت آن را به کشاورز بپردازد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اظهار داشت: باید توجه داشت که کشاورزان در بورس کالا می توانند به طور مستقیم محصولات تولیدی خود را با نرخ واقعی و عادلانه معامله کنند. همچنین زمانی که کشاورز بتواند محصولات خود را که با هزینه بالا تولید کرده است، در مکان مطمئنی همچون بورس کالا به صورت مستقیم به فروش برساند، شاهد حذف سیستم های دلالی و سفته بازی در صنعت کشاورزی خواهیم بود.
اکبری با بیان اینکه معامله در بورس کالا باعث شفافیت و نظام مند شدن بازار ذرت شد، ادامه داد: با توجه به قابل رصد بودن معاملات بورس کالا، شاهد شفافیت در دادوستدها و تعیین واقعی قیمت ها هستیم. 
نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: اجرای سیاست قیمت تضمینی ذرت به کمک بورس کالا و جایگزینی آن با سیاست خرید تضمینی طرحی است که طی چند سال اخیر در برخی استان ها به اجرا درآمده است که باید با شناسایی نواقص و کاستی ها و سپس رفع آن، این طرح را در سراسر کشور و برای سایر محصولات کشاورزی به اجرا در آورد تا بورس کالا به عنوان مرجع اصلی انجام معاملات محصولات مختلف حوزه کشاورزی از جمله ذرت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه اجرای سیاست قیمت تضمینی در بورس کالا می تواند بورس را به مرجع اصلی انجام معاملات محصولات کشاورزی تبدیل کند، گفت: با توجه به نظارت های دقیقی که در بورس کالا اعمال می شود، شاهد شفافیت در معاملات و تعیین قیمت واقعی هستیم که این موضوع هم به نفع کشاورز و هم به نفع خریدار است.
وی اظهار داشت: اکنون زمان آن است که با #سرعت تمام در جهت اجرای طرح سیاست قیمت تضمینی روی محصولات قابل معامله در بورس کالا حرکت کنیم؛ چراکه این ماده قانونی #آزمایش خود را پس داده و وقت آن رسیده تا رفته رفته از خریدهای #سنتی و پرهزینه تضمینی به سمت درج قیمت های تضمینی در #بورس و رسیدن سود واقعی حاصل از تولید به کشاورزان حرکت کنیم.

#معصومه_صالحی

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

فرصتی تازه برای ورود به بازار طلا؛ پذیره‌نویسی صندوق «تاج» کلید خورد

دکتر جمالی مدیرعامل شرکت سبدگردان اعتبار با تأکید بر اینکه وظیفه نخست مدیریت دارایی صیانت از قدرت خرید و بقاء ثروت سرمایه‌گذاران است؛ رونمایی از صندوق سرمایه‌گذاری طلای اعتبار (با نماد تاج) را پاسخی ساختاریافته به نیازهای روز بازار سرمایه دانست.

مس کاوان نماد در مسیر تکمیل زنجیره ارزش مس؛ از توسعه معدن تا تولید شمش و ورود به بورس

زینلی مدیرعامل شرکت مس کاوان نماد در حاشیه نمایشگاه ایران کانماین با تشریح روند توسعه این مجموعه از احیاء فعالیت‌های معدنی تا افزایش ظرفیت تولید؛ از برنامه‌های شرکت برای تکمیل زنجیره ارزش مس، حرکت به سمت تولید محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر و عرضه اولیه سهام در بازار سرمایه خبر داد.

آغاز فرآیند تهاتر زنجیره‌ای مطالبات مراکز درمانی با اوراق گام و برات الکترونیک 

وزیر امور اقتصادی و دارایی از آغاز اجرای فرآیند تسویه زنجیره‌ای بدهی‌ها و مطالبات متقابل شرکت‌های بیمه‌ای، بانک‌ها و مراکز درمانی در قالب اوراق گام و برات الکترونیک خبر داد و اعلام کرد: برای این فرآیند سقف ۳۰۰هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

وزیر اقتصاد از پایانه مرزی سرو بازدید کرد

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه سفر یک‌روزه خود به استان آذربایجان غربی، از پایانه مرزی سرو و بازارچه مرزی آن بازدید کرد و در جریان این بازدید ضمن گفت‌وگوی مستقیم با مسافران و رانندگان در جریان ظرفیت‌ها، مشکلات و مطالبات مربوط به خدمات‌رسانی، ساماندهی پایانه و توسعه زیرساخت‌های مرزی قرار گرفت.