اخبار ویژه |
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 59113

تاریخ: 1399/01/18

کپی نشانی خبر
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 59113

تاریخ: 1399/01/18

کپی نشانی خبر

افزودن بحران کرونا به بند فورس‌ماژور قراردادها

0615

رییس اتاق بازرگانی تهران پیشنهاد داد مساله کرونا در قراردادها به‌ویژه در حوزه تولید و خدمات فنی و مهندسی، از ابتدای اسفند ماه ۹۸ شرایط فورس ماژور لحاظ شود.

گزارش اقتصادملت و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، مسعود خوانساری رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در نامه‌ای به حسن روحانی رییس‌جمهور، با اشاره به اینکه بحران شیوع ویروس کرونا در کشور، اقتصاد بنگاه‌های تولیدی و خدمات فنی و مهندسی را آسیب‌پذیر کرده‌ و در چنین شرایطی، تعهد انجام کار در بازه زمانی منعقده در قراردادها چالش‌برانگیز شده‌است، از حسن روحانی درخواست کرد تا بازه زمانی شیوع ویروس کرونا در کشور به عنوان یکی از شروط فورس‌ماژور در قراردادهای منعقده میان دستگاه‌های اجرایی به عنوان واگذارندگان کار با پیمانکاران اضافه شود.

در این نامه آمده‌است: «احتراما، همانگونه که مستحضرید، بحران شیوع ویروس کرونا نه تنها سلامت آحاد جامعه را تحت تاثیر قرار داده، بلکه اقتصاد کشور و به ویژه بنگاه‌های تولیدی و خدمات فنی و مهندسی که با انعقاد قرارداد، متعهد انجام کار در بازه زمانی مشخصی شده‌اند را نیز به شدت آسیب‌پذیر کرده‌است به نحوی که بیشترین تاثیر مستقیم وضعیت موجود در بنگاه‌های مورد اشاره مربوط به تاخیر ناخواسته در زمان اجرای پروژه و افزایش هزینه‌های مترتب ناشی از تهدید منابع انسانی و شاغلان در پروژه‌ها و الزام به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است.»

خوانساری در ادامه این نامه، پیشنهاد اتاق تهران به عنوان نماینده بخش‌خصوصی کشور برای رفع مشکلات پیش‌آمده در این ارتباط را مطرح و تصریح کرد: «با عنایت به تعریفی که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور از شرایط فورس‌ماژور (شرایط غیرمترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ، بیماری و غیره) دارد، یکی از بندهای قراردادهای منعقده فی‌مابین دستگاه‌های اجرایی (واگذارندگان کار) با پیمانکاران به این موضوع اختصاص داده می‌شود، لذا خواهشمند است دستور فرمایید بازه زمانی بحران مذکور که ابتدای آن اسفند ۹۸ بوده لیکن انتهای آن نامعلوم، جزو شرایط فروس‌ماژور اعلام شود به گونه‌ای که دستگاه‌های اجرایی (واگذارندگان کار) تبعات ناشی از آن از قبیل مجاز دانستن افزایش مدت قرارداد، افزایش هزینه‌های ماشین‌آلات و نیروی انسانی را بپذیرند. بدیهی است پذیرش بحران موصوف به عنوان یکی از مصادیق فورس‌ماژور موجب کاهش شدید اختلافات فی‌مابین کارفرمایان و پیمانکاران خواهد شد و از تشکیل پرونده‌های متعدد در مراجع قضایی و سلیقه‌ای عمل کردن دستگاه‌های اجرایی جلوگیری می‌شود.»

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

دولت شیلی کل سود سال ۲۰۲۵ را به کودلکو بازمی‌گرداند

«دنیل ماس» وزیر معادن شیلی گفت: شیلی تمام سود سال ۲۰۲۵ شرکت دولتی کودلکو را دوباره در این شرکت سرمایه‌گذاری خواهد کرد و بودجه آن را که با بار سنگین بدهی و کار پرهزینه تعمیرات اساسی معادن قدیمی دست و پنجه نرم می‌کند؛ افزایش می‌دهد.

پاکسان؛ از عبور از زیان‌دهی تا توسعه ظرفیت تولید و سرمایه‌گذاری بر نیروی انسانی

مدیرعامل شرکت پاکسان در نشست خبری با اصحاب رسانه، با تشریح مهمترین اقدامات و برنامه‌های این مجموعه در حوزه‌های مالی، تولید، منابع انسانی، کیفیت و توسعه محصول، از خروج شرکت از وضعیت زیان‌دهی، اجرای طرح‌های توسعه‌ای، بازسازی بخشی از تجهیزات با اتکاء به توان داخلی و استمرار سیاست حفظ و توانمندسازی نیروی انسانی خبر داد.