اخبار ویژه |
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 5177

تاریخ: 1398/04/09

کپی نشانی خبر
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 5177

تاریخ: 1398/04/09

کپی نشانی خبر

جهش “وزنی” صادرات کشور در سه ماهه اول امسال

Dakhel 2a0e5714ca

وزیر امور اقتصادی و دارایی پس از بازید از منطقه آزاد اقتصادی سلفچگان استان قم، در گفت و گو با خبرنگاران از جهش وزنی میزان صادرات کشور در سه ماهه امسال خبر داد.

Image result for ‫وزیر امور اقتصادی و دارایی صبح امروز پس از بازدید از منطقه آزاد اقتصادی سلفچگان استان قم، در گفت و گو با خبرنگاران از جهش وزنی میزان صادرات کشور در سه ماهه امسال خبر داد.‬‎

به گزارش اقتصاد ملت و به نقل از روابط عمومی وزارت صمت، دکتر فرهاد دژپسند با اعلام این خبر، منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان را یکی از قدیمی ترین مناطق ویژه کشور از نظر تعداد و تنوع واحدهای اقتصادی خواند و گفت: برای ما بررسی مشکلات واحدهای تولیدی کشور، به ویژه منطقه سلفچگان، اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که این منطقه با آن مواجه است، عدم بهره برداری از ظرفیت اسمی آن است که باعث شده شاخص آن از متوسط کل مناطق ویژه کشور پایین تر باشد.

وزیر اقتصاد با اشاره به برخی مشکلات تولید کنندگان منطقه ویژه سلفچگان و مباحث انجام شده در دیدار با فعالان اقتصادی مسئولان استان در خصوص بحث بازگشت ارز ناشی از صادرات، تصریح کرد: خوشبختانه با بسته سیاست ارزی که امسال به تصویب کمیته پنج نفره (متشکل از وزرای اقتصاد، نفت، صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان برنامه و بودجه و رییس کل بانک مرکزی) رسید و توسط بانک مرکزی ابلاغ شد، شرایط صادرات به شکلی تسهیل شد که میزان بازگشت ارز صادر کنندگان را افزایش داد.

وزیر اقتصاد افزود: ما وقوف کامل به مشکلات ناشی از از هزینه های انتقال، آن هم در شرایط فعلی کشور هستیم و به همین خاطر، درصدی را هم برای معافیت صادر کنندگان در خصوص هزینه انتقال در نظر گرفتیم.

دژپسند با بیان اینکه در بسته ابلاغی سیاست ارزی کمیته پنج نفره، بخش قابل توجهی از ارزها می توانند در بازار سنا عرضه شده و بخش دیگری می تواند بصورت واردات در قبال صادرات به کشور برگردد، اظهار داشت: در این شرایط، قطعا صادر کنندگان ترغیب به بازگشت ارزهای ناشی از صادرات به کشور می شوند.

دژپسند همچنین با اشاره به مفاد قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور که تصریح دارد، صادر کنندگان متناسب با ارزی که بر می گردانند، می توانند از معافیت مالیاتی برخوردار شوند، این امر را نیز یکی دیگر از مشوق های تاثیرگذار برای بازگشت ارز ناشی از صادرات به کشور خواند.

وزیر اقتصاد با اعلام اینکه میزان صادرات کشور در سه ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، از نظر وزنی «جهش» داشته است، میزان افزایش صادرات از نظر ارزشی را هم دارای رشد قابل قبول عنوان کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بازدید امروز خود از منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان، گفت: تولید بخشی از واحدهای مستقر در منطقه، نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد خوبی داشته است و حتی برخی واحدها در صدد افزایش فعالیت خود به سه شیفت کاری هستند.

دژپسند افزود: به نظرم با مساعدت و تلاش مسئولان استان قم، خیلی راحت می شود فاز سوم منطقه ویژه سلفچگان را در آینده نه چندان دور، راه اندازی کرد.

وزیر اقتصاد گفت: بخاطر اهمیت منطقه آزاد تجاری سلفچگان در برنامه های آتی دولت و وزارت اقتصاد، گمرک جمهوری اسلامی برخی طرح های خود را در حاضر به صورت پایلوت در این منطقه به اجرا گذاشته تا با فراهم شدن شرایط در سایر نقاط کشور نیز آنها را اجرا کند.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

 رتبه‌بندی شرکت‌های برتر، تصویری دقیق از وضعیت اقتصاد کشور ارائه می‌دهد

 نشست خبری بیست‌ونهمین دوره رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران (IMI100) با حضور قاسم خرمی مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی و بهنام فیض‌آبادی مدیر مرکز رتبه‌بندی شرکت‌های برتر و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد؛ نشستی که در آن ضمن تشریح روند و فلسفه رتبه‌بندی بنگاه‌های اقتصادی، بر نقش این طرح در شناخت وضعیت اقتصاد کشور، ارتقاء تصمیم‌گیری مدیران و پشتیبانی از سیاستگذاری اقتصادی تأکید شد.

هدف IMI100 عبور از رتبه‌بندی و رسیدن از داده به بینش است

فیض‌آبادی مدیر مرکز رتبه‌بندی شرکت‌های برتر با تأکید بر اینکه فلسفه اصلی رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران، صرفاً تهیه یک فهرست از بنگاه‌های بزرگ نیست، گفت: هدف این است که مسیر «از داده به اطلاعات، از اطلاعات به تحلیل و از تحلیل به بینش» طی شود و در نهایت خروجی این فرآیند به تصمیم‌های دقیق‌تر مدیران و سیاستگذاران منجر شود.

تجلیل از نایب‌قهرمان جهان مسابقات عشایری قرقیزستان در شرکت آلومینای ایران

آیین استقبال و تجلیل از «محسن میرزایی» از کارکنان شرکت آلومینای ایران که در مسابقات عشایری جهان در کشور قرقیزستان موفق به کسب عنوان نایب‌قهرمانی جهان در رشته مچ‌اندازی شد، با حضور مدیرعامل، سرپرست مدیریت مجتمع، مدیران و جمعی از همکاران برگزار شد.