اخبار ویژه |
دسته‌بندی نشده

کد خبر: 340145

تاریخ: 1405/06/05

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر
دسته‌بندی نشده

کد خبر: 340145

تاریخ: 1405/06/05

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر
موسسه مطالعات بین‌المللی مس خبر داد:

کاهش ۲.۶درصدی تولید کنسانتره مس در نیمه نخست ۲۰۲۶

photo_2026-08-29_13-53-57
گروه مطالعات بین‌المللی مس جدیدترین داده‌های عرضه و تقاضای جهانی مس را در بولتن آگوست ۲۰۲۶ منتشر کرد. داده‌های اولیه نشان می‌دهد که تولید معادن مس جهان در نیمه نخست ۲۰۲۶ حدود ۱.۱درصد کاهش یافته است.

به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت» و به نقل از روابط‌عمومی شرکت توسعه معادن و فلزات؛ بر اساس این گزارش طی این مدت تولید کنسانتره مس ۲.۶درصد کاهش یافته و استخراج حلال-الکترووینینگ (SX-EW) ۴.۳درصد افزایش داشته است. رشد تولید جهان با کاهش قابل‌توجه تولید کنسانتره در شیلی، کنگو و اندونزی جبران شد.

همچنین تولید معادن شیلی ۶.۶درصد کاهش یافت که بیشتر به دلیل کاهش تولید در معادن «ال تنینته»، «اسکوندیدا» و «اسپنس» بود.

در اندونزی، تولید کنسانتره ۳۲درصد کاهش یافت؛‌ زیرا تولید در معدن گراسبرگ همچنان تحت تاثیر حادثه هجوم گل و لای که در سپتامبر پارسال محدود است. برآورد می‌شود، تولید در کنگو بدون تغییر باقی مانده است: رشد ۸ درصدی تولید SX-EW با کاهش درصدی در تولید کنسانتره جبران شد.

در پرو تولید معادن مس ۲درصد افزایش یافت که به دلیل افزایش در معادن آنتامینا، لاس بامباس و آنتاپاکی بود. برآورد می‌شود که تولید کنسانتره مس مغولستان در نتیجه افزایش تولید پروژه ایوتولغوی حدود ۲۰درصد افزایش یافته است. همچنین تولید معادن استرالیا به دلیل تعطیلی معدن Mount Isa در جولای پارسال، ۱۰درصد کاهش یافته باشد.

تولید مس تصفیه شده

داده‌های اولیه نشان می‌دهد که تولید مس تصفیه شده جهان در نیمه نخست ۲۰۲۶ حدود ۲.۴درصد رشد داشته است؛‌ به طوری که تولید اولیه (الکترولیتی و الکترووینینگ از سنگ معدن) ۲درصد و تولید ثانویه (از قراضه) ۴.۳درصد افزایش یافته است.

برآورد می‌شود که تولید در چین و کنگو که در حال حاضر حدود ۵۹درصد از تولید جهانی را تشکیل می‌دهند؛  ۵.۷درصد (چین ۵.۳درصد و جمهوری دموکراتیک کنگو ۷.۹درصد) افزایش یافته است. تولید مس تصفیه شده جهان به استثناء این دو کشور حدود ۱.۹درصد کاهش یافته است.

مصرف مس تصفیه شده

داده‌های اولیه نشان می‌دهد که مصرف ظاهری مس تصفیه‌ شده جهان در نیمه نخست ۲۰۲۶، حدود ۲.۳درصد افزایش یافته است. مصرف ظاهری مس تصفیه‌ شده جهان به جز چین یک درصد افزایش یافته و تقاضای ظاهری چین (به استثناء تغییرات در موجودی وثیقه‌ای/گزارش‌ نشده) ۳.۲درصد افزایش یافته است.

تراز اولیه مس تصفیه‌ شده جهان، مازاد ظاهری ۱۳۱هزار تن را در نیمه نخست سال ۲۰۲۶ نشان می‌دهد. تراز مس تصفیه شده بر اساس تغییرات موجودی وثیقه‌ای چین، مازاد بازار را حدود ۹۸هزار تن نشان می‌دهد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

آغاز افتتاح پروژه‌های شرکت ملی صنایع مس ایران به دستور رئیس‌جمهور و با حضور وزیر صمت

 
پنج پروژه شرکت ملی صنایع مس ایران به صورت ‌وبیناری با دستور رئیس‌جمهور و با حضور سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد.
پنج پروژه شرکت ملی صنایع مس ایران به صورت ‌وبیناری با دستور رئیس جمهور و با حضور سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد.