اخبار ویژه |
راه و شهرسازی

کد خبر: 338267

تاریخ: 1405/05/24

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر
راه و شهرسازی

کد خبر: 338267

تاریخ: 1405/05/24

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر

سامانه IPAS فرصتی برای حکمرانی داده‌محور است/ IPAS بستر هوشمندسازی بنادر را فراهم می‌کند

bander22
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی در تشریح ضرورت راه‌اندازی و عملیاتی‌سازیIPAS در بندرامام گفت: این سامانه بخشی از زیرساخت راهبردی سازمان برای ایفای نقش مؤثر در سطح ملی، ارتقای بهره‌وری، صیانت از حقوق و منافع سازمان و حرکت به سمت حکمرانی داده‌محور در بنادر کشور است.

به گزارش اقتصاد ملت از مرکز اطلاع‌رسانی سازمان بنادرودریانوردی؛ معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی به همراه مدیران کل این معاونت و مدیرکل فاوا سازمان بنادربا حضور در نشست مدیران اداره‌کل بنادر و دریانوردی خوزستان به بررسی آخرین وضعیت اجرای سامانه یکپارچه عملیات بندری (IPAS) در بندر امام خمینی(ره) پرداختند.

عادل دریس در این نشست با قدردانی از همراهی مشاوران پروژه و مجموعه‌های فنی دخیل در طراحی و پیاده‌سازی سامانه، گفت: اجرای سامانه یکپارچه عملیات بندری  (IPAS) حاصل همکاری مشترک بخش‌های مختلف سازمان، شرکت‌های پشتیبان و مدیران عملیاتی بنادر است و هدف نهایی آن، ایجاد یک درگاه واحد، قابل اتکا و یکپارچه برای مدیریت فرآیندهای بندری و کاهش پراکندگی سامانه‌هاست.

وی یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این سامانه را افزایش بهره‌وری از طریق تحول نرم‌افزاری عنوان کرد و افزود: ارتقای بهره‌وری الزاماً از مسیر سرمایه‌گذاری فیزیکی حاصل نمی‌شود و در بسیاری از موارد، اصلاح سامانه‌ها، بازمهندسی فرآیندها و استقرار زیرساخت‌های نرم‌افزاری می‌تواند تحولی جدی در عملکرد بنادر ایجاد کند.

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با تأکید بر عبور از مرحله آزمایشی تصریح کرد: این سامانه باید به‌صورت عملیاتی و موازی با سامانه‌های موجود فعال شود تا پس از رفع استثناءها و تکمیل فرایندها، به‌عنوان مرجع اصلی عملیات بندری مورد استفاده قرار گیرد.

به گفته عضو هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی، بندر امام خمینی(ره) باید در بازه‌ای کوتاه، به الگویی موفق برای بهره‌برداری کامل از این سامانه تبدیل شود و تجربه آن به سایر بنادر کشور نیز تعمیم یابد.

در ادامه، سعید خورسندی، مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان بنادر و دریانوردی نیز با اشاره به روند طراحی و استقرار IPAS، هدف اصلی این سامانه را رفع پراکندگی سامانه‌های موجود و ایجاد بستر یکپارچه برای بهره‌برداران عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات ما تعدد سامانه‌ها بود که رضایتمندی بهره‌برداران را در حوزه‌های مختلف کاهش می‌داد، از این رو تلاش شد سامانه‌ای یکپارچه برای حوزه‌های مختلف ایجاد شود تا تقاضاهای بندری از طریق یک پنجره واحد پاسخ داده شود.

وی با تأکید بر اینکه IPAS بر مبنای دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌های مصوب هیأت عامل طراحی شده است، افزود: موضوع نظارت نیز از ابتدا در طراحی سامانه دیده شده تا همه فرآیندها به‌صورت منسجم و یکپارچه اجرا شود و زمینه برای کاهش مداخلات دستی و افزایش شفافیت فراهم آید.

خورسندی با اشاره به اینکه این سامانه بستری برای هوشمندسازی بنادر فراهم می‌کند، تصریح کرد: الکترونیکی شدن فرایندها، پیش‌نیاز حرکت به سمت بندر هوشمند است و IPAS در همین مسیر، زیرساخت لازم برای توسعه Smart Port را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه سامانه در بخش‌های مختلف آماده بهره‌برداری شده و تست‌های لازم را پشت سر گذاشته است، افزود: در حال حاضر وارد فاز عملیاتی شده‌ایم و تا پایان دوره گذار، اطلاعات به‌صورت موازی در سامانه‌های قدیم و جدید ثبت می‌شود، اما برنامه این است که طی دو ماه آینده سامانه‌های قدیمی حذف و IPAS به مرجع اصلی عملیات تبدیل شود.

خورسندی با تأکید بر پشتیبانی ۲۴ ساعته سامانه گفت: تیم پشتیبانی به‌صورت مستمر در کنار کاربران خواهد بود تا این موارد برطرف شود و سامانه در همه حوزه‌ها، به‌ویژه اراضی پشتیبانی، به‌طور کامل اجرایی شود.

وی همچنین از برنامه سازمان برای انتقال و مهاجرت داده‌ها خبر داد و افزود: اطلاعاتی که در IPAS ثبت می‌شود باید به‌گونه‌ای باشد که علاوه بر استفاده عملیاتی، مبنای دقیق آمار و تصمیم‌گیری مدیران ارشد نیز قرار گیرد. در حوزه مالی نیز تلاش شده سامانه به‌صورت کامل یکپارچه باشد تا صدور صورتحساب‌ها از طریق همین بستر انجام شود.

خورسندی در پایان با اشاره به راه‌اندازی سامانه‌های مکمل از جمله سیستم TMS برای مدیریت تردد کامیون و اشخاص، تأکید کرد: آینده عملیات بندری مبتنی بر ارتباط سامانه‌ها، تبادل برخط اطلاعات و حذف عملیات دستی است و IPAS می‌تواند این مسیر را در بنادر کشور شتاب دهد.

گفتنی است؛ سال گذشته سامانه IPAS بصورت آزمایشی در بندر امام خمینی اجرا شد و قرار است تا دوماه آینده بصورت رسمی به بهر‌ه‌برداری برسد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

بررسی طرح جامع بندر چابهار با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر ودریانوردی

بازنگری در طرح‌های جامع وتفصیلی شهرهای بندری با نگاه یکپارچه از جمله طرح جامع بندر شهید بهشتی چابهار و تطبیق آن با طرح جامع وتفصیلی شهر چابهار درنشست مشترک معاون شهرسازی ومعماری وزارت راه وشهرسازی ومدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی مورد بحث وبررسی قرارگرفت.

تخلیه و بارگیری ۵۵ میلیون تن کالا در بنادر کشور از آغاز جنگ تحمیلی سوم

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: با وجود شرایط جنگی و محدودیت‌ها، فعالیت بنادر کشور با اتکا به برنامه‌ریزی قبلی، تدوین سناریوهای تداوم کسب‌وکار و تشکیل قرارگاه تسریع و تسهیل در ترخیص کالا متوقف نشد و از آغاز جنگ تحمیلی سوم در اسفندماه تاکنون بیش از ۵۵ میلیون تن کالا در بنادر شمالی و جنوبی کشور تخلیه و بارگیری شده است.

دستور ویژه معاون وزیر راه برای تسریع در بازسازی فرودگاه شهدای بم

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران به همراه هیاتی از مدیران این شرکت، از فرودگاه شهدای بم بازدید کرد و از نزدیک در جریان روند بازسازی بخشهای آسیب دیده این فرودگاه قرار گرفت.